התייעצות,

T i l o

New member
התייעצות,

בת 28, מקבלת מחזור סדיר ואף מזהה ביוץ עם מקלוני הביוץ ולמרות זאת מנסים להיכנס להריון שנה ללא הצלחה.
פנינו למומחה פוריות שהפנה לבדיקות הורמונליות עבורי ובדיקות זרע לבעלי.
לפי ד"ר גוגל הבדיקות ההורמונליות שלי יצאו תקינות.
לעומת זאת הבדיקות זרע של בעלי יצאו לא טובות בלשון המעטה. (שוב לפי האינטרנט אבל די קל לפענח את התוצאות), בגדול - האבחנה של המעבדה היא מיעוט זרעונים חמור - ריכוז 4 מיליון, ואחוז התאים בעלי מבנה תקין נמוך (1%)
אחרי שבכיתי עכשיו שעה רצוף אני מנסה להבין לאן פנינו מועדות ומה לעשות הלאה, יש לי תור לרופא שלי המומחה לפוריות עוד כשבועיים אבל אני חושבת שיש צורך ללכת גם לרופא מומחה לפוריות הגבר.
מבדיקה שעשיתי באינטרנט אין רופאים אורולוגיים מומחים (אנדולוגיים) בקופת חולים כללית אלא רק באופן פרטי.
חשבתי לקבוע תור לד"ר שי שפי מקריאה שלי נחשב מומחה באופן פרטי אבל השאלה שלי היא האם הבדיקה הנוכחית והיחידה שבעלי ביצע היא בעצם מספקת?
אולי לחכות לפגישה עם הרופא נשים שלי ואז להחליט? או ש- בכלל לקבוע תור לאורולוג רגיל של הקופה שאולי יפנה לבדיקות נוספות ואז לקבוע תור פרטי ד"ר שפי? סה"כ אני הולכת לשלם באופן פרטי לכן רוצה לבוא ממוקדת יותר ותכלס כל מה שיש לי כרגע ביד זה תוצאות הומונליות שלי ובדיקות זרע יחידה שלו.
מה דעתכן?

בייבי500

New member
עונה

ראשית ממליצה לך לבצע בדיקת זרע חוזרת לא ניתן לקבוע על ידי בדיקה אחת את המצב המדויק.
אני אישית היתי הולכת ישר על רופא פרטי מכיון שכבר עברתי את הפרוצידורה הזו(גם לבעלי נתונים די דומים) ועדיף ללכת על בטוח.
בנוסף להתייעץ עם מומחה פיריון את יכולה בהחלט דרך הקופה..
קחי נשימה עמוקה הדרך אומנם לא קלה אבל בסופה את תצאי עם תינוק מהמם.

T i l o

New member
תודה!

יש לך המלצה על רופא פרטי?
חשבתי ללכת לייעוץ אצל איתי בר חוה, השאלה היא בעצם אם הוא בעצם הרופא הפרטי שלי, היכן אני מבצעת את הפרוצדורות עצמן?
אני בכלל גרה בדרום והוא יושב בתל אביב, אין לי בעיה להגיע אליו אבל מנסה להבין איך זה בכלל מתנהל אם מחליטים ללכת לפרטי.

בדיקת זרע שניה

גם אצלי הכל תקין... בבדיקת זרע ראשונה יצאו תוצאות ממש לא טובות... בשניה התוצאה תקינה על הקשקש... בהתחלה אמרו לנו שישיר הולכים לivf.. עכשיו היא רוצה לנסות הזרעות... 2 בדיקות זה חשוב לעשות... ואם יש לך תור לעוד שבועים את יכולה לקצר תהליכים ובזמן הזה לעשות זרע שני.. שתוכלו לבוא אליה עם שניהם

T i l o

New member
היי תודה על המענה,

העניין הוא שכבר השתמשנו בהפניה לבדיקות זרע שקיבלנו מהרופא נשים שלי. אנחנו נצטרך הפניה נוספת לבדיקה לא?
לפנות לדעתך לרופאת המשפחה שתוציא לו הפניה חדשה?
&nbsp

Theodora100

New member
כן, רופא משפחה יכול

אנחנו עשינו בדיקה חוזרת.
מבקשים טופס 17 וקובעים למכון.
דרך אגב - עקבתם אחרי ההוראות של 3 ימים ללא יחסים? יש לזה השפעה ישירה על התוצאות. גם עישון ואלכוהול משפיעים, וגם מוצרי חלב (אל תהרגי אותי). בפעם הראשונה שעשינו בדיקות התוצאה הייתה כ"כ גרועה שממש לא ידענו מה לעשות. אחרי חצי שנה ללא מוצרי חלב, הרופא אמר שהוא "מצטיין הכיתה". בפעם האחרונה שעשינו רחיצה (לפני IUI), התוצאות שוב היו לא משהו... התנזרנו רק יומיים... והאלכוהול היה בתפריט...
בקיצור - תבקשי מרופא המשפחה טופס 17. לגבי המלצות- שמעתי שאצל בר חוה יש תור ארוך מאוד, אבל יש לו תוצאות טובות. תבדקי ואם התור רחוק, תבקשי שישימו אותך ברשימת המתנה ואם מישהי מבטלת שיקחו אותך בחשבון. שמעתי גם על פרופסור בני פיש (חברה הצליחה אצלו פעמיים בגיל 40 פלוס).
מאחלת לך המון בהצלחה בתהליך

תראי.. אם כבר בעיית פריון אז כזו שעולים עליה מהר

(אני יודעת ששנה זה לא מרגיש מהר.. אבל יש פה נשים שאחרי יותר מ 5 שנים בטיפולים ורק עכשיו גילו מה הבעיה.. ויש נשים שעשר שנים והם עדיין מוגדרים כלא מוסברים).
&nbsp
מרגע שיודעים מה הבעיה הדרך לפתרון לרוב מהירה אם הולכים לרופאים המתאימים.
&nbsp
ראשית כל, חשוב שהבעל יחזור על הבדיקה. סיכוי גבוה שגם בבדיקה הבאה התוצאה לא תהיה מצויינת.. אך יתכן בהחלט שיפור.
חשוב ללכת עם התוצאה לרופא אורולוג מומחה הגבר, כדוגמת שפי. לעיתים הבעיה בזרע ניתנת לפתרון בצורה קלה (יש חיידקים מסויימים שפוגעים בזרע ואנטיביוטיקה עוזרת.. אך זה יחסית לא נפוץ) או קצת פחות קלה (ניתוח), ולעיתים אין פתרון בצד הזה ונדרש לעבור טיפולי פוריות.
במקרה שנאמר לכם אחרי הבדיקות של הבעל שאין פתרון אצלו-
אם בבדיקה הבאה הכמות תשתפר והמרפולוגיה תהיה מעל 3%, סיכוי גבוה שישלחו אתכם להזרעות. גם אם זה לא ישתפר, סיכוי גבוה שישלחו להזרעות, אבל שימי לב שהסיכוי בטיפול זה נמוך מאוד במקרים כאלה. יש נשים שיהרו, אך הרוב לא. גם אצלנו הזרע בעייתי מאוד ובדיעבד חבל לי שביזבזנו כל כך הרבה זמן על הזרעות ולא הלכנו ישר ל IVF. אם הזרע לא ישתפר, אתם יכולים לבקש לקפוץ ישר ל ivf ללא הזרעות. זו ההמלצה שלי.
&nbsp
עוד עניין ששווה לשקול.. אצל הרבה זוגות פה, כולל אצלנו, מיון זרע בהגדלה גבוהה יותר (בפרטי) נחל הצלחה גבוהה בהרבה. אך עוד חזון למועד.. יתכן ולא תגיעו בסוף ל ivf, אך אם חלילה כן.. תחזרי לשאול על זה כאן.
&nbsp
כדאי שתשרייני תור למרפאת פריון, את יכולה לחפש המלצות בקבוצה. למרפאות הטובות לוקח 3 חודשים ויותר לקבוע תור..
&nbsp
מילה אחרונה.. יש הרבה זוגות, כולל פה מהקבוצה, שהיו אף עם בעיות זרע קשות יותר- איזוספרמיה קשה ו 0% מרפולוגיה. והיו הרבה סיפורי הצלחה. לדעתי לרוב ההצלחה הגיעה בממוצע בזמן קצר בהרבה מאשר אצל מי ש"לא מוסבר" או רזרבה שחליתית נמוכה
, בפרט אם עשו מיון זרע. (ובהנחה שזו הייתה הבעיה היחידה וכן היה, ולו בודדים, זרע תקין).
&nbsp
מקווה שהדרך שלכם להריון תהיה קצרה

T i l o

New member
תודה! ��

קודם כל מודה לך מאוד על העידוד, לקחתי את זה מאוד קשה אתמול ועכשיו אני בשלב של ׳לאסוף׳ את עצמי ולתכנן מה הלאה. לכן שתי נקודות שאשמח להתייחסותך,
לגבי האורולוג - חשבתי לבנתיים לקבוע תור לאורולוג ׳רגיל׳ דרך הקופה כדי שאם יש צורך יפנה לבדיקות נוספות כך שכשנקבע לשפי נבוא כבר עם בדיקות מסודרות, כי עלות פגישה איתו זה 1200₪ ש״ח ולא בא לי שנגיע אליו ורק יפנה לבדיקות נוספות כאלו שיכל לתת גם האורולוג הרגיל ואז נצטרך לחזור שוב וכמובן לשלם שוב - מה את חושבת?
&nbsp
לגבי מרפאת פוריות - חשבתי לקבוע תור גם לד״ר איתי בר חוה לאחר שכל התוצאות יהיו לי באופן מסודר כדי לקבל את חוות דעתו. השאלה היא בעצם אם אני בוחרת במסלול הפרטי, האם גם אז אני צריכה לקבוע תור למרפאת פוריות? ובכלל מה זה בעצם מרפאת פוריות? שם רק עושים את הפרוצדורות עצמן כמו שאיבה וכיוצ׳?
אני לגמרי לא מבינה איך זה עובד.
&nbsp
תודה!
&nbsp

נגבב

New member
המלצה

יש כאן מבינות גדולות ממני אז אשאיר להן לתת את כל כל התשובות, אבל כן הייתי ממליצה לך כבר עכשיו לקבוע תור לרופא פרטי. התורים יכולים להיות מאוד רחוקים (לי יש תור לבר חוה לאפריל שקבעתי בנובמבר, בינתיים מטופלת אצל פרופסור זיידמן ומקווה שלא אצטרך את בר חוה עד אז)... זה גם יתן לך זמן לברר עוד את כל העניינים שלכם ואולי אפילו להיכנס להריון ולוותר על התור, אבל גם ירגיע אותך שבמידת הצורך את כבר מסודרת ולא תצטרכי להמתין יותר מידי.
&nbsp
ובנימה אחרת, ההבנה שזקוקים לטיפולי פוריות היא לא קלה, אבל כולנו כאן באותה סירה ואת יכולה לראות בפורום המון סיפורי הצלחה... גם שלכם יגיע ומאחלת לך שבמהרה!

T i l o

New member
תודה לך על הטיפ,

כבר היום התקשרתי לקבוע אליו ושמעתי במענה הקולי שניתן לקבוע דרך האתר, לכן מילאתי את הטופס דרך האתר וממתינה שיחזור אליי, איך קבעת אליו? גם באמצעות האתר?

לגבי השאלות שלך

א. בהחלט ממליצה לעשות את הבדיקות לפני הייעוץ. אני כבר לא זוכרת מה הן.. נראה לי אולטרסאונד אשכים ובדיקות הורמונאליות. את לדעתי יכולה לבקש הפנייה מרופא רגיל.. לא בטוחה.
&nbsp
ב. כפי שהמליצו לך.. כדאי לקבוע כמה חודשים מראש. גם אני קבעתי לבר חוה בזמנו.. והתור הגיע אחרי 8 חודשים בערך! אז למרות שמאוד ממליצה עליו, ממליצה לך שאם התור מאוד רחוק לשריין במקביל תור אצל רופא שהתורים אצלו קרובים יותר. חשוב שזה יהיה רופא שמתייחס גם לבעיה הגברית.. יש נטייה להרבה רופאים להתעלם מזה.
בכל מקרה.. לשריין תורים ואכ לבטל תמיד אפשר..
&nbsp
ספציפית בר חוה, ורבים מהרופאים האחרים שבפרטי באזור המרכז, ייעוצים עושים בקלינקה שלהם אך פרוצודורות רפואיות לרוב עושים באסותא ראשון/רמת החייל או במרכזים כמו הרצליה מדיקל סנטר. אין צורך לקבוע תור גם לאסותא וכו.. הרופא ידאג לתאם מולם.
עוד שיקול חשוב בבחירת מרפאה במקרים של זרע בעייתי, זה שהרופא יתמוך במיון זרע במידה ויהיה צורך. בר חוה תומך בזה כשלדעתו צריך, ויש עוד רופאים. אך יש לא פחות רופאים שמתעקשים שזה מיותר וביזבוז כסף. המלצה- לכי לרופא שמתייחס באופן ענייני ולא שולל באופן עקרוני מיון זרע. עוד חזון למועד.. ומקווה שלא תצטרכי בסוף ivf, אך אם כן, ואם בדיקות הזרע ימשיכו להיות עם מרפולוגיה מאוד נמוכה, מאודדד ממליצה על מיון זרע. אז ממליצה מראש לקבוע תור לרופא שלא מתנגד לזה נחרצות.
&nbsp
&nbsp

T i l o

New member
היי קודם כל תודה על התגובות,

ועוד כמה שאלות ברשותך,
א. לגבי רופאים נוספים התומכים במיון זרע - יש לך המלצות לכאלו הנחשבים בתחום? כדי שאקבע לעוד כמה נוספים?
ב. במידה ואני אכן בוחרת במסלול הפרטי, האם אני משלמת הכל באופן מלא? כלומר על הפרוצדורות הרפואיות או שלחילופין יש השתתפות של הקופה או משהו בסגנון? סתם שאבין באיזה סדר גודל עלויות מדובר.
תודה!
&nbsp

היי

לגבי רשימת מומלצים.. לא זוכרת מי תומך ומי לא.. שווה אולי לרשום הודעה עם כותרת "מחפשת רופאי פריון מומלצים התומכים במיון זרע".
&nbsp
הקופה והמדינה ממנים גם כשאת בפרטי.. המימון הוא של רוב הסכון. את רק משלמת לרופא, והשתתפות עצמית מסויימת. למשל בר חוה- אם זוכרת נכון על הביקור הראשון אצלו משלמים 1500 שח, ובחלק מהקופות מקבלים על זה החזר חלקי כי נחשב לייעוץ מומחה (במכבי למשל לא).
על כל שאיבה משלמים 1000 שח, וגם על כל החזרה. לאסותא משלמים כ 700 שח על שאיבה וכ 250 על החזרת מוקפא.
&nbsp
העלויות של ivf (מעל 10 אלף שח) כמו גם סיבסוד התרופות, ממומן במלאו ע"י הקופה.. ואין הבדל למשל בסיפסוד התרופות בין פרטי וציבורי.
&nbsp

ניקי117

New member
עלויות ומימון ע"י הקופה .. ??

הקופה מממנת רק הוצאות שהן מעל 10,000 ש"ח או שיש השתתפות על כל ההוצאות ?
שמעתי בפורום אחר שבטיפול פרטי התרופות עולות יותר, אבל אני מבינה ממך שאין הבדל במחיר בין פרטי לקופ"ח ?

המון תודה

בסיבסוד התרופות אין הבדל.. אבל...

כל מה שרשמתי זה בהנחה שאותה מטופלת זכאית לטיפול ivf מהמדינה אך בוחרת ללכת לרופא פרטי. מי שלא זכאית (למשל תושבת חוץ, מעל גיל מסויים, טיפולים לילד שלישי/רביעי וכו) הקופה לא ממנת לה או ממנת חלקית, ואז אין את הסיבסוד שדיברתי עליו.. וגם על השאיבה וכו נדרש לשלם. אבל זה נכון גם אם מישהי לא מקבלת אישור מהקופה ל ivf ועושה בציבורי.. גם אז אין סיבסוד. דיברתי בהודעה הרודמת רק על מקרה שיש אישור.. (שזה מה שרלוונטי לכותבת הפוסט).
&nbsp
גם עלויות יותר נמוכות הקופה ממנת.. למשל החזרת מוקפאים- עולה סביב 5 אלף שח.. (לא כולל תשלום לרופא אם מדובר ברופא פרטי). והקופה ממנת זאת.
&nbsp
זוגות עם בעיית זרע חמורה, וצורך במיון זרע, לצערי כיום הקופות עוד לא מכירים בפרוצדורה והעלות שלה 3-4 אלף שח ואין כל סיבסוד. גם לגבי פרוצדורה של pds (מקווה שזוכרת נכון את השם), בה בודקים לפני החזרה תקינות כרומוזלית, אינני יודעת האם הקופה ממנת.. (pdg אם יש סיבה רפואית המחייבת, ממה שיודעת כן ממנים).

T i l o

New member
מדהימה!

תודה רבה לך. עשית לי סדר בראש בתוך כל הבלאגן הזה.
ב״ה שנתבשר כולנו בבשורות טובות.
��

למעלה