התייעצות

התייעצות

טוב כתבתם פה שחיכוך זו הזדמנות לשפר ת'מכונה אז...
האקס של אחותי אני הגעתי למצב שאני לא יכולה לסבול אותו וכל פעם שהוא מגיע או פונה אלי אני לא עונה ומתרחקת.
נכון שזה קורה בחלקו כי סימנתי אותו. אבל גם הגוף והנפש שלי מרגישים עצבים כל פעם שהוא בסביבתי וברדיוס קרוב אלי.
אנסה להסביר בלי לרדת לפרטים.
הגדול היה ריב גדול ביני לבין אחותי שהתחיל מסיבה טיפשית והסלים עד כדי משהו גדול.
ואחותי לא הייתה במצב טוב כי כשפוגעים בי ואני מרגישה שעברו את הגבול גם באלימות וגם בכלל אני יכולה להיות מאוד נקמנית ורעה...
ובהחלט השפעתי עליה כך שיצאה מאיזון רגשי...
בקיצור האקס נחלץ לעזרתה כי היא באמת הייתה קרובה להתמוטטות ( תודות לי...). אז בהתחלה האקס לא התערב בריב שלנו בחילופי הדברים ואז הוא אמר לאחותי שלא תתערב במה שאני עושה ואני לא אתערב בשלה ואחותי הדליקה את הדוד הרבה שעות אז שאלתי אותה על כך
כי חראם על הכסף ואז האקס התערב במקום שאינו שלו ואמר לי לא לשאול ושאם אני אכבה את הדוד על דעת עצמי ( אם אראה שעוברים כמה שעות שהוא דלוק ), אז הוא יכבה לי וכולם יתקלחו עם מים קרים.
מאז סימנתי אותו.
בנוסף יש לו אופי מעצבן. אני רגישה למרחב סביבי. ואם אני למשל במטבח ומבקשת ( אחרי שהאקס היה לוקח מה שהוא רוצה ), שיתן לי להיות לבד לבשל או לא יודעת מה הוא יתחיל עם הערות שבעיניו זה מצחיק וישאר ואז האי נעימות הגופנית גוברת.
אז מה שקרה באמת שהגיעו מים עד נפש ובפעם האחרונה שהוא היה פשוט התרחקתי ולא עניתי ואולי אפילו זה היה ילדותי ולכן הוא הלך ולא רצה להשאר כי חש לא רצוי אבל אני פשוט כבר לא מסוגלת להכיל אותו סביבי. מילא אם היה שומע ולא מעיר או נותן לי את הספייס כשאני מבקשת אבל ההערות וההומור שלו שהוא עוקצני ונכנס לאיזור האישי מרגיש לי יותר מידי.
אולי אני מאוד נקמנית או מגעילה ואולי הכישרון שלי זה לגרום לאנשים להרגיש לא טוב עם עצמם אבל אני לא יודעת איך לנהוג עם אנשים כאילו
כי באמת שניסיתי בעבר להעיר לו בטוב וזה לא עבד. אז עברתי למצב פגיעה או התרחקות.
הוא גם שאל אותי מה שלומי ולא עניתי.
אני תייגתי אותו בראש כשתלטן וכשלא מתחשב וכאחד שחודר למרחב האישי בלי כבוד ועדינות. לא הייתי מוכנה להרגיש מושפלת על ידו אחרי מה שקרה ולאור חלק מהאופי שלו כפי שתפסתי אותו. למרות שיש לו תכונות טובות והוא עוזר הרבה לאחותי ועשה מה שעשה מתוך מחשבה על טובתה כי באמת אני ואחותי הגענו לשיאים חדשים... והוא מצחיק למרות שיש לו הומור מעליב שאני פחות אוהבת בקיצור לא יודעת איך לנהוג עם כאילו.

בקיצור אני לא יודעת איך לכבד אנשים כאילו

אם אני מרגישה שהם שתלטניים ושאני מושפלת על ידם איך אני אכבד אותם איך??
איך אני יכולה לפנות אליהם בדברים כשאני מרגישה לא נוח???
אומרים שלא צריך להעריך בנאדם כדי לכבד אותו כי אפשר לכבד את צלם אלוקים בקרבו אבל
מה לעשות אני אדם ומושפעת מדברים שטחיים יותר.

אני דווקא כן אייעץ משהו

תסתכלי מה שכתבת בחתימה שלך ואז אולי תדעי מה לעשות

למען הדורות הבאים

שלא יידעו מה היה כתוב באותו זמן בחתימה של הקוסמת הורודה, אני מתעד:
&nbsp
"גם כשאת/ה לא בסדר את/ה בסדר כי
את/ה בסדר כמו שאת/ה"

elar84

New member
2 שאלות

1.מה האקס של אחותך עושה אצלכם?
2. למה את מרגישה מושפלת? כי הם לא מכבדים אותך?

יש לי תחושה שמה שקורה לך עכשיו איתם זה משהו שחוזר על עצמו תמיד בחייך, כול פעם עם דמות אחרת.
וכשדברים חוזרים על עצמם, סימן שיש לנו כאן עבודה.
אני לא מתייחסת לרגע אליהם, אני מאירה את המקום דווקא רק עלייך....תתרכזי שניה רק בעצמך ונסי להתעלם לרגע מההתנהגות שלהם.

שלום

אחותי והאקס בקשר טוב . הם ידידים אבל גם כל הזמן חוזרים ונפרדים כאילו לא יכולים להתנתק לגמרי זה מזה.
הוא די חזר גם כי היה ריב ענק ביני לבין אחותי. הריב התחיל על משהו טיפשי וקיבלתי סטירה לא כואבת מאחותי
על סיבה טיפשית רק שאני מגיבה לדברים כאילו בחומרה אז בלי לפרט יותר מידי עשיתי לה את המוות והיא קיבלה התמוטטות נפשית
והאקס הגיע לעזרתה. בהתחלה הוא לא התערב אבל אחר כך הוא קצת התערב והרגשתי שחודרים לי לטריטוריה ומה הוא מתערב בכלל
ושזה לא עסק שלו אז גם תורו הגיע באיזשהו שלב מה אומר אני נקמנית

למה מרגישה מושפלת לא יודעת. לגבי האקס ללא קשר להתערבות שלו אבל גם עם קשר ( נשים זוכרות דברים רעים שקורים עם אנשים
ועושות להם רשימה שחורה אז הדברים הנוספים הצטרפו לרשימה השחורה שלי נגדו בתיקייה בראש), ביקשתי שיעשה כמה דברים או שיזהר
ויצא לי טון מאוד אממ איך אני אגדיר מעין טון של מפקדת. וזה גרם לו לאנטי אז הוא לא עשה מה שביקשתי ואפילו הרגשתי שזלזל או עשה ההיפך וכרגיל הרגשתי שחדר לי למרחב האישי וכל מיני דברים והעיר הערות וחמתי בערה בי להשחית אותו אז הפסקתי לתקשר איתו והלכתי ממנו כל פעם שהיה לידי ומן הסתם גרמתי לו להרגיש לא רצוי עד כדי כך שאחותי עברה לישון אצלו והוא לא רוצה להגיע לפה לא שאכפת לי
. הוא בחור טוב אבל לא מסתדרת עם האופי שלו. קשה לי.
לגבי שאר הדברים שכתבת יתכן אבל אין לי מושג למה בדיוק
שבת שלום

הרחבה על 2 תוספת

בעקבות המריבה המרה האקס החליט ( עוד סיבה שעצבנה אותי החליט מינה עצמו לבוס שלי
),
שאני לא אתערב בדברים של אחותי והיא לא תתערב בשלי. אחותי הדליקה את הדוד הרבה זמן אז כיביתי כעבור
כמה שעות. שאלתי את האקס כמה זמן הדוד דולק והוא לא ענה כשאחותי לא הייתה בבית אז כיביתי אחרי לא זוכרת שעתיים בערך
( אצלינו אחרי שעה וחצי יש מים למקלחת אחת וחצי אם זה לא בקיץ). הוא התעצבן וקבע לי תכתיב שאני לא אעז לכבות
כי אם כן הוא או אחותי יכבו לי את הדוד ואני אתקלח עם מים קרים. ניסיתי לדבר אל ליבו בהיגיון ולהסביר לו שחבל על הכסף ואחרי שעתיים פלוס או שלוש יש מים חמים וכלום. אחרי שהוא חזר על האיום זהו סיימתי איתו.
הוא רק לא ידע שכשמאיימים עלי בדברים כאילו מקבלים את הבומרנג באיזשהו שלב בחיים

מה שכן נקודה לזכותו אני ואחותי הלכנו מכות. כי היא התחילה להרביץ לי ואני החזרתי לה מנה אחת אפיים והפחדתי אותה כי מי שמרביץ לי משלם ( יש מצב ששברתי לה את האף), אז הוא כנראה ממש דאג לה.

elar84

New member
כמה דברים

1. נוצר לכם מעין מעגל של בלגן שאף אחד לא יודע איך לצאת ממנו ואף אחד לא נהנה מהמצב.
גם בשורה התחתונה אתן אחיות ולא עמיתות לעבודה... ולכן עוד יותר קשה כול התסבוכת הזאת.

2. אני עוד פעם מתרכזת רק בך, כי בשבילי את העיקר, כלומר אני לא באה ממקום שופט ולא מצודדת באף אחד.
לך הרי לא טוב להגיב אליהם כפי שאת מגיבה, את לא אוהבת את זה. אני נאלצת להגיב כך בגלל מה שהם מעוררים בך.
את רואה אותו כשתלטן ואולי אותם כחסרי אחריות וחסרי בגרות כו' וכו'...

האם יש בך רצון שמשהו ישתנה?
אם כן ראי סעיף 3

3. תנסי להבין שגם את מגלה סוג של שתלטנות כלפיהם, את מנסה שהם יחשבו כמוך ויתנהגו לפי החליל שלך... (במקרה שהצגת אני ממש יכולה להבין אותך אפילו).
אבל הם מביעים התנגדות ועושים אפילו דווקא רק בגלל שזו את זאת שמבקשת.
את יודעת שהחזק הוא לאו דווקא זה שאומר את המילה האחרונה, החזק הוא זה שיודע איך לצאת מהסיטואציה המסובכת הזאת הכי טוב ולשחרר.
הם לא חיים בבית שלך, הם חיים בבית של אביך. שיעשו מה שבא להם על אחריותם בלבד, הם 2 אנשים בוגרים.
את לא יכולה לשנות אותו, ואני מניחה שאת לא רוצה כול חייך לריב עם אחותך.

אם תעבדי על עצמך בלשחרר ולא תמיד להגיד את המילה האחרונה או להראות שאת חזקה ממנה... זה יעשה פלאים גם לך מבחינה אישית.
תנסי להתמקד בעצמך ולשנות לא לטובת אף אחד אחר מלבדך...

כשאת תפתרי את העניין הזה בינך לבין עצמך, שום התנהגות שלהם לא תשפיע עלייך ועל הרגשותייך... כי להרגיש שהם משפילים אותך זה את בלבד... זה רגש שצץ ממקום פנימי שלך, לא קשור אליהם.

ברור לי שזה לא פשוט...את יכולה ברגע של כעסים עליה לחשוב על מה טוב בה, ומה את אוהבת בה... לשנות ממקום של אהבה.

*אני כתבתי לך ממקום קצת מזדהה כי בעבר הייתי תמיד רבה המון עם אחותי באותה הרמה של הכעסים ואיבוד שליטה... אבל היום אנחנו החברות הכי טובות.
היא הייתה תמיד עומדת על נקודות אצלי שהייתי צריכה לפתור עם עצמי... ברגע שהם נפתרו שחררתי ממנה מהרצון להשליט.

l coyote l

New member

כמובן, קוסמת, שיהיה הרבה יותר קל לעשות את כל זה כשתעזבי את הבית כך שחיכוכים האלה בסביבה שלך יפחתו.
קשה מאוד לעשות עבודה כל כך בסיסית ונרחבת על עצמנו כשהסביבה מביאה אותנו למצבי קיצון באופן תדיר וזמני ה"ביניים" קצרים מדי.

Mist2

New member
לא מייעץ

רק מתייחס למה שרשמת על חיכוך.
ורושם שוב את מה שרשמתי בפוסט המקורי של על חיכוך:
&nbsp
״לא כל חיכוך מתאים או טוב לעבודתו של האדם על עצמו.
יש צורך בלמידת המכונה והבנה של איזה חיכוך יכול לעזור ולהועיל ואיזה להזיק.״

אז אולי תפרט יותר איך יודעים איזה חיכוך יכול לעזור ואיזה חיכוך יכול להזיק?

למעלה