התייעצות

migli

New member
התייעצות

שלום לכולם. אשתי קיבלה רכב מהעבודה, ואני רוצה למכור את הרכב שהיה לה ולא יודע כמה לבקש עליו. מדובר בדייהטסו שרייד שנת 86. למרות שהאוטו לא חדש הוא עמיד מאד, אשתי היתה נוסעת איתו 3 פעמים בשבוע על קו כפר סבא ת"א. האוטו נתקע פעם אחת בשנה האחרונה כי התקלקלה לו משאבת הדלק. אני הייתי בחו"ל ואשתי לא ידעה לאיזה מוסך אני לוקח את הרכב, היא נכנסה למוסך הראשון שראתה וכמובן שכטרף קל הלבישו עליה גם החלפה של קרבורטור. קצת כעסתי, אבל בכ"ז היא אישה וההחלפה של הקרבורטור שיפרה מאד את צריכת הדלק. האוטו במצב מעולה, בחורף החלפנו בלמים חדשים ומגבים, הקרבורטור והמשאבת דלק כאמור חדשים, לפני חודש וחצי עשיתי לאוטו טיפול של פילטרים, פלגים, שמן וכו'. האוטו מאד מושקע, בכל זאת רכב של האישה, נקי, מרופד, שטיחים, כל חודש שטיפה עם וקס. המנוע עובד טוב, היא לא מתחממת, אין נזילות משום מקום, וכל שנה היא עוברת טסט בלי שום בעיות. האוטו לא עבר תאונות, ולכן אפילו חיצונית הוא שמור. יש לי כמוכר מינוס אחד שהטסט בסוף אוגוסט, עוד חודשיים. בדקתי במחירון ומצאתי שרייד רק משנת 90. כמה אוכל לבקש על הרכב ? בתודה מראש.

roni33333

New member
מודעה מאוד מקורית... ../images/Emo8.gif

נהנתי לקרוא את ההודעה שלך, אכן אוטו מצויין וחזק. אם הוא במצב כמו שתיארת, אני ממליץ. יש לבת שלי כזה. בהצלחה!

fazer

New member
מסכנה אשתך.....

אם מה שבעלה חושב עליה זה דברים בסגנון של: "קצת כעסתי, אבל בכ"ז היא אישה..." או "האוטו מאוד מושקע, בכל זאת רכב של האישה..." בעצם המשפט הראשון יותר מרגיז. שמעתי שיש בפארק הקופים מקום פנוי, רוצה שאני אברר? Fazer

fazer

New member
הפייזר שוביניסט ידוע, אבל...

הוא מנסה להראות "גבר מודרני".
Fazer

migli

New member
מוסכניקים ונשים

שלום פייזר, רציתי להודות לך על על התגובה, בכל זאת טרחת להגיב. מה לעשות אבל העולם כמנהגו נוהג. מוסכניקים, עם כל הכבוד שאני רוחש להם, ימשיכו לעבוד על אנשים שלא מבינים במכונאות, ונשים ימשיכו לא להבין במכונאות. אין בזה כל חדש, ובטח אני לא המצאתי את זה. תזכיר לי כמה נשים משתתפות בפורום הזה ? או בכל פורום אחר של מכוניות, או סליחה כמה נשים ראית לאחרונה עובדות במוסך ? רגע זה בעלי המוסכים שלא מקבלים נשים לעבודה כמוסכניקיות או העובדה ש 99.9% מהנשים לא רוצה ללמוד מכונאות או לעסוק בכך לפרנסתה, נו בטח שבעלה ילכלך את הידיים השחורות שלו בזמן שהיא תעשה מניקור. ראית פעם מוסכניק שאשתו עובדת איתו ולא בקבלה או בהנהלת חשבונות ? אהה נכון. וכן, לא צריך להתבייש ברכב של אשה, הוא בדרך כלל יותר מלוקק, נקי ומסודר. אז סליחה פייזר אם פגעתי במין הנשי העדין, או בנפשך הרכה אבל זו הבחירה שלהם, הן לא לרצות לעסוק בכך ולא לרצות להבין בכך ואת הגלגל הזה אני לא המצאתי. ובכל אופן אם יש לך הצעה למחיר לדייהטסו אשמח לקבלה, ובינתיים אני ימשיך לאכול בוטנים.

*Trinity*

New member
חמוד, אתה מסתובב בפורום הלא נכון

כנס לפורום אופנועים ותכיר כמות לא מבוטלת של נשים שמבינות יותר ממך במכונאות (וחלקן עובד בתחום). העובדה היא שאישתך לא מבינה במכונאות רכב, נקודה. והאמת היא שזו אשמתך הבלעדית! אם אתה כזה ספץ, למד אותה או לפחות השאר מספר טלפון כך שהיא תוכל לשאול אותך לאיזה מוסך לקחת את האוטו בפעם הבאה שאתה בחו"ל. לא אהבתי את ההכללות שלך, לא אהבתי את צרות העיין שלך, לא אהבתי את ההתנסחות שלך, היה קטע שלם בהודעה שלך שלא היה רלוונטי לשאלתך ונועד רק להתסיס את הרוחות. אבל, מה לעשות, נו... אתה רק גבר...

דני ג

New member
במקרה של אשתך המסכנה ...

כנראה שמה שהיא צריכה לסבול ממך זה לא רק השובינזם, אלא גם היעדר פירגון והוקרת תודה. חשבת על זה שאשתך לא איבדה עשתונות, לא השאירה את הרכב באמצע הכביש ונסעה במונית, לא השאירה את הדברים לטיפולך - אלא לקחה את הדברים בידיים והשיגה את המטרה - רכב תקין ! ציטוט : "היא נכנסה למוסך הראשון שראתה וכמובן שכטרף קל הלבישו עליה גם החלפה של קרבורטור. קצת כעסתי, אבל בכ"ז היא אישה וההחלפה של הקרבורטור שיפרה מאד את צריכת הדלק." מי אמר שהיא היתה טרף קל ? מי אמר שהקרבורטור היה תקין ? אולי דווקא המשאבת דלק היתה תקינה וכל הבעיה נבעה מהקרבורטור ? הרי כלל לא היית שם ואני גם לא בטוח איזה מומחה גדול אתה במכונאות. העובדה שאישתך היא אכן אישה זו אכן עובדה, רק לגבי זה שאתה גבר אנושי, אני לא משוכנע שזו אכן עובדה .... דני G.

דימה מ

New member
אתה צריך לבקש

8000 ש"ח, וזה כולל את זה שהטסט בעוד חודש. כל זאת בהנחה שבאמת האוטו במצב מכני טוב כפי שאתה מתאר. תראה migli, אני לא רוצה להביע דיעה אישית, אבל בפורום צריך להיות איך אומרים פוליטיקלי קורקט, אולי באמת הכוונות שלך היו טובות ורק רצית לספר מה המצב של האוטו וניסיתה לתאר את זה שהאוטו שמור כי אשתך מתנהגת איתו בעדינות. אולי באמת אתה לא מכיר נשים שמבינות במכונאות. אתה יודע לפעמים דברים נשמעים סטיגמטים ויש כאלה שנעלבים מהם. בסך הכל מטרת הפורום היא לעזור אחד לשני. אני חושב שהטפנו לך מספיק, וגם בפייזר כבר הספקתי לגעור כי גם הוא לא צדיק פמניסטי גדול. כפי שרשמתי מעלה 8000 ש"ח זו הצעתי לך. ואם יש משתתפים נוספים שמעוניינים להגיב לגבי המחיר גם אני אשמח לשמוע.

למעלה