התייעצות

תיור

New member
התייעצות

מבלי לרדת עליי בבקשה.
אני ו2 ילדיי מופרעי קשב.
הגדול בן 13 - נטל ריטלין מגיל 9 עד לפני כמה חודשים (בתחילת שנת הלימודים הנוכחית בחטיבה) - פשוט לא לקח כשהתחילה שנת הלימודים (לא לוקח בכלל בחופשות) - ואמר לי ששוכח.
בגלל שגם אני שוכחת להזכיר לו, שמנו תזכורת בסלולרי, והוא חזר לקחת ריטלין לתקופה של כ3 שבועות ופתאום ראינו שהיו אצלו טיקים רבים, מוכר למישהו?
הפסקנו, הטיקים נמשכו עוד כשבוע שבועיים עד שפסקו לגמרי.
זה מהריטלין? מוכר למישהו?

שנית , הקטנה שלי בת 9, נטלה ריטלין מגיל 7, באמצע כיתה א, כי המחנכת שלה רמזה כל הזמן שהיא מתקשה להתרכז בכיתה, בלב לא ממש שלם הסכמתי שתתחיל לקחת והיא לא ממש שיתפה פעולה אך לקחה. בתחילת שנת הלימודים הנוכחית בכיתה ג, היא סירבה לקחת והנחתי לה. ומאז , 5 חודשים, שהיא לא לוקחת, המחנכת החדשה לא מתלוננת, והילדה טובה בלימודים, זוכרת להעביר אליי מסרים שונים, מה שמוכיח שהיא מצליחה להתרכז, ואני קצת אובדת עצות כי במקביל מבחינה החברתית היא מאד מתקשה ליצור חברויות, והריטלין כן סייע לה מאד בכיתות הנמוכות, אך אני הייתי מעדיפה שתקבל טיפול כלשהו בתחום החברתי, יש רעיונות?

zivadina

New member
טיקים וחברויות

א. טיקים מופיעים בדרך כלל בגילאים הצעירים ועוברים בנערות. עם זאת, כל גוף מתפתח אחרת
וכל נער עובר שינויים ולחצים פסיכולוגיים שעלולים להשפיע על הופעת טיקים. הייתי מתחילה בירור אצל רופא המשפחה שיודע לשאול את השאלות הנכונות.

ב. הנסיון המשפחתי שלנו מראה שריטלין פוגם בחברותיות,
והקשרים החברתיים של ילדיי נבנו אחרי שהשפעתו פגה.
עם זאת, הוא עוזר למתן אימפולסיביות בזמן ההשפעה

yuliyuli1

New member
הוא יכול לעזור ויכול להפריע

מהניסיון שלי - אצל ילדים שלא בספקטרום האוטיסטי שאני מכירה זה רק עזר לחברויות.

אצל ילדים בספקטרום האוטיסטי זה לפעמים עוזר (כי מפחית היפראקטיביות ואימפולסיביות) ולפעמים מפריע כי יכול להעלות רגישות (כלומר שהילד נעלב מכל דבר)

טיקים חברויות וריטלין

אכן ריטלין יכול לפעמים להכהות את היכולת החברתית להוריד את הספונטניות ושמחת החיים
במקרים שכאלה יש להפחית ולשנות את המינון במידה ולא משיגים השפעה שכזו יש לשקול תרופה אחרת
בשורה התחתונה זה מדגיש את הצורך במציאת התכשיר והמינון הספציפי לכל אחד ואחד מה שטוב לאחד
לא מתאים ההכרח לשני .
יש ל"תפור" את המינון המתאים לכל אחד ואחד.
באשר לטיקים אכן ברוב המקרים יש שיפור ספונטני לקראת סוף העשור השני לחיים.

למעלה