התייעצות...

biancka

New member
התייעצות...

ביום שישי בערב ראיתי בחורה בוכה מתחת לבית שלי, דיברתי איתה והיא סיפרה שהיא בת 24 עם תינוקת בת שנה, נשואה לגבר בן 39 שמקלל אותה בלי הפסקה, מתייחס אליה נורא ובשבת שעברה אף הרים עליה יד בפעם הראשונה (וכששאלה אותו אם לא מתכוון לבקש סליחה ענה לה שהיה צריך לתת לה מכות רצח...) הבחורה עלתה לארץ לפני 6 שנים ואין לה משפחה וחברים בארץ (בעלה ישראלי). היא לא יודעת מה לעשות והיא מפחדת שייקח ממנה את התינוקת אם היא תנסה לעזוב, כמו כן היא לא עובדת ואין לה הכשרה בשום דבר ולכן תלויה בו כלכלית. נתתי לה את הטלפון שלי ולקחתי את שלה והבטחתי לבדוק עבורה מה ניתן לעשות ולהתקשר אליה. מה הדבר הנכון עבורה לעשות? מי הגוף המתאים ביותר לפנות אליו בשלב זה?

s h o o s h a

New member
לאן לפנות

בראש וראשונה עליה לפנות אל מחלקת הרווחה בעיר ולדווח מה קורה לה ובמקביל להגיש תלונה במשטרה על האלימות שהפעיל נגדה בעלה. מאחר והיא חוששת, שתהיה מלווה ע"י עובדת סוציאלית שתיתן לה את כל האינפורמציה והתמיכה הראשונית לה היא זקוקה. ממליצה גם לבקש להיקלט במקלט לנשים מוכות יחד עם בתה. כך היא תהיה מוגנת מפניו ובמסגרת זו היא תקבל גם סיוע נפשי ומקצועי. מידע נוסף תוכלי למצוא במאמרי וקישורי הפורום וכדאי שכבר אתמול תפני אותה לקבל עזרה כדי למנוע הדרדרות במצבה. במידה ותידרש עזרה נוספת ו/או התערבות, את מוזמנת לכתוב לכאן או אלי ואעשה כמיטב יכולתי לעזור. שוש

biancka

New member
אפשרויות אחרות...

אני מבינה מה את אומרת ומסכימה איתך אבל נראה לי שהיא לא תסכים ללכת כל כך רחוק, בטח לא בשלב הזה. מספיק שהיום הוא היה נחמד אליה והיא תרד מזה. אני לא רוצה להפחיד אותה, היא צעירה ותמימה ומאמינה שהוא בן אדם טוב אבל לפעמים... יש אולי מישהו שהוא בעל מקצוע שהיא תוכל לדבר איתו בטלפון בהתחלה ויוכל למשוך אותה בכיוון שהצעת?

s h o o s h a

New member
שתי אפשרויות

היא יכולה להתקשר למשרד הרווחה בעיר ולבקש לדבר עם עו"ס ולהייעץ עמה. היא יכולה להתקשר לנעמת או ויצ"ו לקו החירום שמספרו 1-800-393904 ולדבר עם איש/אשת מקצוע ולהתייעץ עמם. בכל מקרה עליך להבהיר לה באופן שאינו משתמע לשתי פנים שאם היא לא תעשה דבר המצב לא ישתנה ובטח שלט ישתפר ולא את ולא אנחנו רוצים לקרוא עליה בשום מוסף של שום עיתון ולא לשמוע את סיפורה המצער יחד עם האמירה "הכתובת היתה על הקיר" בשום תכנית טלויזיה או רדיו. אם היא כל כך פוחדת ואת מרגישה שאת מסוגלת, לווי אותה בתחילת דרכה. שוש

דנידין 2

New member
צודקת shoosha בהתייחסותה . לצערי

הרב גם אני עברתי אלימות מצד הגרוש שלי ונעזרתי במקלט לנשים מוכות בעזרת ויצו והרווחה שסייעו לי מאוד ואכן עליה להיות בקשר עם אנשי מקצוע שייעצו לה איך להתרחק נכון מהבעל הזה, כי הפעם הבאה שהוא יכה, זה עלול להיות בהרבה יותר גרוע ואולי אף קטלני. כדאי לפנות לתנועת "לא" שזה לחימה באלימות כלפי נשים למס': 1-800-353-300. מומלץ מאוד לא לזלזל באיומיו ולפנות מיד!!!!!!!! בהצלחה!

למעלה