התייעצות

Tnalas1

New member
התייעצות

שלום, אף פעם לא הייתי מודע להפרעות קשב מסוימות אצלי, ציוני היו טובים מאוד. אבל תמיד היה קשה ללמוד למבחן באופן רציף ו"יבש", לעשות שיעורי בית שלא מעניינים, או לחרוש לפסיכומטרי באופן מונוטוני, רק מנה מנה, נגיסה נגיסה. לאחרונה האירו את עיניי וכיוונו אותי לכיוון הפרעות קשב. אפשר להגיד זאת כמו אימי "אחותך מסוגלת לשבת על התחת וללמוד - אתה לא" מאז שהתגייסתי נראה כי התופעה קצת החמירה, אולי בשל עודף לחץ או מיקוד כל הריכוז בתפקידי. אינני רואה כל סיבה ללכת לאבחון כי אינני זקוק להקלות - תמיד הייתי מסיים את המבחנים בין הראשונים בכתה כך שהערכת זמן או מבחן בע"פ לא יועילו בלימודים האקדמאיים (אם יש כאלו הקלות שם), ולצערי לא ניתן לתת לי שום הקלה בתחום הלמידה האישית בבית.. כשאני קורא מאמר לדוגמא. כשאני רואה קטע ארוך לדוגמא אני לא מסוגל לקרוא אותו או שאני קורא קצת והולך למטבח/סלון ואז חוזר וממשיך - וזה עוד במקרה שזה מעניין אותי. מה שאני רוצה לדעת בעצם, ברשותכם, האם ישנם פתרונות? (התניה אישית? ריטלין קשור?)

אבחון לא נועד רק להתאמת מבחנים.

אני כותב 'התאמה' ולא 'הקלה' כי מבחן בעל פה, למשל, קשה יותר לרוב האוכלוסיה מאשר מבחן בכתב. האבחון יכול להפנות אותך לשלל טיפולים ושיטות עבודה. אני לא יודע מהיא התניה אישית. ריטלין יכול להיות טיפול תרופתי אפשרי. אך חשוב לזכור שלא כל הטיפולים הם תרופתיים או רפואיים. אגב, האם האזנה לתמליל קלה לך יותר מקריאתו? אם כן תוכל לקבל את כל חומר הלימוד בצורת קלטות שלע או בצורת תמליל למחשב שבמחשב יקריא לך בקול רם לאוזניות. יש הרבה מה לעשות גם בלי התאמת מבחנים. בהצלחה!

zivadina

New member
אבחון הפרעת קשב אצל מבוגר

אתה מוזמן לקרוא בקישורים המצורפים על אפיוני ההפרעה וגם לערוך לעצמך מבדק עצמי, כדי לשקול ברצינות לפנות לאבחון מקצועי של הפרעת קשב ורכוז אצל פסיכיאטר המתמחה באבחון זה במבוגרים. אם יתברר שאתה סובל מהפרעת קשב, טיפול בריטלין עלול בהחלט לפתור את בעיית הרכוז, ההתארגנות והדחיינות שלך. אבחון רפואי כזה של הפרעת קשב איננו מעניק התאמות במבחנים, אבל כן עוזר להיות מרוכז יותר בלימודים.

למעלה