התייעצות

נוש789

New member
התייעצות

היי לכולם
יש לי התייעצות לגבי הכלבה שלנו... כשאנחנו משחררים אותה בחוץ היא לרוב מקשיבה כשקוראים לה והולכת יחסית בסביבתנו. הבעיה העיקרית היא שהיא אוכלת קקי של חתולים...
זה עושה לה שלשולים וגזים ובאופן כללי זה די מפחיד אותי שתאכל רעל בטעות.
אין אופציה לא לשחרר כי לפחות פעם ביום אנחנו מריצים אותה עם כדור שתפרוק אנרגיות, אבל ברגע שהיא מוצאת מה לאכול היא כבר לא מקשיבה...
בעלי רצה לקנות קולר שוקר- משהו שבחיים לא אשים עליה
(היא קטנה- 6 ק"ג בערך).

ראיתי את המוצר הנ"ל באיביי

[URL]http://www.ebay.com/itm/271452360868?_trksid=p2055[/URL]119.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

לפי מה שאני מבינה זה קולר שיש לו רטט ושריקה (ללא שוק חשמלי). האם לדעתכם שימוש באופציה של השריקה יכול לעזור?
שהיא תלמד ששריקה זה אומר שהיא צריכה לבוא ואז כשהיא תאכל משהו אז ישר נלחץ על האופציה שמשמיעה שריקה...
חשבתי גם לקנות משרוקית- זה נראה לי על אותו עקרון...

מה דעתכם?

AllRed

New member
שלום לך

קודם כל, אני שמח לשמוע שקולר אלק' אינו ברשימת האופציות מבחינתך לטיפול בהתנהגות שתיארת. הנזק שיכול להגרם להתנהגות הכלבה כתוצאה משימוש לא מושכל באביזר זה יכול להיות בלתי הפיך.

לשאלתך, ישנן כמה אופציות.
1. לשחרר רק במקומות שהסיכוי שהיא תמצא בהם צואת חתולים הינה נמוכה ביותר.
2. ללמד אותה לעזוב את מה שהיא עושה ולבוא אליכם. לשם כך ישנן המון שיטות וזה לא משנה אם תעשי שימוש במשרוקית, מילה, צליל ועוד כל עוד הכלבה תלמד לחזור אליכם כשהיא שומעת את האות.
העניין הוא, שצריך לתרגל המון ובסבלנות ועקביות תוך שילוב הסעיף הראשון (על מנת שלא תתרגל התנהגות לא רצויה).
ראשית עליכם ללמדה לעזוב את מה שהיא עושה בנפרד, ללמדה לבוא אליכם בנפרד ואז לחבר בין 2 התרגילים בהדרגה. אם מנסים לקרוא לה אליכם בזמן שהיא אוכלת משהו מבלי שלימדתם אותה לעזוב אותו הסיכוי להצלחה יורד משמעותית.

בקשר לזה אני ממליץ לפנות לאיש מקצוע מיומן שיעזור לכם בשלבי הלימוד.

3. צואת חתולים מאוד מאוד טעימה לכלבים (היא שומנית מאוד) והם תמיד יאהבו לאכול אותה. תמיד אמרנו, שאם מישהו ימציא צ'ופר בטעם צואת חתולים הוא יהיה עשיר

כך שהיא תמיד תחפש לאכול אותה.

אני לא רואה צורך לקנות אביזרים יקרים שעולים הרבה כסף בזמן שניתן להשתמש באביזרים כמו משרוקית והפה שלנו על מנת להשיג את אותה מטרה. עדיף לשמור את הכסף למאלף טוב ולא לאביזר שמצריך הדרכה ממאלף בכל מקרה.

משרוקית בהחלט יכולה לעזור יותר בגלל שכלבים מגיבים טוב יותר לצלילים מאשר למילים.

4. מחסום לבינתיים, לפחות זה יפחית את האכילה (אבל לא ימנע ממנה לדחוף את הראש לצואה וללכלך את המחסום).

אשמח לעזור.

נוש789

New member
שלום

תודה על התשובה, מחסום אני לא כל כך רוצה, כי היא בטח תנער את הראש ולא תבין מה הדבר הזה תקוע לה בפנים

כעקרון בבית היא יודעת לעזוב דברים וגם לבוא...בחוץ הכל נעלם
היא רק יודעת לעזוב את הכדור/מקל מתוך משחק...אבל לא לעזוב קקי

אנסה את המשרוקית...

AllRed

New member
בבקשה

לגבי המחסום - חשוב מאוד לעשות הרגלה נכונה והדרגתית על מנת שמה שתיארת לא יקרה והמחסום יהיה חלק אינטרגאלי מהיומיום.
חשוב מאוד לקשר את המחסום לדברים חיוביים (טיול, תרגול עם צ'ופרים חזקים ועוד).

אם היא מתפקדת טוב בבית ובחוץ לא זה יכול לנבוע מ-2 סיבות עיקריות:
1. לא תרגלתם מספיק בחוץ לעומת בבית.

2. אינכם מתייחסים לגירויים הסביבתים כגורם שמקשה עליה לתפקד ולבצע. כלומר, מעט מידיי חיזוקים מכם, יותר מידיי חיזוקים מהסביבה.

זכרו, כלב שאינו מבצע פשוט אינו מאולף מספיק. זה אומר שצריך לתרגל עוד.
תרגול לעולם לא מסתיים, חשוב מאוד להזכיר לכלב מידי פעם מה מצופה ממנו.

למעלה