התייעצות

michalb20

New member
התייעצות

שלום,
אני בת 27, בעלת תואר ראשון במדעי החברה (ממוצע באזור ה-81), במהלך הלימודים החלטתי שאני רוצה לעסוק במשאבי אנוש והלכתי על התחום, התחלתי מחברת השמה ובתפקיד האחרון שימשתי כמראיינת טלפונית באחת מהחברות הגדולות במשק. לצערי עקב קיצוצים פוטרתי.
מאז אני מאוד מבולבלת, עוד כשעבדתי הרגשתי שזה לא זה, לא נהנתי מהתפקיד והסביבה ודי סבלתי, אני חשה תסכול רב מכיוון שאין לי כיוון תעסוקתי.
מאז שפוטרתי אני עובדת בחברת ביטוח בתפקיד בק אופיס ונותנת שירות ללקוחות החברה, אני לא מרגישה שמקומי שם אך נמצאת שם עד שאחליט על כיוון.
אני שוקלת הסבה אך מאוד מבולבלת ומתלבטת, התקבלתי ללימודי ריפוי בעיסוק בקריית אונו אבל ויתרתי בעיקר מסיבות כלכליות.
אני שוקלת הסבה לתחום ההוראה בנישה של אבחון דידקטי, ממה שבדקתי הבנתי שאני צריכה תעודת הוראה קודם ולכן שוקלת גם את זה.
אני מאוד מבולבלת ואשמח לעזרה איך מתקדמים מכאן, מה אפשר לעשות כדי להבין מה מתאים לי?

תודה,
מיכל

שלום מיכל

אשמח אם תוכלי לפרט קצת יותר על הכיוונים שעליהם את חושבת כיום:
מה מדבר אלייך בכל אחת מהאפשרויות, ומה ואיפה ההתלבטויות.

עצה שלי

תראי, באבחון דידיקטי את עובדת אחד על אחד עם ילד, תלמיד או מבוגר - כדאי שתבררי עם עצמך האם את טיפוס שאוהבת לעזור למישהו על בסיס אישי? האם יש לך חשיבה לוגית בבסיס? אלה שני תכונות שחשוב שיהיה לך כדי להנות ולאהוב את מקצוע אבחון דידקטי. למעשה תוך כדי תצפית ושיחה פשוטה את בודקת את רמת הילד בכל מיני תחומים, ובסופו של דבר מאבחנת אותו על פי כלים ברורים ומותנים מראש 0 כלומר זה לא שאת ממיצה את הגלגל מחדש אלא חוזרת שוב ושוב על אותו כלי אבחוני, ע''מ לברר באיזה רמה הילד נמצא מבחינת כתיבה וקריאה.
לאחר האבחון - את עוזרת לו לצמצם את הפער ולמצוא בעצמו מוטיבציה. השאלה היא האם את מתחברת לילדים קטנים? אוהבת לעבוד איתם ולעזור להם? זה חשוב.
עבודה יש בזה - דרך ניצן, באופן פרטי, הוראה במכללות. מה שיפה זה שכשאת עוזרת להם בתחומי הקריאה והכתיבה, גם תחומים אחרים משתפרים מבלי ששמת לב - יכול ביטוי בעל פה, בכתב, חשיבה ועוד. אבחון דידיקטי יש תואר שני באוניברסטית חיפה נדמה לי - את צריכה לעבור מבחנים לבדוק אם את מתאימה, וציונים גבוהים בתואר ראשון (זה תואר מבוקש כי יש עבודה עם לוקיי למידה וחינוך מיוחד).

ובלי קשר הייתי ממליצה לך פשוט לשבת עם מחברת או דף ולכתוב מה מעניין אותך? אולי הלכת ברחוב וראית אופטיקאית ואמרת - זה מעניין אותי? אולי את אוהבת לעצב את החדר שלך ואת החדר של החברים שלך ואת רוצה ללכת על עיצוב פנים / עיצוב חדרים/ עיצוב תלבושות? אולי דוקא איפור מדבר אליך? לאפר אחרים/ אחרות? האם את אוהבת להיות בסביבת ילדים? מבוגרים? מעדיפה סביבה של רעש? שקט? רוצה סביבך ספרים וקולטורה? אוהבת שיש מסביבך אקשן כל הזמן? כל אלה יעזרו לך לתת לך כיוון של המקצוע שאת מחפשת.

בהצלחה רבה

michalb20

New member
תודה לך :)

היי,

האמת שהתנסתי בתקופת השירות בעבודה עם ילדים בעלי לקויות למידה, מאוד נהנתי מהעבודה איתם. מאז התעסקתי בתחומים אחרים אבל יש לי גישה מאוד טובה לילדים, זו גם העבודה שהסבה לי המון סיפוק מבין שאר התחומים שעסקתי בהם.
חשבתי על אבחון כי בשנים האחרונות עסקתי בגיוס עובדים, נכון התחומים שונים אבל אני מניחה שיש זיקה מסוימת, בסופו של דבר עסקתי באבחון.
בשלב זה, החלטתי לבדוק את האפשרות של תעודת הוראה בחינוך מיוחד, אני מניחה שדרך זה אוכל להתקדם לכיוון של הוראה מתקנת ואבחון דידקטי.
ראיתי את המסלול שדיברת עליו באונ' חיפה, בשלב זה אני לא יכולה להרשות לעצמי להפסיק לעבוד ולהתרכז רק בלימודים (לצערי הרב).
השאלה האם היום מספיק תעודת הוראה בחינוך מיוחד וניסיון כמורה בשביל להתקבל לעבודה כמאבחנת או שצריך את התואר השני?

אי אפשר לעבוד כמאבחן דידקטי ללא תעודה ספציפית בזה

תעודת הוראה בחינוך מיוחד יאפשר לך ללמד ילדים עם צרכים מיוחדים, לא לאבחן אותם.
יש המון מכללות מצוינות שהן גם גמישות מבחינת אפשרות לשלב עבודה ולימודים, וגם הרבה יותר מעשיות מאשר האוניברסיטה - כדאי לנסות את לוינסקי, סמינר הקיבוצים, מכללת אחווה, מכללת קיי בדרום. גם מכללת גורדון בחיפה טובה - אנ ילא יודעת איזה מהם מציעה אבחון דידקטי..
אולי אגודת ניצן מציעה קורסים כדי להכשיר אנשים למאבחנים דידיקטים. שווה לברר

בהצלחה

למעלה