התייעצות

AbuAsal

New member
התייעצות

היי, אני שוקל להתגרש, אבל אני מאוד מפחד לעשות את הצעד הזה, אשמח לשמוע עצות ממני שכבר עבר את זה.
קצת על עצמי: אני בן 31, נשוי כשש שנים + ילד בן 3.5.
בחצי שנה האחרונה ממש לא טוב לי בבית, אני כל לילה הולך עם הרגשה רעה למיטה.
אני מרגיש שאשתי ממש השתנתה לי, מאישה שכל הזמן תומכת מקשיבה ומפרגנת, היא הפכה להיות קרה וכל פעם עוקצת.
פעם היא הייתה מקשיבה בעיינים בורקות לעצות שנתתי לה, היום אני מדבר ומדבר ומרגיש שהיא מוחקת את כל מה שאני אומר.
אני מרגיש שחצי מהזמן היא אומרת לי דברים שהם בעצם שקר, למרות שאני לא יכול להיות בטוח אבל זה מה שאני מרגיש.
יש עוד הרבה דברים קטנים, אבל זה לא משנה, הנקודה היא שרע לי בלב ופשוט שום דבר לא מצליח למחוק את זה.
גם אם אני יוצא עם חברים ואני שמח לכמה זמן, אני נזכר במה שעובר עלי בבית ושוב הלב שלי נצבע בשחור ובא לי להקיא.
מבחינת מין זה בסביבות פעם בחודש.
נסיתי לדבר על זה עם אישתי אבל היא לא מוכנה לדבר, היא מיד מתעצבנת ואומרת שאיך אני אומר עליה כאלה דברים.
ניסיתי לשאול אותה אם היא רוצה להפרד ותמיד מיד אומרת שהיא אוהבת אותי ולא תעזוב אותי לעולם.
בכל אופן אני מרגיש שאני לא יכול להמשיך ככה עם ההרגשה הזאת שאישתי פשוט מתעלמת מקיומי, ואני רוצה לעזוב,
השאלה איך אני ירגיש אחרי?
אני מאוד מאוד אוהב אותה ואני חושב שאנחנו ממש מתאימים, אני לא יכול לחשוב על חיים עם אישה אחרת (קשר קצר אולי כן, אבל להקים משפחה אני רוצה רק איתה)
אתם חושבים שאם אני יהיה לבד או לבד עם הילד המצב שלי יהיה יותר טוב? אני מצד אחד יודע שאני לא יכול להמשיך ככה ומצד שני אני לא יודע אם הפתרון להמשיך לבד לא יעשה לי יותר רע.
אני מפחד לעזוב שאז לראות אותה עם אחר ולהשתגע,
שוב, אני אוהב אותה מאוד, וגם היא טוענת שהיא אוהבת, אבל פשוט לא טוב לי.

מה אתם אומרים? לעזוב? ואם לא אז איך אפשר אולי להציל את המצב?
אני ממש זקוק לעזרתכם.
תודה רבה רבה!

לפחות לאזני, אתם לא נשמעים כזוג על סף גירושין

אלא כזוג במשבר שצריך כרגע טיפול זוגי.
יש טיפול זוגי גם דרך קופ"ח, עולה יותר זול.
&nbsp
ממליצה על ד"ר ארנון לוי מגבעתיים. לפחות אצלנו הטיפול עזר להרבה שנים לאחר מכן.
&nbsp
י/ש בנישואין עליות וירידות. נישואין זה משהו שיש לתחזק ולהשקיע בו. מכל הלב ממליצה ללכת לטיפול יחד. אם היא לא תרצה, תתחיל לבדך.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

למה לא לברר את העינין?

כל התמוטטות של מערכת יחסים מתחילה בחצי שנה הראשונה... אבל אם לא תדברו ותבררו על מה ולמה, הקריסה מובטחת.

זה בדיוק הזמן שלך לבדוק את החוזקות של היחסים שלכם ושל אהבתך.

לדעתי אתה צריך לתפוס את רעיתך לשיחה רצינית ולא בין הכביסות והבישולים. להביע את תמיהתך על השינוי ולברר מה הסיבה, לומר שרע לך אבל שאתה אוהב ולהקשיב לתשובותיה.

אולי זה הזמן ללגת לטיפול זוגי? עזרה? בכל מקרה שתי השאלות שצריכות בטוח לעלות הן: "האם את אוהבת אותי?" וגם, השאלה המפחידה מכולן: "האם את רוצה להפרד?"

אנחנו נפרדנו אחרי יותר מעשור של ניסיונות שיקום, דיבורים על מה מפריע וניסיונות לשפר. היתרון של זה, לדעתי, זה שהפרידה היתה מאוד בשלה ורגועה. הבנה הדדית של סוף הדרך ולא מתוך קפריזה.

אני מכירה זוגות רבים שצלחו יותר מאיתנו והצליחו לשקם, לתקן ולשפר. כל המסע הזה חייב להתחיל מתקשורת בינכם.

בהצלחה

יש החלטה שאתה צריך להחליט עם עצמך

האם אתה רוצה לחיות בזוגיות ארוכת טווח, או שאתה לא רוצה.
&nbsp
בכל זוגיות ארוכת טווח, יגיעו זמנים לא טובים, ולא יהיה לך כייף כמו בהתחלה. אחריהם אולי יבואו זמנים טובים.
&nbsp
גם שיחות לא תמיד יעזרו. מהתיאור שלך יוצא, שאשתך היא לא בדיוק פרטנר לשיחות.
&nbsp
מה שאתה יכול לעשות הוא לטפל בעצמך, כדי שלא תיקח כל כך קשה כל משפט מגעיל שיוצא לה מהפה.
&nbsp
או שאתה יכול לחליט שאתה בוחר בחיים לבד, עם מערכות יחסים מזדמנות קצרות טווח.
במערכות יחסים כאלה, לא מספיקים להגיע לשלב שבו האשה מוציאה את העצבים על הגבר.
&nbsp
מקווה שעזרתי.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

בדד1

New member
נראה לי מקרה קלאסי

לטיפול זוגי
אבל אולי תתחיל קודם טיפול אישי
כי לא נראה לי שבצורה שאתם מדברים אחד עם השני
היא תקבל את דבריך "אני מדבר ומדבר ומרגיש שהיא מוחקת את כל מה שאני אומר"

נשמע לי

שזה מסוג המקרים שבהם אפשר לנסות ולהציל ...

שווה שימוש בבעל/ת מקצוע - גם כזוג, ובתוך זה גם כיחיד

ye44

New member
אני אשמח אם תחזור לכאן עוד מ"ס חודשים

ותודה שאני צודק
זה הסנריו שלך לעתיד הקרוב,במקרה הטוב היא תלך איתך
לייעוץ לי גוץ לי ולא בטוח שזה יעבוד,הכל תלוי בבעיות ההורמונליות שלה

&nbsp
זה שאתה אוהב אותה זה לא אומר שהיא אוהבת אותך,לאחר הלידות הן משתנות
רובן ב180 מעלות מהקצה עד לקצה של התהום אגב גם גברים, אצל גברים
&nbsp
הסיבות העיקריות לשבירת החבילה הן שינוי מראה חיצוני ומצבי רוח משתנים
שגורמים לחיים להיות בלתי נסבלים וזה מה שקרה לך, היא שונאת אפילו את הריח שלך.
&nbsp
אל תרמה את עצמך אתה חייב לפעול ומהר
תאמר לה יפה שאתה מפרק את החבילה
ותראה אייך היא מגיבה אם היא לוקחת את זה בשלוות נפש הכל אבוד לך,אם היא נלחצת
&nbsp
ומנסה לשנות את רוע הגזירה תשלח אותה לטיפול פסיכולוגי וגם זוגי אולי אפשר יהיה
להציל את המצב למרות שאני סקפטי ושלא תעיז לחשוב על עוד ילד נשים נוטות לחשוב
&nbsp
שילד נוסף יוכל לשקם את הזוגיות לרוב הגברים אוכלים אותה עם מזונות לשני ילדים
ולפעמים יותר .כמו שהיא "תזדיין" אם אחר גם אתה "תזדיין" עם אחרת אז אתם תיקו .
&nbsp
נישואין ראשונים לרוב מסתיימים לאחר כשנתיים שלוש, נכון להיום החזקת יפה מעמד

חלי79

New member
עצה מהיכרות עם הצד הנשי של הסיפור

לא אני אישית, אבל מכירה כמה וכמה זוגות שאחרי X שנות נישואין האישה פתאום התחילה להיות מגעילה לבעל
אז בכל הסיפורים שאני מכירה - יש לזה סיבה.
והסיבה הנפוצה היא מרמור מצטבר: פה הרגשה שהבעל לא מכבד, שם הערה מקטינה ממנו, כאן הוא לא עוזר בכלום וכו' תסכול קטן הופך לתסכול גדול וזה מה שקורה.
לא יודעת אם זאת גם הסיבה אצלכם אבל שמעתי כל כך הרבה סיפורים שזאת היתה הסיבה, וקל יחסית לברר את זה.
השני שקל שלי בעניין: תמצא זמן שיש לשניכם פנאי לשבת ברצינות ותפנה לאשתך בסגנון: "אני מרגיש שמשהו השתנה ביחסים בינינו. הדבר שאני הכי רוצה זה לגרום לך עושר, ואני עצוב שאני לא מצליח. אני תוהה מה אני עושה לא בסדר ואיך אני יכול לתקן?" ותקשיב לה טוב טוב, תן לה לדבר בלי להפריע. אולי זה יאפשר לך לעלות על מה קורה לכם ומה הסיבה.. בהצלחה@@@

לב כבול

New member
נשמעת כמו עצה טובה

אפשר לסכם את זה בתקשורת טובה וכנה ולהיות עם האצבע על הדופק.

למעלה