התייעצות,

T i l o

New member
התייעצות,

בת 25, סטודנטית, שוקלת 54 ק"ג. במבחן טובה יצא שאני סובלת מבעיית קשב וריכוז, ונמצא שיפור בין חלק המבחן בלי הרטלין לחלק שעם רטלין.
ציון מסכם בלי ריטלין יצא מינוס 0.72 ועם ריטלין פלוס 0.81, כשהשיפור המהותי ביותר היה בקטגרייה של מדד הקשב שבלי הריטלין היה 40 ועם ריטלין 10 מ"ג עלה ל-91.
בהמלצת רופא התחלתי השבוע מלקחת ריטלין 10 מ"ג, לוקחת אותו כל פעם בשעה אחרת ביום לפי צורך ללימודים ותמיד מקפידה שזה יהיה אחרי אוכל.
הבעיה שאני סובלת משלל תופעות לוואי, איבוד תיאבון, יובש בפה, קצת בחילה, דופק יחסית מהיר והכי מטריד זה שזה גורם לי לקצת סוג של היפראקטיביות ואי שקט (דבר שללא הריטלין אין לי!) תחושת חוסר מנוחה שפשוט מפריעה מאוד לריכוז, מין צורך לזוז הרבה ולדבר, וכשהשפעת הכדור פגה אני מרגישה סוג של הקלה כזאת בגוף.
קבעתי תור לרופא לעוד מספר שבועות. לבנתיים אני מנסה להבין מקריאה באינטרנט מה הסיבה לזה? יש מקומות שהתיאורים שלי מסמנים על מינון גבוה מידי, בחלק דווקא כתבו שאלו תופעת שיכולות לאפיין גם חוסר. האם הגיוני ש-10 מ"ג זה גבוה מידי בשבילי? האם יכול להיות שהגוף כרגע בשלב הסתגלות וזה אכן המינון שמתאים לי רק שיש צורך להתמיד והתופעות יחלפו?

תודה ושבת שלום!

למעלה