התייעצות..

ורד202

New member
התייעצות..

היי רוצה להתייעץ..
אנחנו זוג צעיר ואנחנו נשאים של מחלה גנטית,
ולכן יש לנו 2 אופציות או להיכנס להריון טבעי ובחודש השלישי לבדוק את העובר
או תהליך של IVF,
אני ממש התנגדתי ללכת על אופציה של הריון טבעי ובחודש השלישי לבדוק אם העובר תקין, מפחיד אותי ממש כל המתח וההפלה.
כבר התחלנו תהליך של IVF ואנחנו ממש לפני תחילת הטיפול.
פתאום התחיל לנו חשש שאולי לא בחרנו את הדרך הנכונה
מצד אחד אנחנו מפחדים מהתהליך של הIVF
ומצד שני אני ממש מתנגדת לאופציה של ההפלה.
לא יודעים מה לעשות עכשיו
ממש אבודים כזה
ואין לנו עם מי להתייעץ
נשמח לשמוע מהנסיון שלכן..

PAND76

New member
זוכרת את עצמי שומעת המילים IVF

זה היה נשמע לי אסון. די מהר גיליתי, שזה אכן כרוך באי נוחות, בירוקרטייה ושינויים של החיים, אבל זה פחות גרוע ממה שזה נשמע ומהחששות. הרבה פחות. בעיקר זה לתאם בין דברים. פקידי קופ"ח, בתי מרקחת, בדיקות, תורים לרופאים. זה המון תיזוז לעתים ויכול גם להשפיע על הזוגיות. אבל זה גם מאוד מקרב.

בגלל שאצלכם זה על רקע גנטי ואתם ב"ה פוריים, יהיו בדיקות מקדמיות שאולי לא תצטרכו לעשות. התהליך עשוי להיות קצר ולהצליח מהר. ולדעתי, אי הנוחות שווה פה. לא פשוט לעבור הפלה ובכלל - המדע נותן לנו המון כלים היום, כדי להימנע מדילמות כמו שאתם מתארים. חבל לא לנצל אותם, בייחוד שאתם צעירים ולהתמודד עם ילד חולה ח"ו, זו לא חווייה פשוטה.

a morph

New member
מה ההתלבטות?

האופציה של הריון טבעי פירושה לסחוב 3 חודשים בידיעה שייתכן ותצטרכו לסיים את ההריון; פלוס החשש שהעובר יהיה תקין אך ההריון יפול בגלל עצם הבדיקה (אני מניחה שהכוונה לסיסי שליה); פלוס האפשרות לעבור את זה יותר מפעם אחת כי הסיכוי לעובר חולה הוא אותו סיכוי בכל הריון חדש; פלוס האפשרות לסיבוכים ופגיעה ברחם עקב הפלות.
אני לא יודעת למה בדיוק Ivf מעורר בכם התנגדות, אבל אם זה בגלל רצון בהריון ״טבעי ורומנטי״, אז לדעתי אתם בכלל לא בכיוון. אין שום דבר רומנטי בהפלות חוזרות ונשנות, חלילה.

justanotherme82

New member
למה אתם מפחדים מIVF?

אולי אם תסבירי מה מקור הפחד בנות פה יוכלו לעזור לך להפיג את החששות.

מנסיון אני יכולה להגיד לך ש IVF זה לא פיקניק. אבל לנסות במשך המון זמן (הלוואי שתיקלטי מהר, אבל לא תמיד זה הולך, וגם אם כן כשמנסים זה תמיד נראה המון זמן) ואז לחכות במתח 3 חודשים ובסופם לעבור הפלה נשמע לי הרבה יותר מפחיד.

שירלי 666

New member
אולי עוד ירוקה יחסית בIVF אבל ...

לדעתי התהליך לא כל כך נורא, כן יש בירוקרטיה וכן צריך לעבור בדיקות, אבל יחד עם זאת שום דבר לא באמת קשה או כואב בצורה רצינית (כשנגיע ללידה אז נדע מה זה כאבים אמיתיים :) ) . והמטרה ללא ספק מקדשת את האמצעים - בסופו של דבר כולנו כאן רוצים ילדים בריאים ולעבור את התהליך בהצלחה.
אז אין ספק ששיטת הפרו ורבו פשוטה יותר, אבל בגלל הסיכון אני חושבת שעדיף לעבור קצת פרוצדורות מאשר להסתכן באמת ולהפיל באמצע. אבל מה שמתאים לכם כמובן....

mereng

New member
אני מניחה שהתכוונת לPGD ולא IVF רגיל

בתהליך IVF רגיל יוצרים עוברים במבחנה ומחזירים אותם לרחם בלי בדיקה גנטית.
בתהליך PGD מבצעים בדיקה של העוברים ומחזירים לרחם רק את העוברים הבריאים. יש 2 סוגים של PGD, הפשוט יותר מבוצע בעוברים בני 3 ימים (בדיקה מאוד פשוטה, למשל לזהות זכר-נקבה), והמורכב יותר נקרא PGS ומבצעים אותו בעוברים בני 5 ימים, שם כבר עושים פרופיל כרומוזומלי מלא.

אני לא יודעת איזו בדיקה בדיוק אתם צריכים, זה כנראה תלוי במהות הבעיה הגנטית, אבל מציעה לך בחום לשוחח עם רופאים כדי להבין בדיוק מהו התהליך הנדרש עבורכם.

וספציפית לגבי מה ששאלת, אנחנו במצב דומה העדפנו לעבור PGD מאשר להכנס להריון ולהפיל. עבורי הפלה שכזו זו חוויה קשה ולא פשוטה, פיזית ונפשית, והעדפתי ללכת בנתיב של ברירת עוברים לפני ההריון המיוחל.

מרבינה

New member
היינו שם...

גם אנחנו נשאים של מחלה גנטית. לפני 12 שנים הנושא של PGD היה בחיתוליו ונכנסתי להריו טבעי. נולדה ילדה בריאה (כמובן שעשיתי סיסי שליה). לאחר 3 שנים שוב הריון טבעי, סיסי שליה וילדה בריאה. הרגשתי שניצחתי את הסטטיסטיקה. מאז אנחנו מנסים להביא ילד שלישי. פעמיים נקלטתי והעוברים היו חולים, עברתי הפסקות הריון בשבועות 20 ו15 (באחת הפעמים לא יכלתי לבצע סיסי שליה בשל דימומים והמתנתי למי שפיר). אחרי 5 שנים במצטבר עברנו לPGD היום אחרי 3 סבבים אני בהריון בשבוע 17. ככה שכל השיקולים לכאן ולכאן נכונים

למעלה