התייעצות ...

התייעצות ...

הבן שלי לומד בכיתה ה' ויש לו מורה שהתחילה ללמד אותו השנה ..ומתחילת השנה היא מאוד רגישה אליו. תמיד מחזקת במילים וגם כותבת לו "הערות" חיוביות כשהוא מקבל ציון גבוהה במבחן היא לא מפסיקה להחמיא לו. בקיצור היא משתפת פעולה בחיזוק הקטע הריגשי והבטחון העצמי של הילד . אני מאוד רוצה להודות לה ..אבל בדרך מקורית .. מה לדעתכם נהוג לכתוב מכתב למנהלת בית הספר? לקנות מתנה ולרשום מילות תודה? אשמח לקבל רעיונות ענת

שש שבע

New member
לא עכשיו

עכשיו תגידי לה בפשטות, כמה את מעריכה את העובדה שהיא תורמת לביטחונו הצמי של הילד, ואת מודה לה מאוד, עכשיו זה במילים, אל תקני שום מתנה, כי זו התחנפות, ותעמידי אותה במצב לא נעים כי על פי חוק אסור לה לקבל ממך מתנה. אבל בסוף השנה, תכתבי לה מכתב תודה חם ונרגש, ותכתבי עוד אחד למנהל בי"הס ותצייני אותה לשבח, ותאמיני לי מורים הם גם בני אדם, מכתב כזה\ נותן המון אנרגיה למורה, ומי שיוצא נשכר הם התלמידים שלו.

b a r b a i m a

New member
למה לחכות לסוף השנה?

מכתב חם נעים לקבל בכל ימות השנה
דוקא יש לי רעיון בשבילך (אני עשיתי את זה בשנה שעברה-והתגובות הן בלתי נשכחות) תקני לוח שעם קטן ותקני קופסא עם סיכות ללוח שעם כתבי מכתב חם ומקסים ותלי אותו במרכז הלוח. ב-2 פינות של הלוח שימי תמונה של הבן שלך תעטפו את הלוח בצלופן - ותני לה. (עותק של המכתב למנהל/ת-זה נכנס לתיק האישי של המורה ויעשה לה רק טוב). נכון שלמורים אסור לקבל מתנות-אך פע זה לא משהו יקר-אלא משהו מה

b a r b a i m a

New member
ועוד משהו-שימי על הלוח פתק קטן

שיהיה כתוב בו: משו למישו שהוא ממש משו משו (ולא -אלו לא שגיאות כתיב)...

אני קיבלתי כזה אבל קנוי..אז להכין

לבד זה יופי של רעיון. אל תחכי לסוף השנה-אם את מרגישה צורך לתת ו/או לעשות משהו עכשיו-רוצי עם זה...

האמת שגם אני חשבתי ..

שצריך לחכות לסוף השנה .. אבל אצל המורה של הבן שלי כשהיא מחלקת את המבחנים היא מציינת ילד אחד לשבח ..ולא בהכרח את הילד שקיבל ציון הכי גבוהה אלא ילד שהיא חושבת שהוא השתדל והשקיע ולא משנה הציון ..אלא על פי היכולת שלו. והיום שהיא חילקה את המבחנים שנערכו לפני החג .. היא סיפרה לילדים שהיא רוצה לתת לילד שעשה לה הרגשה נפלאה בחג בזכות המבחנים שלו ..וזה היה הבן שלי . אני חושבת שעל זה מגיעה לה תודה ..כי לא הציון חשוב לה אלא חיזוק הבטחון לילדים חלשים ..שלא תמיד יכולים לקבל מצויין או טוב מאוד במבחן.

b a r b a i m a

New member
../images/Emo45.gif אם את מרגישה ככה-לכי על זה

ומה דעתך על הרעיון שנתתי לך?

חשוב לכתוב לכמה שיותר מקומות כי

כי עכשיו הולכים לפטר הרבה מאוד מורים ורצוי שלכולם יהיה רושם חיובי עליה.

נהוג מאד לכתוב מכתב למנהלת בית

הספר. לידיעתך, מכתבים מסוג זה מוכנסים לתיק האישי של המורה ועל כן "שווים" עבורו יותר מכל מתנה שתרכשי. למכתב אין "זמן מתאים", כך שאינך צריכה לחכות לסיום השנה.

zivadina

New member
מחמם את הלב לקרוא על מורה כזאת

גם ביהדות מודדים אדם לפי מידת ההשתדלות שלו ולא לפי ההישגים שלו ביחס לאחרים. הלוואי ונזכה להרבה התייעצויות כאלו בפורום.

פרחבר

New member
../images/Emo127.gif../images/Emo45.gif../images/Emo24.gif איזה כיף לראות ולדעת

שיש עוד מורים כאלה.

למעלה