התייעצות...

barhope

New member
התייעצות...

היי לכולן,
לפני 5 שנים, היריון ראשון, עברתי לידה שקטה בחודש שישי, צוואר הרחם התקצר בפתאומיות ללא סיבה.
לפני 4 שנים, היריון שני, תפרו לי את צוואר הרחם וילדתי את הבן שלי בלידה קיסרית (אחרי שהלידה הסתבכה כי הוא לא הצליח לצאת מצוואר הרחם... סבירות גבוהה שפשוט לא הסירו את כל התפר כי אחרי הלידה נמצא שם חוט שסגר ככל הנראה את הפתח).
מאז חששתי להיכנס להיריון שוב ואפשר לומר שלקחתי את הזמן להחלים נפשית ופיזית.
לפני שנה התחלנו לנסות להיכנס להיריון... ללא הצלחה. זה היה דיי מוזר כי בפעמים הקודמות מהרגע שניסינו לקח לנו חודשיים-שלוש להיכנס להיריון. ייחסתי את זה ללחץ בעבודה ועניינים נפשיים ועבדתי על עצמי להפגת הלחץ. חשוב לציין שגם המחזור לא היה סדיר בכלל.. נעלם לתקופות ארוכות. אבל אז לפני שלושה חודשים נכנסתי להיריון שלישי שהסתיים בהיריון חוץ ריחמי. ההיריון נתקע בשחלה השמאלית ועברתי טיפול בזריקה להפסקת ההיריון.
עכשיו, 4 חודשים אחרי ההיריון השלישי הלכתי לרופא פוריות שביקש ממני לעשות צילום רחם. עברתי את הצילום רחם ולא נמצא שום ממצא מכני חריג שעשוי להפריע לי להיכנס להיריון.
הרופא המליץ לי לחכות למחזור הבא, אם לא אקבל אז להתסייע בכדורים שיזרזו מחזור. וביום השלישי של המחזור להתחיל טיפולי הזרעה.
אני מאוד חוששת מטיפולי הזרעה, עניין המחט והלהזריק לעצמי מעורר בי חרדות וזעם על העולם...
מה גם שלא אמרו לי בוודאות שיש לי בעיה...
אחרי כל מה שעברתי אני ממש מתקשה לסמוך על רופאים, ואני מרגישה ששלחו אותי לטיפולי הזרעה רק כדי לתת פיתרון לבעיה שלא באמת קיימת ואף אחד לא יודע מהי. הטיפולים הם קשים לא רק פיזית אלא גם נפשית ואני לא שלמה עם ההחלטה שהרופא מכוון אותי אליה...
אשמח להמלצות.. מה לעשות? למי בכלל פונים במקרה כזה (כי הרופאת נשים לא בדיוק נותנת לי מענה)? האם כדאי לי לפנות לעוד רופא להתייעצות?
תודה מראש על תשובותיכן,
בר.
 

secondtime82

New member
איזו דרך ארוכה את עוברת

קודם כל, חיבוק גדול. הלוואי והמסע יסתיים בקרוב בידיים מלאות. לעניין ההזרעה, יכולה לשתף מניסיוני שרופא הפוריות הראשון שהלכתי אליו המליץ שבאותו רגע בערך אתחיל להזריק הורמונים לקראת הזרעה. הייתי המומה ומופתעת, הוא לא נתן לי כל שהות לחשוב ופשוט אמרתי שלא. הלכתי חודש אחר כך לרופא פוריות אחר ושם גיליתי שיש עוד אופציה, רופא שמדבר איתי בגובה העיניים, מציע אפשרויות, מתחשב ברצון שלי ואמר לי בצורה מפורשת - זה תלוי בך, ברצון שלך ובקצב שלך. וכך הוחלט שנתחיל בהזרעות על בסיס ביוץ טבעי. המחזור שלי סדיר והבעיות היו מכנית (גם היסטוריה של חוץ רחמי) וזרע לא אופטימלי. ההזרעה עצמה - בוקר מאד לחוץ בין מעבדת הזרע למרכז בריאות האישה, אבל ההליך עצמו אורך מספר דקות ופשוט מאד. אגב, נקלטתי בניסיון הראשון. גילוי נאות שההריון לא שרד בשלב מאוחר יותר בלי שום קשר להזרעה. נקווה לסוף טוב עבור כולנו. בהצלחה יקירה.
 

haych

New member
היי

הזרעות לא עושים "כשיש בעיה", אלא כשמתקשים להכנס להריון. הזרעה משפרת קצת את הסיכויים, ע"י זה שהזרע נשטף ומנוקה ועובר השבחה בסיסית, וע"י זה שמקצרים לו את הדרך הקשה לרחם.
כמו שכתבו לך, את ממש לא חייבת הורמונים. אפשר פשוט לעקוב אחרי הביוץ (זה קצת ניג'וז כי דורש להגיע כל יומיים לאולטרסאונד ובדיקת דם) ובמועד המתאים מתבצעת ההזרעה, שהיא תהליך קצר ולא כואב.

זה הכל שאלה של כמה סבלנות יש לך לחכות. את לא מוכנה להזרעה ויש לך סבלנות לחכות עוד כמה חודשים? תמשיכי טבעי בינתיים. תגידי לעצמך שאת מנסה (נגיד) 8 חודשים טבעי ואם זה לא הולך אז תעברי להזרעות.

לדעתי, ובגלל ההסטוריה שלך, חשוב מאוד שתעשי היסטרוסקופיה אבחנתית, במידה וטרם עשית, כי לאור ההסטוריה שלך יתכן ויש לך הדבקויות (לא רואים את זה בצילום רחם).
 
למעלה