התייעצות

בלה בלה5

New member
התייעצות

שלום, אני בת 17 ובגיל 3וחצי עברתי תיקון vsd ע"י פרופ' וידנה. היום נמצאת במעקב כל מספר חודשים בשל היצרות משמעותית מתחת למסתם האורטאלי ועורק (ראשי נידמה לי אבל לא זוכרת.) מורחב. כנראה שזוהי בעיה גנטית כי גם אחי סובל מעורק מורחב אבל לא בצורה משמעותית. עליי להמנע ממאמצים קשים אך חוץ מזה מנהלת אורח חיים רגיל ביותר, בידיעה שייתכן ואצטרך לעבור החלפת מסתם בעתיד. השנה עלה על הפרק ניתוח של הורדת ההיצרות ובכך למעשה, למנוע את החלפת המסתם בעתיד. יש לציין שבניתוח הראשון ניסו להוריד ללא הצלחה. שאלתי היא,מה סיכויי ההצלחה של הניתוח עכשיו, מהו משך ההחלמה מהניתוח והאם זהו ניתוח מסובך סליחה על האורך ותודה.

דר קיציס

לא יודע להגיד לך ככה מה הסיכויים - הרבה מאוד תלוי באנטומיה ובעובי ההצרות התת מסתמית. בדרך כלל ההצלחה טובה מאוד אך במקרים מורכבים יותר כמו אצלך אין בידנו סדרות מחקר גדולות שעל פיהן ננבא מה אחוזי ההצלחה. לכי לוידנה תודה

בלה בלה5

New member
תודה רבה..ווד שאלה אם אפשר

(כל הנושא נפל עליי די פתאום מקווה שלא מציקה..)
. רציתי לשאול מהו זמן ההחלמה מניתוח כזה וכמה "מסובך" הוא נחשב בתחום ניתוחי הלב. ושאלה נוספת היא, האם יכול להיות שההיצרות "תחזור"? כל הביקורות ההיצרות הייתה בינוניתלא זוכרת כמה מפל, ובבדיקות האחרונות היא "משמעותית" מה ההבדל דרך אגב? ואם ההיצרות תגדל, האם יש סיכוי שאצטרך לקבל תרופות? בינתיים הקשר שלנו עם וידנה נעשה ע"י הרופא המדהים פרופ' בלידן,הוא מאוד עסוק כרגע ואין לו פנאי לדבר איתי,לכן אני שמחה ש"נפלתי" על הפורום הזה. תודה רבה על העזרה וסליחה על האורך:)

דר קיציס

כאמור אני לא יכול לנבא איך ילך הניתוח. הכל תלוי באנטומיה של הממצאים אצלך וביכולת המנתח לפתור זאת. ...מה עוד שלא ראיתי את הממצאים ואת תצלומי האקו לב ובכלל סליחה

למעלה