התייעצות

deep ocean

New member
התייעצות

יש מישהי שאני כבר לא רוצה להיות חברה שלה, אבל אני חוששת להגיד לה את זה. אני לא חוששת להתמודד עם הכאב שלה (נניח שהיא תבכה בטלפון), אלא עם התוקפנות שלה (שהיא בתגובה תצעק ותשתולל בטלפון). אני מזכירה לעצמי שאני חופשייה לעשות כרצוני, אבל אני לא מצליחה להביא את עצמי לשיחת הטלפון הזו איתה. להתחמק מטלפונים זה לא נראה לי לעניין, ואני כן מעדיפה להגיד לה - תשמעי, לא מתאים לי שנהיה בקשר. גרררררר, אני מאד רוצה לעשות את זה. אני יודעת שאם היא תיפגע זאת בחירה שלה, אבל מה שיותר מטריד אותי זה האופן שהיא תגיב לפגיעה (צעקות, כעס וכו´), ולא זה שהיא תיפגע או לא תיפגע. אין לי רגשות אשם או משהו כזה.

deep ocean

New member
אה, ו.......

היא רוצה קשר הדוק מידי עבורי. זאת אומרת, כבר הרבה זמן שפשוט לא נפגשתי איתה ופעלתי כמו שאני רוצה, וניסיתי פשוט לשנות את היחסים שיהיו לי נוח בהם, אבל היא כל הזמן באה בטענות שהיא לא רואה אותי, ושאנחנו לא נפגשות. אז בסוף נפגשתי איתה (לפני איזה חודש וחצי או חודשיים), ואחרי כמה שבועות היא שוב אומרת שאנחנו לא נפגשות, ושאנחנו צריכות לדבר. זה ממש לא מתאים לי. אני לא יכולה כבר לחכות עם זה. אולי ביום שבת אני אטלפן אליה, ואתמודד עם זה. פשוט כך. אני לא רוצה לגרור את זה יותר. אני חושבת שלפני השיחה אני אזכיר לעצמי כמה דברים: -אני לא חייבת כלום לאף אחד -אני חופשייה לעשות כרצוני -היא תעשה את הבחירות שלה והן לא קשורות אלי -החיים קצרים מידי בשביל לסחוב כאלו דברים -אני לא רוצה לבזבז אנרגיה על דברים כאלה. זו אנרגיה שחשובה לי מידי. נראה לי שמחר אני באמת אטלפן אליה

נו?

הרי זה לא שאת מתייעצת באמת :) את יודעת טוב מאוד מה לעשות. רק נקודה למחשבה, זכרי את ההסכמה השלישית, לא להניח הנחות. לא להניח איך היא תגיב ומה יהיה ואיך.. וגם אם היא תצער ותצרח ותקלל,... אז?? איך זה קשור אליך? מה הבעיה עם זה? BRING IT ON ! העיקר שאת מעצבת לך את חייך כרצונך. תהני.

deep ocean

New member
חה חה חה ../images/Emo6.gif

אני באמת לא מתייעצת. את הכותרת כתבתי בהתחלה, ואחר כך כשהתחלתי לכתוב את המלל היה ברור לי מה הדבר הנכון לעשות.... תודה על התזכורת לגבי אי הנחת הנחות! אני אנסה לשכוח מכל ההיכרות הארוכה שלי איתה, ולא לנחש ולהניח איך היא תגיב. אני חושבת שזה החלק הקשה... ונכון, גם אם היא תצרח ותקלל זה ממש לא קשור אלי, אלא אליה בלבד. טוב, אני הולכת לעשות את זה. אני באמת כבר לא יכולה לגרור את זה. מצד אחד אני מפחדת, ומצד שני אני רואה/מריחה/מרגישה/חשה את השחרור הדגש|הענק שזה יביא לי!!

deep ocean

New member
טוב מצאתי את הפיתרון ../images/Emo13.gif

מצאתי פיתרון שאני יותר שלמה איתו, והוא גם ילמד אותי להתמודד עם נושא חשוב. הסיפור הוא כזה: קשה לי שהחברה הזאת באה אלי בטענות, ותמיד אני מגיבה בלנסות להרגיע אותה, או לנסות לרצות אותה. וכל זאת, במקום להגיד לה: אני לא רוצה שתבואי אלי בטענות, אני אפגש איתך כשאני ארצה. החלטתי לא לטלפן אליה ולנתק איתה את הקשר, אלא פשוט בפעם הבאה כשהיא תבוא אלי בטענות, פשוט להגיד לה שהטענות שלה לא נעימות לי, ושכבר ניתקתי בגלל זה קשרים בעבר (בשביל לא להתמודד עם טענות כלפי). "זה מה שאני יכולה לתת לך כרגע, ואני לא רוצה שתבואי אלי בטענות". אחלה, אני מרוצה
יש לי דפוס כזה של לנתק קשרים אם באים אלי בטענות (שאני לא נפגשת איתם מספיק), במקום להתמודד ולהגיד: אל תבואו אלי בטענות, זאת אני, זה מה שאני יכולה לתת. זה יעזור לי לעמוד בפני טענות כלפי לא רק במישור החברי!

למעלה