התייעצות

• פותח הנושא shul
  • פורסם בתאריך

shul

New member
התייעצות

היי יאיר, אני רוצה להתייעץ איתך לגבי משהו שעובר עליי, הכרתי בחור, דיי נחמד, הכל זורם רגוע, ללא לחצים מיותרים, מעניין וכיף לנו יחד, אבל אני מרגישה בפנים התנגדות מסוימת אצלי, לא שהוא לא מוצא חן בעיני, להיפך הוא מראה סימנים של חשיבה קדימה, מתכנן לנו בילויים לעוד שבוע שבועיים, אני מאיזו שהיא סיבה, ואני לא מצליחה לעלות עליה, כאילו לא מאפשרת לעצמי להיסחף או להינות עד הסוף, אני מרגישה שאני יותר מדי מחפשת איך להגן על עצמי, הראש כל הזמן מנתח , כל אינפורמציה, אני שומרת על עצמי, אני יכולה להבין שזהו מנגנון של הגנה, לא להיפגע, אבל אני חוששת שאולי מה שאני מרגישה הוא לא תופעה חולפת אלא יש בה משהו שקשה לי להעלות עליה, הייתי רוצה לשמוע את דעתך, אני רוצה להינות, להשתחרר, אני מרגישה עצורה, חשדנית ואני לא אוהבת את התחושה - יש לציין שהוא כלל לא חש בזה, אולי זה משהו חולף ואולי תוכל לעזור לי לאבחן מה גורם לכך? תודה מראש, שולי - מזל עקרב - שם בן הזוג (אם יש בכך צורך) אייל - מזל קשת שוב תודה

אני מאמין בתחושות הבטן שלך

אולי יותר מכל דבר אחר, ולכן כדאי להקשיב להן. ממקום כזה, אני אפילו מעדיף שלא להסתכל במפות הלידה שלכם, כדי שלא לקלקל את התהליך הטבעי שקורה לך ולא להתערב בו : הקשיבי לעצמך, ותני לדברים לקרות, כשאת ממשיכה לבחון את הרגש הזה. אני חושב שהראש יכול לתחמן, אבל הבטן - לא משקרת. הקשיבי לה ולך, והמשיכי להיות בקשר, ולתת לאמון לגדול, או לבטן לצעוק, מה שיבוא קודם : תני קרדיט לבטן על שהיא מנסה לעזור לך, אבל נסי להתבונן, ו.. לזרום עם מה שקורה. בסופו של דבר יפול הפור, והכל יתחבר, אני בטוח..

shul

New member
אתה צודק

אני מאמינה בכך שכל תהליך שאנחנו עוברים בחיים בא ללמד אותנו משהו ואם מישהו "קיצר" לנו את הדרך הרי שלמעשה לא קיבלנו את השיעור שהיינו אמורים לקבל, אני רק יכולה לקוות שאני לא אפגע מהקשר הזה, אני לא נותנת לעצמי להיסחף ונותנת מעצמי במנות קצובות, פשוט מפריעה לי מאד התחושה שאני לא מאפשרת לעצמי להינות עד הסוף, עד שסוף סוף הגיע בחור שמשקיע ואכפת לו, כאילו שהנפש מתכוננת למשהו שאני עוד לא יודעת מהו, ההרגשה הזו מפריעה לי, יותר מזה אני חוששת שהוא ירגיש בזה, אני יודעת משאלות קודמות שאלתי אותך, שאתה לא נוהג לתת תשובות אלא לאפשר לשואל לגלות את התשובה בעצמו, על כן אני לא אבקש ממך לפתוח את מפות הלידה, רק אשאל אותך האם אתה מרגיש ויכול לאשר לי את התחושות שלי, או שזוהו סתם פרנויה, האם לדעתך קיימת התאמה, האם זהו קשר שיכול לעלות יפה או שזהו קשר שיאמלל את שנינו, צר לי שאני מפנה אליך שאלות אלו כשלמעשה הכל בסדר בקשר הזה, רק התחושות הללו מאד מפריעות לי, אני מקוה שלא הכנסתי אותך למצב לא נעים, אני מאד אעריך תשובה כנה, שוב תודה

בכנות-זה באמת תלוי בך..

ולא בכוכבים. מכל מה שאמרתי, רק ביקשתי שתמשיכי להקשיב לעצמך - ולא למישהו אחר, כמו לי למשל.. שכן הבטן שלי, מה לעשות, היא לא הבטן שלך. היא לא רק גדולה יותר - היא גם מרגישה בעיקר אותי, ולא אותך, כל שכן הכוכבים שקורצים ואומרים לי להגיד לך שמה שלא יהיה - בכל זאת תקשיבי אך ורק לעצמך. אז.. אל תתעלמי מהתחושה, ואל תגדילי אותה : פשוט תני לה להיות שם, והזמן יעשה את שלו. בהצלחה.

נרקיסית

New member
טעות לוגית צורמת

אם "השיעורים" "אמורים" לקרות אז הם - יקרו מתי שהם "אמורים" לקרות. קיצורי דרך או לא קיצורי דרך.. זו - הבחירה והראייה - שלך. והרי מה שתבחרי היה "אמור" לקרות. אין ספק שקצת פחות "קשר" וקצת יותר דינמיקה עם סקרנות יורידו מהלחץ ומסימני השאלה.

shul

New member
נרקיסית...

תודה על תגובתך אבל לא הבנתי את המשפט האחרון שלך "אין ספק שקצת פחות קשר וקצת יותר דינאמיקה עם סקרנות יורידו מסימני השאלה?....." מה הכוונה?

נרקיסית

New member
בחיוך..

משחק מילים. כתבת הרבה פעמים את המילה "קשר" - על תהליך שאת תוהה למה את לא זורמת איתו. ללא עיצות
נרקיסית

למעלה