התייעצות

התייעצות

היי לכן :)
השאלה שלי לא קשורה במישרין לפורום הזה, אבל המצב הכללי כן, ואני מקווה שיהיו כאן בנות שתוכלנה לעזור לי..

חברתי גילתה לי בסוד לפני מספר שבועות שהיא סובלת מבולימיה, אף אחד לא יודע, כולל בעלה.
עודדתי אותה להתחיל טיפול C.B.T., ואכן היא כעת בטיפול, די בתחילתו.
השבוע היא בישרה לי שנכנסה להריון (ראשון).
אני יודעת שהריונות עם הפרעת אכילה עלולים להיות מורכבים במספר מישורים...וההרגשה שלי היא, שהיא תצטרך יותר תמיכה ממה שיש לסיביטי להציע.
מה דעתכן?
בהתחשב בעובדה שאין אפשרות לפנות לטיפול פסיכולוגי, מאחר והיא מסרבת לשתף את בעלה והיא לא תוכל להסתיר ממנו סכומים כאלה, חשבתי שאולי אופציה של תומכת הריון ולידה מקצועית יכולה להיות המענה עבורה..
האם יש תומכות הריון שמסוגלות לכך? בהתחשב בעובדה שהיא מטופלת בנושא הה"א.
והאם יש למישהי שם וטלפון של תומכת מתאימה? או רעיון אחר?
היא נמצאת באזור ירושלים.
תודה!

מפון

New member
מנסיוני האישי...

הייתי פחות דואגת מתקופת ההריון... כי בהריון היא כנראה תהיה אחראית ודואגת לעובר ולכן בתמיכה די בסיסית היא תצלח את ההריון ואפילו תהנה ממנו.
הבעיה החריפה יותר עלולה להתעורר מיד אחרי הלידה, כשמגלים את העודפים שנשארו על הגוף - ואין מה לעשות, תמיד נשאר משהו...
ואז עלולים להכנס לאיזו סופה של ה"א בשיא חומרתן.

אם החברה שלך רוצה להיות אחראית באמת, כדאי שתספר לבעלה על מצבה ותתחיל כבר עכשיו טיפול אמיתי, עם כל העזרה הנחוצה ושתעשה את זה ברצינות.
אחרת ההשלכות עלולות להיות הרסניות - ואני מדברת מניסיון.

היי

אני לא יודעת אם תומכת הריון יכולה לסייע במצב מורכב כזה, ולא מכירה בכלל את התחום הזה.
מזמינה אותך להזמין את החברה שלך לכאן.
לפעמים שיחה עם מישהו שמבין מה את עוברת יכולה להיות מאוד משמעותית ולהזיז הרבה דברים.

בהצלחה.

דעתי...

ל א יודעת אם הייתי קוראת לטיפול CBT "מטופלת בנושא ה"א". עם כל הכבוד לטיפול הזה הוא טיפול קצר שמתעסק בהתנהגות ולא ברבדים עמוקים של הנפש.
לא יודעת מה מערכת היחסים בינה לבין בעלה, אבל חושבת שלספר לו זה מאסט כדי לעבור בשלום הריון ולידה וגידול ילד בתוך ההפרעה.

למעלה