התייעצות

התייעצות

שלום לכולם, לא מכירה מקום אחר שיכולה לשאול אז הגעתי לפה כדי להתייעץ.
אני גרה במושב ויש לי שטח של 5 דונם שרובו מלא בעשבייה. אחד השכנים שרכש 3 סוסים לאחרונה ביקש ממני אישור לקשור את הסוסים אצלי בחצר כדי שיאכלו את העשב.
הוא מביא אותן בערב ולוקח למחרת, משקה אותן ושוב מחזיר.
לפעמים הוא לוקח אותן בבוקר ולפעמים רק בצהריים ואז הן נמצאות בשמש כל היום ללא מים וגם השטח שבו הן עומדות כבר אין שם כ"כ עשבייה.
רציתי לשאול האם זה בסדר שהסוסות נמצאות כ"כ הרבה זמן בשמש ובלי מים? כי לי זה נראה לא תקין. הן גם מלאות בזבובים שמציקים להם בגוף ובפנים.
והאם זה שהן אוכלות את העשב הזה בכמויות כ"כ גדולות לא מזיק להן?
אם הייתי יכולה הייתי נותנת להן להסתובב חופשי אבל הבעיה שהן מגיעות לאיזור הבית ומחרבנות כמויות ענקיות
והשטח של השכן שלי הוא שטח של שדה אורגני והן לפעמים מגיעות אליו ואוכלות לו את הגידולים.
מצרפת תמונות של הסוסות.
 

popi199

New member
את צודקת

סוס צריך מים טריים וקרירים כל הזמן ללא הפסקות.
גם מחסה רצוי בעיקר מהשמש, מה גם שלסוסי פיינט ( כמו בתמונה) יש הרבה פעמים עור רגיש שנשרף אז עוד יותר צריך לשים לב.
חוץ מזה מלכתחילה זה לא טוב לקשור סוסים, הם יכולים להסתבך ולהיפצע, ודבר אחרון עפ התמונה זה לא נראה כמו תזונה שמספיקה לסוסים.


בקיצור, על הפנים, השכן שלך מנסה לחסוך על הסוסים שלו וזה יעלה להם בסוף בבריאות.
 

jgut

New member


 
תיארתי לעצמי


חוץ מלדבר איתו (ולא נראה לי שזה יעזור כ"כ)יש בפני מי להתלונן על טיפול לא נאות בסוסים? כמו שיש את צער בע"ח לכלבים?
 

jgut

New member
אפשר לנסות לפנות

למועצה המקומית, למשרד להגנת הסביבה או לאחת העמותות.
לא כתבת באיזה איזור את, אבל יש בשיתוף עם המשטרה את משמר בעלי החיים. הם כרגע עובדים רק באזור תל אביב ונתניה.
מה שטוב בגישה שלהם, שהם פונים לבעלים, מסבירים מה צריך לעשות ואחר כך באים לביקורת.

חוץ מהם יש את עמותת פגאסוס שמצילה סוסים וחמורים שעברו התעללות או הזנחה.
הבעיה במקרה שאת מתארת, שיהיה קשה להוכיח התעללות או הזנחה.
לכן היה הכי טוב עם גורם רישמי היה מדבר איתו ומסביר לו כיצד עליו לדאוג לבעלי חיים שלו.

את יכולה לנסות להתנות את השחרור אצלך בשטח בתנאי שהוא דואג לדלי מים גדול לכל סוס ובא לבדוק אותם כל כמה שעות.
 

popi199

New member
אמנם

הם לא נראים מעולה אבל הם גם לא נראים כמו שעוברים התעללות או הזנחה שמצדיקים החרמה.
בכל אופן במקומך הייתי מבקשת שהמינימום אם הם בשטח שלך את מבקשת שידאג להם למים זמינים ולבדוק האם הם מקבלים עוד משהו חוץ מעשב יבש אם לא שיוסיף.אם הוא לא מוכן אז אל תסכימי שישים אצלך את הסוסים.

אפשר אולי לדבר עם נציג של פגסוס או צבח שיאיים שאם לא ייתן תנאים ראויים הסוסים יוחרמו, לא יודעת אם יסכימו אבל שווה לבדוק.
 
למעלה