התייעצות

amennn

New member
התייעצות

אני מעוניינת לשמוע את דעתכן
בני 28
בעיית זרע- מורפולוגיה 1% עם שאר הערכים מעל הנורמה (תנועתיות ריכוז) עם היסטוריה משפחתית של קושי להרות במשפחתו
אצלי בגדול הכל תקין. פוליצסטיות קלה שמתבטאת בהרבה זקיקים באחת השחלות ובתגובת יתר להורמונים אבל מחזור סדיר מאוד (!) עם ביוץ מוכח כל חודש.
צילום רחם תקין, הורמונים תקינים
עשינו:
הזרעה אחת עם איקוקלומין+אסטרופם.
הזרעה אחת הורמונים שהסתיימה בהריון חוץ רחמי
אני לקראת סוף השלושה חודשים של החופשה הכפויה ומתכננת את המשך הדרך.
כנראה שכן נעשה עוד הזרעה עם הורמונים אבל אם חלילה לא יעבוד?
הרופא אמר שידחוף אותנו לIVF אם נרצה גם לפני 3 הזרעות..
מה אתן אומרות? שווה לעבור כבר לIVF?
לתת עוד צ'אנס להזרעות?

רק לציין שאנחנו מנסים שנה וחצי והמון זמן התבזבז על הזרעות על בסיס טבעי ונסיונות אלטרנטיבים אחרי ששיכנעו אותי שמצבנו לא כל כך גרוע ושנצליח לבד.. וכמובן על הריון חוץ רחמי ומתרוטרקסט :(
לא רוצה לבזבז זמן יותר...
תודה!

בד"כ עם מורפולוגיה 1% בשתי בדיקות שונות הייתי אומרת IVF

אבל בגלל שההזרעה האחרונה הצליחה מבחינת הפרייה אז אני אם הייתי במקומך בטח הייתי נותנת לזה עוד צ'אנס אחד, אבל בינתיים כבר פותחת תיק של IVF כולל לעשות את כל הבדיקות הנדרשות ולהגיש בקשה לועדה של הקופה שלך.

בדיוק מה שהייתי ממליצה !

acka

New member
התלבטויות

התלבטות קשה - לכאורה המורפולוגיה מדאיגה, אבל שאר הפרמטרים טובים והיה הריון.
אני חושבת שכן הייתי מנסה עוד הזרעה או שתיים ובינתיים מארגנת הכל למעבר לivf בתקווה שלא תצטרכו.

נשמע די קרוב למקרה שלנו

מעבר לזה שהריכוז אצל בעלי גם נמוך.
היסטוריה משפחתית של קושי להרות (בעיקר אצל הבנים) וזרע לא תקין - אצלנו 0%.
אני פוליציסטית בעברי וכנראה לא נשאר מזה הרבה מלבד ציסטות שגדלות בטיפולים ברמה כזו שאחת עיכבה לי את הטיפול השני והגדלה של השחלות בכל טיפול. לא עשיתי צילום רחם כי הבעיה אצלנו היא גברית, אבל הפרופיל ההורמונלי תקין ומחזור סדיר.

מה שקורה בהזרעות הוא שנותנים לזרע אחרי השבחה להפרות לבד את הביצית בלי להבין באיזה זרע בדיוק מדובר.
אבל... הזרע בעל אחוז אחד של תקינות.
מניסיון אישי, זרע לא תקין מפרה. השאלה היא מה קורה לעובר לאחר מכן.
אצלנו זה הסתיים בהפלה בשבוע 13.

בטיפול הבא ביצענו מיון זרע במכון של פרופסור ברטוב וברוך ה' זה הצליח.

זה נשמע כאילו כל בעיית זרע צריכה מיון.. זה לא כך. אבל כן הייתי מציעה לך לבדוק אופציה של אבחון הזרע במכון כזה. אצל בעלי מצאו אחרי המיון 17 זרעים בדרגה מצויינת, וזה למרות 0% תקינות בבדיקות רגילות.
אנחנו מראש ב IVF בגלל מדדים נמוכים. בגילי (37) לא רציתי לבזבז דקה על ניסיונות לא מוצלחים. לא קיבלתי את דעתם של אנשים ללכת למיון תחילה - יש לנו בעבודה מישהו שאחרי שנים של הפריות ללא הצלחה עשה מיון ויש להם היום שלישיה - הוא ישר אמר לי לגשת למיון ואמרתי שאני אנסה טיפול אחד קודם.
אז ניסיתי ועבד אבל קצת פחות.
בפעם השניה לא חיכיתי.

כדאי לבדוק את האופציה הזו. עלות האבחון עולה לדעתי כאלף שקלים.
וזה רק להפריות.

את תמיד יכולה לנסות עוד הזרעה עם הורמונים. השאלה היא אם את לוקחת בחשבון גם אכזבה בדרך שאולי לא תצליחו.
שוב, כי הזרעה בוררת פחות את הזרעים ואילו התקינות אצלכם זו הבעיה.

בעיית מורפולוגיה ivf מנסיוני

אז ככה: לטעמי אין טעם להמשיך בהזרעות זה פשוט נראה כמו בזבוז זמן ואף אחד לא מבטיח להיקלט מהר כשעוברים לivf. לי זה גרם להרגיש שבזבזו לי את הזמן והכשלונות ב ivf ריסקו אותי כי כבר לא הייתה לי סבלנות.
אצלי ואצל בעלי מורפולוגיה 0 ובדיוק כמוך יש לי שחלות במבנה פוליציסטי עם ביוץ טבעי ומחזור סדיר.
מה שהכי חשוב לי להגיד זה שבעיית מורפולוגיה שונה מאדם אחד לאחר! כשאני הייתי בטיפולים היו מספר בנות עם בעיית מורפולוגיה שדיווחו על הפלות והדבר ליווה אותי וגרם לי לחרדות קשות !
אני נכנסתי להריון בהחזרה החמישית ללא מיון זרע. מספר ההפריות אצלנו היה גבוה ובשאיבה השנייה הגענו לבלסטוציסטים (עוברים באיכות גבוהה) שאחד מהם הפך להריון תקין.
למה חשוב לי לספר את זה?
אני זוכרת את החרדות הקשות שליוו אותי בעקבות הסיפורים וחשוב לי להעביר הלאה שחשוב לראות מה מצב ההפריות והעוברים כשעוברים לivf
אם תצליחו לגדל בלסטו ולך אין בעיית קליטה רוב הסיכויים שהדרך לא תתארך.
מאחלת לך דרך קלה מלווה בכמה שפחות חרדות.

Yifat180

New member
יש לי סיפור מעודד בשבילך

לבעלי גם כן היה מורפולוגיה של 1% עברתי הפריות מבחנה ולבסוף הריתי באופן טבעי. בני הבכור שיהיה בריא כבר עוד מעט בן 13.
אני מאחלת לך הריון טבעי כמוני. בכל מקרה אני במקומך לא הייתי ממהרת להפריות מבחנה כאשר הזרעה היא גם אופציה טובה עבורך.
כאמור עם כמות הזרע והתנועה תקינים,מורפולוגיה של 1% יכולה לאפשר לך הריון טבעי או הריון מהזרעה ולא חובה למהר להפריות מבחנה.
בהצלחה!

amennn

New member
תודה לכולן

אתן נהדרות
מבחינת הרופאים כולם אצלנו באופטימיות מאוד גדולה.. מבחינתם אנחנו בעיה "קלה" חלק בכלל לא מתייחס למורפולוגיה כאישיו.. רק מסתכלים על הריכוז ותנועתיות (שבאמת גבוהים מאוד) ואפילו מחפשים את הבעיה אצלי כי לא ברור להם למה אנחנו לא נקלטים...
אני אמשיך את הסבב הנוכחי בהזרעה ומשם אלחץ לivf..אין לי כוחות עוד לחכות..

למעלה