התייעצות

LadySpeedStick

New member
התייעצות

אני צריכה להגיש פרויקט באנגלית (עליו נבחנים בע"פ). הפרויקט צריך להיות מאוד שיטחי ובן 7-9 עמודים. אני מתכוונת לעשות על המסע לפולין, בעקבות דיון ה"בעד-נגד" שהתנהל פה לא מזמן. אני ממש אשמח לקצת הרבה רעיונות בנוגע לתוכן. גם מקורות מידע ועדיף באנגלית. תודה, נופר.

Pukipsey007

New member
רעיון טוב

יש המון חומר על השואה באנגלית, את זה את בטח יודעת. בקשר למסע לפולין לא נתקלתי, חפשי בקהילות אמריקאיות יהודיות, כמו שותפות 2000 (כרמיאל משגב בולטימור פיטסבורג). את הנקודות שעלו במהלך הדיון את יכולה לתרגם בקצרה, אם יש לך כוח ואם זה יקדם את הפרוייקט.
, מקווה שעזרתי קצת

מיכלוש7

New member
יואו... ../images/Emo12.gif

גם אנחנו היינו צריכים לעשות עבודה באנגלית, ועשיתי על פולין
(לא על הצד השואתי של פולין... יותר על פולין בתור ארץ... היה קשה להתעלם מהדעה השלילית שהיתה לי על פולין אחרי המסע... אבל יצא יפה
) הקיצר-אם את רוצה אני יכולה לשלוח לך ת'עבודה שלי... אבל שוב! אין בה קשר לשואה!

קצת מפריע לי הביטוי שלך

"צד שואתי" זה קצת חוסר כבוד קצת מפריע לי באוזן ובעיניים שאני קראתי את זה ..!!

דעה שלילית?!?

למה??? דווקא אני לא יכולתי לסבול את הארץ הזאת לפני שיצאתי, אבל התחוור לי שאם שמים את השואה בצד (קשה אני יודעת) ומסתכלים על הארץ כארץ ועל האזרחים כאנשים פולין היא ארץ משגעת... נופים מדהימים, אנשים נחמדים יחסית, תרבות לא רעה. בסה"כ כיעד תיירותי הייתי ממליצה עליה, לא?!?

לא מסכים בכלל

יכול להיות שפולין היא ארץ יפהיפה ומקסימה לתירות אבל לא לנו העם היהודי אני אם היו מסדרים לי מכונית צמודה מטוס פרטי מלונות הכי טובים בחינם לא היתי מסכים לצאת לשמה והרי כולנו יודעים שהפולנים הם אנטישמים מובהקים אז אני לא מוכן להשים שם שקל אחד. אני לא יכול לעמוד בהנאה על אדמה שרצחו לי את העם שמה בדם קר. בישבילי פולין היא מדינה אפורה שחורה ואני לא רואה את ה יופי שבה אני לא מתכוון לדרוך על האדמה הזאת שספוגה בדם של העם שלי מעבר למסעות שאני הולך כדי להבין לראות ולשמוע ולהרגיש זאת הדעה שלי

מיכלוש7

New member
../images/Emo45.gif

נכון שפולין יכולה להיות ארץ מהממת ומלאת תרבות ונוף ומה לא, אבל עדיין, רק עצם המילה "פולין" מעלה לרוב היהודים אסוטיאציות שליליות... ביחוד כאלו שהיו במסע...

אני לא מבין את ההאשמה של האדמה

במעשיהם של האנשים.... "האדמה הארורה" זה יפה לשיר בטקס.... לא להתנהגות במציאות..

מיכלוש7

New member
אף אחד לא "מאשים" את האדמה...

זה טיפשי להאשים דבר בלי כוח רצון...! אבל זה גם לא אומר שאנחנו חייבים לאהוב את אדמת פולין...

בילבי16

New member
לא מסכימה איתך בכלל

כמו שמישהו אמר פה, גם אם היו מציעים לי סוויטה מלכותית חינם באחד המלונות המפוארים בפולין לא הייתי מסכימה לנסוע לשם לנופש. ממש לא. תחשבי שבכל מקום שדרכת בפולין, יכול להיות שרצחו יהודי, יכול להיות שבאיזה יער שם התחבאו פרטיזנים, יכול להיות שבכפר מסויים הוציאו יהודים להורג. אני לא מסוגלת להסתובב שם. בשבילי פולין = רצח, אשמדה, שואת העם היהודי. איך שאני לא מסתכלת על המקום הזה, אני נגעלת ממנו.

../images/Emo45.gif

והאנשים שם ממש לא נחמדים רובם אנטישמים מחורבנים סליחה על הביטוי ואת זה אני לא אומרת מסטטיסטיקות אלא ממה שאני חוויתי שם ילדים בני 5 עושים לנו אצבע משולשת, גם בני 16, אנשים על גג עושים כאילו הם מכוונים עלינו רובה, פולני מפגר הולך ודוחף אותי ועוד אחד סתם כי הוא עבר ליד אחד יוצא עם הכלב שלו רואה אותנו עוצר ועושה הייל היטלר אחלה אנשים ואחלה תרבות..ממש

מיכלוש7

New member
אממממ... טוב...

אבל אני עדיין בטוחה שיש שם גם אנשים נחמדים וטובי לב... אני נגיד די התעצבנתי על חברה שלי, שקראה לכל פולני שהיא ראתה "נאצי"... לא כולם שונאים אותנו!!

אנחנו לא נתקלנו בשום מקרה כזה

פולין הראתה לנו את הפנים הכי יפות שהיו לה... ואני חוזרת ואומרת שוב, אם עושים את ההפרדה בין פולין לבין השואה פולין נותרת ארץ יפה וחביבה. למרות שבאמת היה דבר שמאוד מאוד צרם לי בכל המסע הזה... הקירבה של מאיידנק ללובלין. המחנה הוא פשוט חלק אינטגרלי מהעיר. איך האנשים שגרים בניינים מעבר לגדר מסוגלים לראות "נוף" כזה יום יום מחלון החדר שלהם באדישות כזאת?!? בעצם, אני יודעת שזה לא ממש מזיז להם משהו...

נו... תיקון

המחנה הוא פשוט חלק אינטגרלי מהעיר. איך האנשים שגרים בבניינים מעבר לגדר יכולים לראות כל יום "נוף" כזה מחלון חדר השינה שלהם, המטבח שלהם, הסלון שלהם?!? בעצם, אני יודעת שזה לא ממש מזיז שם לאף אחד.

PaNDa BoY

New member
רעיון מעולה..../images/Emo127.gif

כמו שראית יש הרבה מה לכתוב בנושא. השרשור עצמו ימלא לך לפחות 10 עמודים.. הפורום הוא המקור הכי טוב בעברית שתמצאי. גם בטאגליינס תוכלי למצוא הרבה מקורות מידע בעברית. בהצלחה

למעלה