התייעצות

6אירה

New member
התייעצות

בתי בת ה-16 אובחנה לאחרונה כבעלת הפרעת קשב וריכוז. הדבר מתבטא בעיקר בלימודים. ציונים נמוכים, פחד מלימוד, קשיים מול המורים הלא מבינים בבית הספר. הפנו אותנו להמשך בירור שהכוונה היא הריטלין. אני מאוד מתלבטת מה לעשות. אני לא נגד טיפול תרופתי שכן בני השני הוא ADHD וטופל בעבר באדרל עם תוצאות מעולות. השאלה שלי האם בגיל 16 כדאי לקחת ריטלין, האם זה לא יעצור התפתחות וגדילה, לילדה חוסר B12 וחומצה פולית והיא קצת אנמית האם הריטלין לא יזיק. חשבתי לנסות אולי רפואה אלטרנטיבית אולם אני לא כל כך מאמינה בזה. אודה למי שיוכל לכוון אותי לגבי טיפול תרופתי או שמא לטיפול אלטרנטיבי. בתודה מראש אירה

דליה.ד

New member
שלום לך וברוכה הבאה../images/Emo140.gif

גם לי יש ילדה בת 16 שלוקחת ריטלין כבר מגיל 12, היא גדלה והתפתחה יפה, גם המחזור הגיע בזמן והכי חשוב הוא שההישגים הלימודיים החלו להגיע והדימוי העצמי עלה בהתאם. אין מה לחשוש מטיפול תרופתי בילדות לחלוטין, מאף בחינה שהיא. מה שחשוב הוא שהילדה תעבור אבחון דידקטי ותקבל התאמת דרכי הבחנות והוראה מתקנת. בהצלחה!

6אירה

New member
תודה על התגובה ושאלה

תודה על תגובה מהירה. הילדה אכן עברה אבחון דידקטי וניתנו המלצות לבית הספר (אותם עוד לא העברתי הכל כ"כ טרי עדיין). ההמלצה שאני קיבלתי היא המשך הבירור לגבי הפרעת הקשב והריכוז. שאלתי היא מה עלי לעשות כעת? האם לפנות לנאורולוג, האם דרושה בדיקת TOVA, האם מספיק לגשת לפסיכולוג עם האבחון לצורך קבלת עזרה רפואית. אנא הנחו אותי שכן אני מרגישה מבולבלת. עברתי עם בני הליך שונה שכן הצד הדומיננטי אצלו היה ההיפראקטיביות. תודה

zivadina

New member
אבחון רפואי

אבחון כוללני של הפרעת קשב ורכוז נעשה על ידי נוירולוג או פסיכיאטר ילדים המתמחים באבחון ההפרעה, ורק הם רשאים לרשום טיפול תרופתי, אשר נחשב לטיפול היעיל ביותר בהפרעה. אבחון מלא של הפרעת קשב ורכוז כולל בדיקה קלינית באמצעות שיחה ותצפית במטופל, סקירת שאלונים שמלאו ההורים והמורה, ובדיקת TOVA. אם צריך עזרה של פסיכולוג בנושא ההתנהגותי, מומלץ לפנות לפסיכולוג שמטפל בגישה ההתנהגותית-קוגניטיבית. לסיכום: האבחון הרפואי מיועד להמליץ על טיפולים במכלול הבעיות של ההפרעה, והאבחון הדידקטי מיועד להמליץ על עזרה לימודית.

למעלה