התייעצות

יפעת187

New member
התייעצות

אני רוצה להכין פרלינים עם סוכריות קופצות.
מישהו ניסה פעם?
מה נראה לכם שעדיף פשוט לפזר בתוך הקונכייה ואז למלא בגאנש או להוסיף לתוך הגאנש?
נראה לכם שבגאנש רגיל (שוקולד ושמנת) זה יתפוס? מן הסתם לא להרתיח את זה עם השמנת אלא להוסיף בסוף
ושאלה אחרונה עם איזה שוקולד זה עדיף?

תודה

y o y o i t

New member
אף פעם לא התעסקתי עם סוכריות קופצות אבל

נראה לי שהייתי עושה קונכיה כפולה.
החלק הראשון עם שוקולד רגיל, והשכבה השניה שוקולד עם סוכריות קופצות.
בשביל המראה החלק...של הקונכיה מבחוץ ובשביל לא לפגוע במרקם החלק של הגנאש...

תגידי איך יצא. ומה עשית?
מצד שני...עכשיו כשאני חושבת על זה בסופגניות של רולדין הסוכריות הן בתוך הקרם וזה לא מפריע...אז אולי זה גם אפשרי.

מני.ת

New member
אני עשיתי והצליח.

שני סוגים עשיתי. אחד, מילוי קונכיה בסוכריות קופצות וסגירה. נותן אפקט חזק מאד. סוג שני היה קצת יותר מורכב עם שכבות. קונכיה ריקה, מילוי שכבה דקה של סוכריות קופצות, אטימה מעל עם שכבה דקה של שוקולד, מעל שכבת גנאש וסגירה. בכל אופן אסור שיהיה מגע של הסוכריות עם הגנאש מאחר והגנאש מכיל לחות.
רוצה לציין שזמן מדף של שוקולד מעורב עם סוכריות קופצות הוא קצר מאד מאחר ולחות חודרת והורסת את האפקט.

y o y o i t

New member
אז איך בסופגניות של רולדין הסוכריות קפצו?

היתה שם לחות בכל מקום...

יפעת187

New member
בגלל הסופגניות

של רולדין קיבלתי את הרעיון :)

מני, איך עשית את הסוג הראשון של הקונכיות? פשוט שמת בכל הקונכיה סוכריות וסגרת רגיל? והשכבה השנייה כשאטמת פשוט שמת שוקולד רגיל מומס\מטומפרר?

יש עוד סוגייה קטנה שעלתה, הלכתי לקנות סוכריות קופצות ויש רק בטעמים.... לקחתי קולה כי זה נראה לי הכי פחות דומיננטי ועדיף מאשר ענבים ותות

מני.ת

New member
כן

הרעיון בכלליותו הוא לאטום את הסוכריות בשוקולד, מאחר ובשוקולד אין לחות (לא צריכה להיות לחות בכל אופן) ומה שהורג את הסוכריות, או יותר נכון מפעיל אותן זו הלחות. אז בראשון, במקום למלא את הקונכיות בגנאש, מילאתי בסוכריות וסגרתי בשוקולד מטומפרר. ובשני רציתי גם גאנש ולכן שמתי בקונכיות הריקות מעט סוכריות ואז שכבה דקיקה של שוקולד רק בכדי לבודד אותם מהגנאש שבא מעליהם ואז סגירה כרגיל עם שוקולד מטומפרר.

יפעת187

New member
תודה,

נשמע ממש מעניין... אני מאמינה שאני אנסה בשבוע הקרוב ואודיע איך יצא
אני גם אעשה ניסוי אכניס כמות קטנה לגאנש לראות אם זה יעבוד...

מני השתמשת בסוכריות קופצות בלי טעמים? כי לא מצאתי אז קניתי טעם של קולה

מני.ת

New member
אשמח לקבל הסבר

איך הסוכריות לא מאבדות את האפקט שלהם כשהן נמצאות בתוך גנאש שמטבעו מכיל לחות בתוכו.

יפעת187

New member
מני

השבוע אני אעשה חלק כמו שאמרת לי וחלק בניסוי בגאנש... אספר איך יצא..

אז רק לוודא לסיכום בראשון שמת רק סוכריות קופצות וסגרת בשוקולד מטומפרר (הוא לא חדר פנימה)
ובשני שמת קצת סגרת עם קצת שוקולד ומילאת בגאנש?

אודיע עוד כמה ימים איך יצא ואיך הטעם של הקולה משתלב

מני.ת

New member
הכל יעבוד

בתנאי שהגנאש לא יגע בסוכריות . כשממלאים את הקונכיה בסוכריות (בלי גנאש) וסוגרים בשוקולד, השוקולד המכסה נוגע כמובן בסוכריות, אבל אין עם זה בעיה מכיוון שבשוקולד אין לחות והוא לא מפעיל את הסוכריות.

למעלה