התייעצות...

Elizab3th

New member
התייעצות...

כזכור, הבן שלי כבר כשבוע בבית בגלל שהוצאתו אותו מביה"ס בגלל בעיות האלימות הקשות כלפיו ובמקביל הלכתי למח' החינוך בעיריה לבקש העברה לבי"ס אחר. היום באופן מפתיע הגיעו לבקר אותנו בבית שתי קצינות ביקור סדיר, פתחתי להן בשמחה את הדלת, הן עשו רושם שהן באמת נחמדות, חשבתי שהן ירצו בכלל לראות את טל, למעשה הם אפילו לא רצו שטל ישמע את כל השיחה. אחזור יום אחד אחורה, אתמול בצהריים מתקשרת יועצת ביה"ס, נתתי לה על הראש את כל מה שהיא היתה צריכה לקבל ומה היא אמרה בסוף השיחה? "טוב, אני מצטערת שאנחנו נכשלנו", ושאלה אם אפשר לבוא עם המחנכת לבוא לביקור, אמרתי לה שבגלל שטל נמצא במעבר לבי"ס אחר אני לא מעוניינת בשום פנים ואופן שתבוא עם אף אחד משום שזה רק יבלבל אותו והוספתי "תשמרי את האנרגיות האלו למקרה הבא, משום שלא רחוק היום שיגיע המקרה הבא", בעלי היה בשוק שדיברתי אליה ככה, אבל די, נמאס לי להיות הנחמדה שרק דורכים עליה כל הזמן. אני חייבת לציין שגם המחנכת וגם היועצת שתיהן אומרות ומרגישות את אותו הדבר שהן פשוט נכשלו, שיתבשלו במיץ. הצגנו (בעלי ואני) בפני קצינות הביקור את כל התמונה והן שאלו אותי מה בעצם ביה"ס הנוכחי מציע, אם הוא מציע כיתה קטנה, עניתי שכן, זה מה שביה"ס הציע, אבל ביה"ס לא נתן את כל המענה (או איזשהו מענה בכלל) לפני שהגיע למסקנה הזאת. הן קיבלו את ההסבר שטל בעצם הגיע למצב הזה שהוא לא פנוי ללמידה בגלל מסע ההשפלות וההתעללות הגופנית והרגשית הקשה מתחילת השנה, אבל הרבה רושם זה לא עשה עליהן והן המליצו בכל זאת לנסות ולהעביר את טל לכיתה קטנה בביה"ס שאליו ביקשתי את המעבר, הן אמרו שזאת זכות לקבל כיתה כזאת ושלא בטוח בכלל שועדת השמה יחליטו שזה מה שצריך, אבל אם יש גם המלצה של פסיכולוגית ביה"ס הנוכחי והצוות של ביה"ס הנוכחי גם אומר את זה אז אולי כן יסכימו לשלב את טל בכיתה קטנה. לי אישית, קשה עם זה, ומאז הפגישה יש לי לחצים בחזה, הילד שלי סבל מהתעללות כל כך קשה ולא מספיק שהוא נענש בכך שאף אחד לא עזר לו הוא גם צריך להשלח לכיתה קטנה, כיתה שיש בה מגוון של בעיות, סטיגמה ועוד ועוד... אז אמנם ההסבר של שתי הנשים הנ"ל נשמע מאד משכנע, והן אמרו שהן בעצם לטובת הילד ובעלי שאל אותן אם ועדת ההשמה תחליט להעבירו באמת לכיתה קטנה האם אפשר לעשות זאת כבר אחרי פסח הן ענו בחיוב, הן הוסיפו שהיום כל עוד הילד קטן הכי קל לטפל בבעיות כאלו ובמסגרת זו הוא מקבל עוד כל מיני הטבות שבכיתות רגילות לא מקבלים, ושאנחנו בעצם צריכים להבין שלמערכת זה עולה הרבה כסף להעביר ילד לכיתה כזאת ואין להם אינטרס להעביר בכזאת קלות ילדים לכיתות קטנות, ושכדאי לשקול ברצינות להעבירו לכיתה קטנה, משום שאם נחכה ונצטרך בגיל חטיבה להכניסו לכיתה קטנה, אז זה יהיה קשה יותר לטפל בבעיות מאשר היום כשהוא עדיין קטן, אמרתי ששמעתי מהמון שאם מכניסים לחינוך מיוחד קשה להוציא משם, הן אמרו שאני צריכה לזכור שזו זכות ולא חובה, ושבכל שלב אני יכולה להוציא אותו משם, לא יודעת אם זה נכון או לא נכון, אני הגעתי למצב שאני לא מאמינה לאף אחד כשאפילו המורה להוראה מתקנת (שאגב, הן כקצינות ביקור מכירות אותה ואומרות עליה רק דברים טובים) אומרת שהוא לא מתאים לחינוך מיוחד. אני אובדת עצות, מצד אחד אני חושבת לעצמי, אולי באמת טל צריך מסגרת קטנה, את הליטוף הזה, העזרה של חצי שנה שפספס בגלל רוע של ילדים ומערכת רקובה, ואולי באמת זה כל כך יעזור לו ויהיה רק לטובתו, מצד שני אני אומרת את הדברים ההפוכים, הסטיגמה שתדבק בו, הפחד שיסגל לעצמו התנהגויות של ילדים עם בעיות אחרות בכיתה הקטנה שכן הכיתות האלו הן לא הומוגניות, פשוט יש לי כזאת אבן בגרון שאני ממש לא יודעת מה לעשות. בעלי שאל את שתי הנשים האלו מה כדאי לעשות ובעצם השתכנע שכדאי לנסות את הכיתה הקטנה, וקצינת הביקור אמרה שאפשר לקבוע ועדת השמה שעפ"י החוק מתכנסת תוך 16 יום, אבל כדי לקצר את ההליכים אנחנו יכולים לכתוב מכתב שאנחנו מותרים על תקופת ההמתנה כך שהועדה יכולה להתכנס כבר בזמן הקרוב. כתבנו וחתמנו, כמובן שבועדה ישבו צות ביה"ס הנוכחי. אשמח לקבל מכם באמת רק תשובות כנות, משום שאני ממש במערבולת של רגשות. אבל הכי חשוב מכל, תמיד צריך לזכור שאני רוצה את טובתו של בני.

תוציאו אישור לחינוך ביתי וקחו לו

מורים פרטיים עד שהוא ירגע וישלים את חצי השנה שאבדה. האמת, בהתחלה גם לא צריך להתעקש על קצב לימוד מהיר אלא רק על התרגלות לשיגרת לימוד. חלק מהוראה אתם יכולים לתת לו בעצמכם. כשהילד ירגע וישלים את החסר, תשלחו אותו לבית ספר שנראה לכם מתאים יותר. האגו של הילד שביר. לא כדאי לשחק בו ויש טעם להשקיע בילד ברגע הגורלי הזה. בלי קשר, ספרי לילד שהמורה והיועצת הודו בכישלון ושאמרת להן להתכונן למניעת המקרה הבא.

פרחיה2

New member
האם כשיהיה בכיתה הקטנה הוא יפגוש את

הילד המתעלל בהפסקה. אחרי בית הספר, בבוקר לפני תחילת הלימודים? אני הייתי אומרת תודה, לכולם ומעבירה את הילד לבית ספר אחר. בלי קשר לכיתה קטנה או גדולה. כיתה קטנה נועדה לטפל בבעיות הלימודיות שלו כביכול. אבל אולי אין לו כאלו?!!! את מתארת לעצמך את הילד האומלל שלך הולך לאותו בית ספר? את לא חוששת שהוא יפחד לפגוש את אותו ילד? שלוש שנים לאחר שהוצאתי את בני מבית הספר שבו התעללו בו, הוא עדיין פחד להגיע הביתה כשהילדים מאותו בית ספר קודם, יוצאים ממנו והוא עלול לפגוש אותם. ועדת השמה לא תפתור את בעית ההתעללות! סליחה שאני כה נחרצת ונסערת. אני זוכרת עד היום איך התעללו בי! אני זוכרת שלא היתה שום אפשרות בזמנו להעביר לבית ספר אחר. אני זוכרת גם לאן כמעט הגעתי בכיתה ז' אחרי שנים של התעללות, ולא רק מילדי הכיתה שלי. אני זוכרת את בני, לאחר שנה קשה מאוד צריך לחזור לאותה כיתה בשנה שאחרי זה, ב 1 בספטמבר הוא התעורר עם חום של 40 מעלות! בצהריים זה עבר, למחרת שוב. 40 מעלות, וכך זה נמשך עד ראש השנה. במהלך חופשת סוכות שאליה הגיע ללא אף יום בבית הספר, הודענו לו שמצאנו בית ספר אחר, הוא ביקר שם. שמח, החום לא חזר והוא היה מאושר. אפילו הכתיבה שלו השתפרה ללא הכר!

Elizab3th

New member
לא, הכיתה הקטנה היא בבי"ס

האחר שאליו ביקשתי את ההעברה, אבל ביקשתי העברה לכיתה רגילה בביה"ס האחר ולא לכיתה קטנה, אני רותחת מזעם, בוכה מאז שקצינות המבחן הלכו מכאן ועל כך שבעלי לא משתף פעולה איתי עכשיו בכלל, הוא כן רוצה להעביר לכיתת חינוך מיוחד ואני לא.

פרחיה2

New member
אם כך, זה יותר טוב.

עכשיו, נסי לדחות את ועדת ההשמה מה שיותר. תודיעי שאינך מוכנה שהצוות שיחליט יהיה מבית הספר הקודם, דרשי שפסיכולוג אחר מהשרות הפסיכולוגי יערוך אבחון , אבל לא עכשיו. תודיעי לילד שהוא חד משמעית אינו חוזר לבית הספר הקודם. קחי מורה לשעורים פרטיים, שיקבל שעור אחד או יותר בכל יום או שבי איתו את. תתפלאי כמה מהר הוא יכול להתקדם בקריאה חשבון ועברית בלמידה של אחד לאחד. חצי שנה בכיתה א' זה לא הרבה חומר. רק בחודש יוני תערכו לו אבחון עם פסיכולוג ניטרלי. הראי לו את ההתקדמות בתקופה שלא היה בבית הספר. הראי לבעלך גם את ההתקדמות. ואם אז הפסיכולוג לא יתרשם שזה קצב מהיר דיו או שיש איזו בעיה, אז תסכימי לועדת השמה,ולשקול שנית את הכיתה הקטנה.

Elizab3th

New member
השאלה אם אפשר לדחות את ועדת

ההשמה? משום שמה שבעלי כתב היום זה מכתב שהוא מסכים לותר על תקופת ה-16 יום עד לועדת ההשמה, כך שועדת ההשמה תהיה כבר בימים הקרובים. יש לבני מורה להוראה מתקנת שמגיעה שלוש פעמים בשבוע ומלמדת אותו עברית וחשבון היא זו שדיווחה על שיפור אדיר, הוא פנוי ללמוד, הוא שמח וממש פורח מאז שלא הגיע לביה"ס.

תמי52

New member
תודיעי שהתיעצת עם גורם חיצוני

ונאמר לך שלא רצוי לעבור וועדת השמה לאחר שהילד עבר התעללות. תתיעצי עם פסיכולוגית עצמאית. בהחלט אפשר להתחרט.

תמי52

New member
תוספת: תכתבי עוד מכתב

שבעקבות ההתיעצות שינית את דעתך.

Elizab3th

New member
התיעצתי עם פסיכולוגית של

ניצן והיא אמרה לי שאני עושה נזק חמור אם בני יעבור לכיתת חינוך מיוחד. הבעיה היא שבמח' החינוך יבקשו ממני מכתב מאותה פסיכולוגית, אבל ההתיעצות היתה טלפונית.

את לא צריכה לפרט. זכותך להתחרט.

את לא צריכה להביא מכתב משום פסיכולוגית. הם לא יכולים לחייב אותך.

דנדין4

New member
ושוב אני מדגישה

כיתה רגילה חדשה בבי"ס אחר , לא קטנה בשום אופן מספיק המקום שונה חברים חדשים מורים חדשים , אין צורך בכיתה קטנה עם " חריגות " באופן מסויים מקוה שהבנת בהצלחה

דנדין4

New member
עצה מכל הלב

וותרי על כל המאבק הזה איתם , ותורידי מהפרק כיתה קטנה, סטיגמה וכו'.. , אם הגעת עד עכשיו והם באו כבר לקירבתך תעבירי אותו לבי"ס אחר , חבריםחדשים התחלה חדשה בהצלחה מכל הלב

Elizab3th

New member
זה בדיוק מה שאני רוצה, אבל השאלה

איך אני עושה את זה??? מחלקת החינוך תקבל ככה סתם את החרטה שלנו בכך שהסכמנו לועדת השמה?

דנדין4

New member
איך עושים את זה ?

קראתי את כל מה שכתבת פה בפורום מזה כמה ימים , ויכולתי להבחין שאת בחרוה עם המון כח רצון ונאמנות מוחלטת לבנך בראש ובראשונה ובזה אני מזדהה איתך. אין לי כל כך ידע בכל המערכת אבל דבר אחד אני אומרת לך מכל הלב תלחמי להעביר אותו בי"ס ולכיתה רגילה , ופשוט תמחקו ותשכחו את הבי"ס הקדום ואת ההתעללויות שהוא עבר ותתחילו דף חדש. אספר לך בקצרה שאני העברתי את בני מגן טרום חובה לגן חובה לגן אחר רק בגלל הגננת שהייתה חסרת סבלנות, מאסה בעבודתה ובמערכת ולא היה כל רצון וסבלנות להיות גננת , ילדים שהיו ממשומעים וצייתנים היו בשבילה ילדים הכי טובים וילדים קצת שובבים ורגשיים היו "בעייתים" נלחמתי , הלכתי חזרתי ולא אגיד לך שזה לא מורט עצבים אבל היה שווה העברתי אותו גן והיום הגננת שלו נותנת מכל הלב ומעבירה להם ימים בגן עם המון חום וסבלנות ואוטוטו הוא עולה לכיתה א'. בהצלחה

zivadina

New member
תציגי את דעתך בלי חששות

את צריכה להציג את דעתך, ולא לחשוב על מה שהם יגידו. תהיי נחושה בגישה שלך. מאחלת לך הרבה כוחות לעמוד כצוק איתן מול הביורוקרטיה המתישה הזאת.

Elizab3th

New member
איפה להציג את עמדותיי?

מול ועדת ההשמה עם צוות ביה"ס הנוכחי? (שממנו אני רוצה להוציא את בני והוא כבר שבוע בבית) או מחר בטלפון או מכתב לעיריה?

virlomi

New member
בטלפון ומכתב לעיריה

דברי עם בעלך תני לו לראות את מה שכתבו פה

כיתה קטנה

כיתה קטנה - הסבר לא מקצועי - מיועדת לילדים שאינם עומדים ברמת הכיתה ויש להם את הקושי לעשות זאת במסגרת הכיתה הרגילה . יש כיתות מוצלחות ויש כיתות פחות מוצלחות את הילד אינני מכירה אבל סטיגמה איננה שיקול האם לשים בכיתה קטנה מי שעושה את הסטיגמה הם אנשים זרים בהתייחסות שלהם מה שצריך זה לעבות את הערך העצמי של הילד הפגוע כדי לעזור לו . גם לי היתה סטיגמה על כיתה קטנה ונכחתי לדעת שזה לא מה שדימיינתי (ברור שצריך לבדוק את סגנון הבעיות שיש בכיתה קטנה ולבדוק האם הילד מתאים לה (במידה ובכלל הוא זקוק לה )

Elizab3th

New member
תודה יקירה

אני במצב שאני לא יודעת מה טוב ומה לא טוב והכי קשה שאין לי מישהו שיכול לומר לי מכל הלב באמת מה כדאי לעשות. מישהו ללא כל אינטרס, נטרלי מכל הכיוונים.

פרחיה2

New member
מוקד פניות תלמידים והורים במשרד

החינוך. מנסיוני הם ממש עוזרים ומתאמצים. לספר את כל הסיפור ולדרוש פתרון הבעיה. אל תסכימי בשום אופן לועדת ההשמה המוטת הזו! דרשי זמן כדיח לקדם את הילד עם המורה הפרטית. דרשי אבחון ניטרלי ולא של הפסיכולוגית של בית הספר. אם צריך אפילו לפנות למועצה לשלום הילד בטענה שהילד עבר התעללות במסגרת בית הספר ועכשיו רוצים לכסות את ה$$$ על ידי ההחלטה שהוא לקוי למידה או משהו דומה.

למעלה