התייעצות

maman2petits

New member
התייעצות

שלום,

אני בת 35, בעלת תואר ראשון בסוציולוגיה ומדעי המדינה ואמא לשני ילדים.
לאחרונה אני מרגישה שהילדים יותר עמצאיים, יש לי קצת יותר זמן לעצמי.
אני כרגע מועסקת כמנהלת אדמיניסטרטיבית במשרד קטן, משכורת טובה, שעות נוחות וכו', אך אין אפשרויות קידום. אני תקועה.
לאחרונה, אמא שלי יצא לפנסיה, ושתינו יצאנו למסע מתסכל בעולם הבטוח הפנסיוני. נחשפתי לתחום שלפי הנסיון האישי שלי, אין הרבה אנשים שכן מבינים אותו באמת.
בקיצור...עלה במוחי הרעיון ללכת ללמוד את הנושא ואני מלאה בשאלות:
- האם כדאי ללמוד סוכנות בטוח ואז להתמקד בפנסיוני.
- מעוניינת בלימודי ערב, יש כזה דבר?
- איפה כדאי ללמוד?
- האם הגיל שלי יפריע במציאת עבודה בתחום? (אני לא מעוניינת להיות עצמאית - לא בשנים הראשונות).

בלי שום קשר, האם קיים מכון/יועץ לייעוץ בנושא תחומי לימוד/הסבה מקצועית?

אשמח לעזרתכם

לימודים בביטוח פנסיוני

אני אתחיל מהסוף - בוודאי שיש מי שעוסק בייעוץ לבחירת תחום לימוד והסבה מקצועית. ממה את חושבת שאני מתפרנסת?
כמוני יש כמובן עוד יועצים פרטיים ויש גם את מכוני המיון הגדולים, אבל אני קצת פחות ממליצה עליהם.אם תרצי הסבר יותר מעמיק על הסיבות, אשמח לתת.
לשאלתך, האם כדאי ללמוד ביטוח, קשה לי לענות תשובה מלאה בלי להכיר אותך יותר. זה אכן תחום שהמון אנשים לא מבינים בו הרבה והוא מאוד משמעותי. זה בהחלט מקצוע שיש בו עבודה ואין שום בעיה עם הגיל שלך. תוכלי למצוא עבודה באחת מחברות הביטוח.
עם זאת, מדובר בלימודים לא קלים עם המון דרישות ומבחנים. כדי לקבל רישיון סוכן ביטוח מטעם משרד האוצר בענף ביטוח פנסיוני צריך לעבור סידרה של בחינות – יסודות הביטוח, מימון וסטטיסטיקה, חשבונאות וכלכלה. אלה בחינות משולבות של אגף שוק ההון, ביטוח וחיסכון באוצר ושל הרשות לניירות ערך. אח"כ צריך לבצע התמחות ולעבור שתי בחינות נוספות. ממה שאני מבינה אלה בחינות לא קלות. ישנם קורסים לתעודה וישנם לימודי תואר של 3 שנים. אני לא יודעת אם יש לימודי ערב, ואת זה תוכלי לבדוק במכללות הרלוונטיות: המכללה למינהל, מכללת מיטב, מכללת נתניה ועוד.
בנוסף, את צריכה לקחת בחשבון שתפקיד ראשוני יהיה כזה שיכלול גם עבודה מכירתית.

אבל האם זה מתאים לך? את זה אני לא יודעת לומר. את צריכה להבין מה זה בדיוק אוצר, איך נראה יום בחייו של סוכן ביטוח, מה האתגרים ומה קשיים - ולראות אם זה תואם את הצרכים והאישיות שלך.

למעלה