התייעצות

תודה

לאיזה עמותה את מתכוונת...?
אנחנו הולכים לפיזיוטרפיה כי בהתחלה הייתה לו נטייה של הראש לצד אחד ועכשיו כשהסתדר, בעצם ממשיכים במעקב אחר ההתפתחות.
כרגע הפיזיוטרפיסט חושב שיש עיכוב קצת בזחילה או בסיבובי שעון, רק בגלל שהוא כל הזמן מנסה להתיישב בעגלה או בסלקל ומנח הרגליים שלו "לא נכון".
הוא נתן לי הנחיה לשים כמה שיותר על הבטן ולנסות למנוע את ההתיישבות (הוא בעצם מרים את הראש, מפעיל את שרירי הבטן ומיישר ומותח את הרגליים). על המשטח הוא ממש רחוק מלהתיישב...
תודה על ההזמנה

התייעצות

שלום בנות יקרות,
רק עכשיו נחשפתי לפורום הזה וייתכן שאני קצת בת יענה...
האוצר שלי בן 7 חודשים גיל מתוקם חמישה וחצי חודשים. נולד בשבוע 33 +4 במשקל 2,300. היום שוקל להערכתי בסביבות 8.5 ק"ג, הוא מאוד גבוה...
מלבד ניתוח לבקע מפשעתי אני לא מודעת ולא נותנת לו שום טיפול מיוחד בעקבות פגותו...
הוא אוכל יפה תמ"ל (A/R) וטעימות של מרק עוף ופירות מאוד אוהב.
מתהפך מהבטן לגב ועושה סימנים מאתמול של התהפכות מהגב לבטן.

האם אני צריכה ללכת למעקב התפתחות מלבד זה של טיפת חלב?
האם אני צריכה לשנות משהו באוכל שלו? להוסיף? להחליף תמ"ל (כבר אין ממש עדות לריפלוקס)?

אשמח לשמוע מכן

tym10

New member
נשמע שהוא הולך בתלם.

כל מה שתארת מתאים ואפילו מקדים מעט את הגיל המתוקן. אמנם הבאת רק 2 דוגמאות אך אם בטיפת חלב מרוצים ממנו את יכולה להיות רגועה.
מה עוד הוא עושה? מעביר חפץ מיד ליד? מחייך/צוחק? שם צעצועים בפה?

הוא עושה כל מה שכתבת...

וגם מקשקש לכל מה שזז וגם לעצמו במראה
(זה מקסים)

פשוט קראתי פה את השאלות, הפחדים והתהיות של האימהות ונכנסתי קצת לסרט שאולי אני שאננה ומפספסת משהו...
למשל, על פי הנחיה של הפגיה לא עשינו בדיקת ראיה רק בדיקת שמיעה ואנחנו חוזרים עליה עכשיו שוב ליתר ביטחון. מלבד זה, לא ניתנו לנו שום הוראות או הנחיות מיוחדות.
אנחנו לא הולכים לרופא מיוחד של פגים אלא לרופאת ילדים מין המניין. השאלה אם יש צורך לחפש רופא כזה (גרים בחדרה)?
לגבי האוכל, אני נונתנת לו 4 פעמים ביום בקבוק (210 CC) ועוד 2 ארוחות של ירקות ופירות.
האם אני צריכה להוסיף משהו כמו דייסה? להחליף את סוג התמ"ל?

תודה יקרה על התשובה

לי נשמע סבבה

למה הוא אוכל a/r? ניסית תמ"ל אחר והיה ריפלוקס? מלבד זה נשמע שהוא מתקדם נהדר. 210 CC זאת כמות מכובדת ביותר וגם המשקל שלו מעולה ביותר. אם יש לכם רופא ילדים טוב זה בסדר גמור. נשמע לי ממש כיף חיים. תמשיכו להנות ממנו!

בתחילת הדרך סבל מריפלוקס

יש לי הרגשה (לא מבוססת רק אינסטינקט) שהריפלוקס נעלם.
יצאנו מהפגיה עם סימילאק נאושור ועד שהגענו לאוכל הזה (נוטרילון AR) עברנו עוד 4 סוגי מזון בדרך שעשו לו לא טוב...
השאלה האם יש צורך לנסות לעבור לתמ"ל אחר?

אורטל OSE

New member
נשמע מהדברים שלך

שנתוני הפתיחה שלו היו מצויינים ושמאז הוא מתקדם נהדר אז בגדול אני לא רואה סיבה לשנות משהו שמצליח.... מה שכן, הוא נחשב כפג לכל דבר ועניין אז כן הייתי מתייעצת עם רופא פגים/ מומחה אחר שאת סומכת עליו בעניין כדי שיאשרו לך שאכן הכל כראוי ומה- אם בכלל- כדאי לעשות.

שיהיה הרבה בהצלחה.

אני בהחלט אעשה את זה - תודה!

יכולות להמליץ על רופא ילדים לפגים באזור חדרה?

אורטל OSE

New member
ד"ר מיכאל פלדמן

מנהל פגיית הלל יפה בחדרה ומקבל בפרדס חנה. רופא מדהים ואיש יקר.
בריאות טובה.

ד"ר פלדמן היקר כבר לא מקבל בפ"ח

המרפאה שלו בחדרה תפתח רק ביולי.
בכל מקרה מצאתי דרך להגיע אליו והלכתי פרטי.
תודה!

למעלה