התייעצות

פריגת

New member
התייעצות

בקר טוב, אני מוזמת עם ביתי לקופ"ח- במכון להתפתחות הילד -לשם אבחון שיתבצע עם רופאה התפתחותית ועם אחראית ריפוי בעיסוק. הייתי שמחה לשמוע אם מישהו מכם יודע לומר לי למה אני אמורה לצפות? כיצד מתבצע האבחון? כמה זמן הוא לוקח?ו בכלל מה בדיוק עושים שם? אשמח כל תשובה.

למה לצפות ...

תהליך האבחון ההתפתחותי מתבצע במקומות השונים בדרכים קצת שונות ותלוי לאן בדיוק את מוזמנת. אבל ישנם דברים משותפים שקרוב לוודאי יתקיימו גם בפגישה המיועדת שלך ושל ביתך. לפעמים מדובר בפגישה אחת לפעמים יותר, יתכן שתתבקשי למלא שאלון, יתכן שתשוחחו בע"פ. אופי הפגישה תלוי בסיבת ההפנייה, בגיל של ביתך ובשיתוף הפעולה שלה. יתכן שאת והיא תשבו ביחד ויתכן שלא, איך שמקובל במכון (אם תרצי, את זה תוכלי לברר מראש). משך הפגישה תלוי במקום ובמטרת האבחון. הפגישה תכלול משימות בתחומים שונים (במרחב החדר ו/או ליד שולחן) אותן בתך תתבקש לבצע (תלוי בסיבת הפנייה שלכם). את המשימות תציג המרפאה בעיסוק או הרופאה אחרי שתבסס קשר ראשוני עם הילדה. משימות ליד שולחן יכולות לכלול למשל ציור, גזירה, העתקת צורות, בנייה בקוביות או הרכבת פאזל. יתכן שתוך כדי הפעילות היא תשאל שאלות לגבי מושגי יסוד בסיסיים בהתאם לגילה (צורה, צבע, גודל, כמות, כיוונים) משימות במרחב יכולות לכלול משחק בכדור, עמידה על רגל אחת, חיקוי תנועות,ועוד. ממצאי האבחון שיתקבלו ירוכזו ויסוכמו ועל פיהם יקבעו ההמלצות להמשך. בהצלחה.

למעלה