התייעצות

mika1985

New member
התייעצות

אני אחרי הזרעה שבוצעה ביום שישי. הגעתי ביום שלישי שלפני כן לרופא וראו זקיק 22 ממ ורירית כמעט 7. הרופא העריך שיהיה חיובי ממש בקרוב. שמחתי ואמרו לי לבדוק ביוץ ושיהיה חיובי להתקשר לקבוע הזרעה
. חיכיתי וחיכיתי וביום חמישי היה חיובי. אז עשינו הזרעה בשישי. עד כאן הכל טוב. ואז היום, שני, היו לי כאבי בטן מאוד חזקים. עשיתי בדיקת ביוץ והיא עדיין חיובית!
בקיצור אני חושבת שפוספס החודש. יש לי דלקת ריאות ובעלי העבודה עד מאוחר אז סקס ממש לא בא בחשבון עכשיו.
אני כל כך מתוסכלת כי אנחנו מנסים כבר שנתיים וחצי ודווקא הפעם הייתה תגובה ממש טובה.
יש מצב שבכל זאת היה ביוץ בסמוך להזרעה? אני
בארצות הברית ונאמר לי שברגע שהבדיקה חיובית עושים הזרעה למחרת כי הביוץ יהיה בערך 36 שעות לאחר מכן. לא עשו לי אולטראסאונד ביום ההזרעה אז אני לא יודעת מה היה המצב אז.
בכל מקרה כבר נמאס לי לגמרי. אנחנו נותנים לזה עוד קצת ואז עוברים למסלול אלטרנטיבי בלי ילדים. כבר אין לי כוח ואני לא מבינה מה כל כך לא בסדר בגוף שלי שזה עדיין לא מצליח. סליחה על הפסימיות אבל לפעמים צריך לדעת מתי מספיק זה מספיק.

ענבל ח1

New member
היי לך. אל תתייאשי

שנתיים וחצי זה אמנם תקופה, אבל מה עשיתם בתקופה הזו?
הרוב טבעי? ואח"כ רק הזרעות בינתיים? ובלי הורמונים אפילו?
ספרי לנו קצת מה עברתם כי לא ברור ממה שכתבת.
מעבר לכך, אם הביוץ היה ביום שבת ועשו לך הזרעה ביום שישי זה בסדר. את די מכוסה.
אבל חשוב לציין שמקלוני הביוץ הם לא מדויקים ולא כל כך ברור לי איך רופא פוריות שולח אותך להסתמך עליהם במקום לבצע בדיקות דם.
עושה רושם שאתם דווקא ממש בתחילת הדרך מבחינת טיפולים. אולי כבר נמאס לך כי את מרגישה ששנתיים וחצי זה ארוך אבל האם ייתכן שהתחלתם בשלב יחסית מאוחר טיפולים?
אשמח אם תרחיבי ותצייני גם אילו בדיקות ערכתם ואיפה הבעיה שלכם. על פניו, ממש לא נשמע לי שזה הזמן להתייאש.
זה טבעי להישבר לפעמים אבל אין סיבה להתייאש בטרם מוצו כל האפשרויות ובמיוחד שנראה לי שאת צעירה... האם את אכן בת 29?

mika1985

New member
עונה

היי...אז אני בינתיים כבר בת שלושים. מה שהיה זה שניסינו טבעי כמה חודשים ואז עשינו עם כדורים שלושה חודשים ואז עשינו חמש הזרעות עם זריקות ואז המליצו לנו להמשיך להפריות. אבל אז עברנו לחול אז מן הסתם החלפנו רופא. באולטרסאונד הראשון הוא גילה מחיצה שאף אחד בארץ בכלל לא הבחין בה ועברתי היסטרו ניתוחית ששם גילו שלל דברים כמו קצת אנדומטריוזיס ופוליפים וגידול שפיר על השחלה . הרופא הסביר שעם המצב שהיה לפני הניתוח הוא חושב שהיה כמעט בלתי אפשרי להיכנס להריון ולכן עכשיו בעצם מתחילים מהתחלה והוא חושב שהסיכויים טובים מאוד. לבעלי אין בעיית זרע למעט קצת תנועתיות לא מצטיינת אבל הזרע להזרעה בהחלט היה טוב.
אז עשינו בינתיים שתי הזרעות עם כדורים. השנייה הייתה ביום שישי. בראשונה קיבלתי אוביטרל כי לא הייתה בדיקת ביוץ חיובית. הפעם כאמור הייתה בדיקת ביוץ חיובית אז לא קיבלתי כלום. כמו שהסברתי הם לא בדקו אותי ביום ההזרעה רק אתמול היו לי כאבי ביוץ וכנראה ביוץ. מה שמעצבן אותי זה שכבר היינו פה, עשינו את זה, אנחנו בדרך מספיק זמן כדי שהטיפול יכשל בגלל משהו כל כך שטותי.
בסוף אתמול כן עשינו את זה ליתר ביטחון אבל כמו שציינתי לי עש דלקת ריאות ובעלי חזר מאוחר אז אני לא מאמינה שייצא מזה משהו החודש.
ושוב אני שואלת אם יש מצב שבכל זאת היה ביוץ ביום שישי או שבת. ואם כן מה פשר כאבי בטן ובדיקת הביוץ החיובית אתמול?
תודה על העידוד

mika1985

New member
וגם

שכחתי לציין שחשבו שיש לי שחלות פוליציסטיות אבל מסתבר שבסך העל יש לי רק ביוצים לא סדירים ולכן העדפנו להתחיל ישר בטיפולים ולא לנסות לבד אחרי הניתוח

ענבל ח1

New member
היי שוב, אין בעד מה

קודם כל תרגישי טוב (לגבי הדלקת ריאות) ואגב, זה לא בהכרח מונע השתרשות וקליטת הריון.
לגבי הביוץ, בהחלט יש סיכוי שהיה ביוץ ביום שבת לפי מה שכתבת על מקלוני הביוץ, הגם שכמו שכתבתי הם אינם מדייקים תמיד, מה שגם מסביר את הבדיקה החיובית מאתמול...
אבל אני לא מכירה פרקטיקה כזו שרופא מפנה לבדיקת מקלון. מדוע לא נשלחת לבדיקת דם לראות אם הביוץ קרוב??
לגבי הכאבים - אני רואה שאבחנו אצלך אנדו'. בהחלט ייתכן שהוא הגורם לכאבייך. לא פעם היו לי כאבי אנדו' לאחר ביוץ... יש גם סיכוי שהכאבים הם פשוט מהביוץ עצמו, אפילו שהתרחש ביום שבת. זה גם לא מופרך.
את אכן צעירה ואכן יחסית בתחילת הדרך בטיפולים, כי לא עשית אפילו הפרייה אחת. אם את שואלת אותי, נראה לי שאתם כבר המון זמן בהזרעות, אז לא פלא שאת מתוסכלת, עברת המון הליכים אבל לא ניצלת עדיין את הכלי הטוב ביותר - IVF. אני בטח כבר הייתי עוברת במקומך להפריות אחרי 3 הזרעות אבל אין מה לבכות על חלב שנשפך... תתמקדי במטרה ולדעתי כרגע את צריכה לעבור להפריות, אם הסבב הזה ייכשל, מה שממש לא בטוח.
מצד שני, אני יודעת שבארה"ב הפריות זה דבר מאוד יקר. את ההפריות הראשונות מממנים? אני לא זוכרת איך זה הולך....
&nbsp
&nbsp

mika1985

New member
עונה שוב

אתמול תוך כדי שבכיתי לבעלי סיכמנו שנמשיך עם הכדורים עד הקיץ ואז נעבור להפריות. זה כי אז זה יסתדר לו עם העבודה. זה מאוד יקר ושום דבר לא ממומן אבל אני מאמינה שנסתר איכשהו. הרופא שלנו כמובן לא חושב שיש צורך בהפריות אבל נתייעץ איתו בפעם הבאה.
היה לי מעט אנדו שהוסר לגמרי בניתוח ואני ממש מרגישה שיפור לעומת לפני כן כי אז כן סבלתי מכאבים ועכשיו כבר לא.
בכל מקרה לא עושים בדיקות דם כשנוטלים כדורים כמו איקקלומין. גם בארץ לא זכור לי שעשיתי בדיקות דם במהלך המעקב. כל מה שחבל לי זה שלא קיבלתי זריקה...בכלל לא חשבתי שיש סיכוי שאני אבייץ כל כך הרבה זמן אחרי אז לא דאגתי אבל כרגיל הגוף שלי אחר...
הגבתי ממש טוב לכדורים ולכן אני רוצה להמשיך רק חבל לי שהטיפול נכשל בגלל משהו שיכלו לכסות מראש. אני אתקשר למרפאה היום ומי יודע אולי יש סיבה לזה. מה גם שאולי הכאבים קשורים לדלקת ריאות?

בלונד23

New member
לגבי הכדורים

האם הרופא עדכן אותך שכדורים להגברת ביוץ (איקקלומין) הוכחו כגורם מסרטן בנשים, ולא מומלץ לקחת אותם מעל 3 מחזורים?
אני מקווה שכן. זה כבר עובדה מבוססת.
לכן אני ממליצה לך לעשות 2 דברים:
א. לעבור מיד למרפאה ששם בודקים זקיקים בדם ואולטרסאונד. הזרעה על בסיס סטיק ביתי זה מגוחך. אף פעם לא שמעתי על דבר כזה, ועוד עם כדורים. לא חבל? הסטיקים האלה לא אמינים כלל, מה שאומר הזרעה מבוזבזת...
ב. לא להמשיך עם הכדורים, לעבור לטבעי עם מעקב צמוד בדם וUS או לזריקות, שהן פחות מסרטנות מהכדורים.

טוליתי

New member
הי לך

אל תתייאשי. הזרע חי כ-72 שעות, כך שיש סיכוי טוב שהכול בסדר.
מכיוון שאת פוליציסטית, בדיקות ביתיות שמזהות ביוץ (כלומר עלייה של LH) הן בדיקות שלא מתאימות במקרה הזה. עדיף לזהות ביוץ בבדיקת דם.מאחלת לך שזהו מידע שתשתמשי בו לילד הבא
.
חיבוק גדול ובהצלחה

&nbsp

למעלה