התייעצות

• פותח הנושא sscn
  • פורסם בתאריך

sscn

New member
התייעצות

אני שוקל להירשם ללימודי פסיכולגיה/מדעי ההתנהגות מתוך כוונה (או שאיפה) להמשיך לתואר שני בפסיכולוגיה קלינית.
ממה שהבנתי הסיכויים להתקבל לתואר שני לא גבוהים במיוחד והתואר הראשון לא תורם יותר מדי בתחום התעסוקתי.
יש פה חבר'ה שעברו את המסלול הנ"ל ויכולים לשתף בחוויה שלהם ולהמליץ אם ללכת על זה או לא?

תודה מראש!

oromer

New member
מנהל
פסיכולוגיה

תראה, זה אכן סוג של סיכון. על מנת להגיש מועמדות צריך ממוצע 90 בפסיכולוגיה אם עושה דו חוגי אז אאל"ט 90 בפסיכולוגיה ו 80 בחוג השני- אבל בזה אני לא בטוחה.

וחוץ מזה צריך מבחן מתא"ם. וגם שם צריך לקבל לפחות ציון מסוים. עכשיו הכל תלוי בכמה אחרים יקבלו.

בנוסף, צריך המלצות ואתה צריך לכתוב על עצמך שיכירו אותך. הכל משתכלל ביחד, ולוקחים את האנשים עם הנתונים הכי טובים.
לפעמים כדי לקבל המלצה צריך להתנדב או לעבוד במקום מסוים.

אאל"ט בסוף מתקבלים סטודנטים מבחינה מספרית- כמה עשרות. מתוך כל מי שניסה להתקבל.

אני מציעה לך לחשוב אולי על תואר דו חוגי. פסיכולוגיה עם עוד משהו. אם לא תתקבל לתואר שני, תשאר לך אופציה נוספת.
לפעמים תואר דו חוגי סתם מיותר, לא מוסיף ואז אתה לא באמת מתמחה ובוחר קורסי בחירה באף אחד מהחוגים. לפעמים זה טוב. כי לפעמים צריך ידע או יש עדיפות למי שיש ידע משתי תחומים שונים ואז ניתן לשלב בינהם.

תנסה לחשוב, על תחום נוסף שמעניין אותך. יכול להיות שזה ישתלב לך טוב

שמרית211

New member
רעיון

אני מכירה מספר אנשים שלמדו פסיכולוגיה לתואר ראשון ובתואר השני המשיכו לתחומים קרובים כגון: לקויות למידה, הוראה, חינוך לגיל הרך-השאלה אם התחומים הללו מעניינים אותך ואתה רואה את עצמך עוסק בהם במידה ולא תתקבל לתואר שני בפסיכולוגיה קלינית.

לגבי הקבלה עצמה-אם יש לך הרבה מאוד מוטיבציה וזו שאיפת חייך תמיד אפשר לשפר ציונים, או לקחת קורסים נוספים בשנית. (קצת מזכיר את הקבלה לרפואה).

אפשרות מאוד מתקבלת על הדעת היא ללמוד פסיכולוגיה באופן דו חוגי תוך שילוב חוג נוסף (בתחום אחר) במידה ולא תתקבל לקלינית (עדיף תחומים יותר פרקטיים כמו מדעי המחשב, חשבונאות, שיווק\תקשורת) אם הם מדברים אליך.

בהצלחח

oromer

New member
מנהל
הממוצע של התואר לא הפקטור היחיד..

לא תמיד יעזור לשפר קורסים. במקרה הזה לא בטוח שעוד 2-3 נקודות לממוצע הם שיעזרו. הם חלק מעוד פרמטרים. מבחן המתאם- אאל"ט ניתן פעם בשנה. קצת בעייתי לגשת כמה פעמים. זה ידחה את הלימודים בהרבה זמן ויש צורך בסטאז'.

אני באמת חושבת שתואר דו חוגי מתאים. דרך אגב, יש עוד סוגי פסיכולוגיה.

krispytuna

New member
היי

לגבי פסיכולוגיה,
אני לומדת בבר אילן בשנה א' פסיכולוגיה,
ויש כמה דברים שכדאי שתדע לפני:
1. אין דבר כזה לחזור על קורסים ב-כ-ל-ל (אני יודעת רק על בר אילן)
יש המון המון מועמדים התחרות עצומה..כמה שקיבלת קיבלת..
2. אתה חייב ממוצע גבוה+2 המלצות +מתא"ם.
קשה להתקבל ,מאוד.. במידה ואתה מאמין בעצמך,וזה היייעוד שלך,ואתה בטוח בזה אז בטח תנסה ! ממש כדאי ,המסלול הקליני בתואר השני מעניין,לומדים 4 פעמים בשבוע בשנה א' (בתואר השני קליני) תחשוב גם על זה..
כמה תהיה מוכן לוותר על הכנסה למשך שנתיים של תואר שני..
כמו שכבר אמרו ,עם לא תלך לקלינית עדיין יש עוד הרבה תחומים בפסיכולוגיה שאפשר לעשות בהם תואר שני בלי הסיבוך של מת"אם..
אם לא תמשיך אחרי תואר ראשון בפסיכולוגיה תוכל לעבוד כיועץ משאבי אנוש למשל..שם מספיק תואר ראשון,עוזר מחקר,מדריך בהוסטל(לא נדרש שם תואר) או לעשות קורס טיפול בסוסים\מוזיקה\כתיבה\שירה\ריקוד ,ואז להיות תרפיסט במה שלמדת..אני ממליצה שתיקח בנוסף לפסיכולוגיה עוד תחום,שיפתח לך דלתות!

מוסיפה

לוותרעל הכנסה למשל 6 שנים! ולא 2...

2 שנים בתואר ראשון
פלוס
4 שנים במשחה חלקית בתור סטאז' עם משכורת של 2000-2500 שח.
אין דבר כזה התמחות במשרה מלאה. רק חלקית.לצערי.

oromer

New member
מנהל
יש תואר שני שנקרא

תרפיה באומנות. ואני לא יודעת אם זה תואר אבל יש דרמה תרפיה

ואני מוסיפה:

א.ללכת לתואר בעבודה סוציאלית
יש בזה עבודה
ואפשר אחכ לעשות תואר שני בעו"ס קלינית
שזה נותן רישיון לטפל באנשים בדיוק כמ פסיכולוג.

ב. תואר בפסיכולוגיה +חינוך
שזה נותן אחכ תוכל להוצא רישיון בהוראה ויש בזה עבודה.

ג.פסיכולוגיה פלוס קרימינולוגיה
שזה נותן לעשות תואר שני בקרימינולוגיה קלינית. שאז אפשר לטפל בפושעים ובני המשפחה וכדומה. תחפש בגוגל תואר שני קרימינולוגיה קלינית.

בקשר לממוצע גבוה
זה בסדר, אין מה לפחד מזה- כי עדשלא תנסה ללמוד באקדמיה ותלמד מיומנויות למידה אקדמיות את לעולם לא תדע מה יהיה הממוצע שלך...
בקיצור אתה לומד להכיר את יכולותיך תוך כדי הלמידה.
אם יהיה ממוצע נמוך יש עוד המון תחומים שתוכל ללמוד בהם תואר שני שבהם לא נדרש ממוצע גבוה.
יש גם אפשרויות ללמוד בחו"ל לאלו שפסיכו קלינית זה החלום שלהם והם מוכנים לעשות הכל למען החלום.

כמו כן תברר עם יש לך ליקוי למידה-שאם כן אז תהיה זכאי להקלות במבחנים.

בהצלחה

למעלה