התייעצות

gegigu

New member
התייעצות

היי,
אני לא בטוח אם זה הפורום המתאים- אם לא, אשמח אם תפנו אותי.
אני סטודנט שמעוניין לפתח תוכנה פשוטה יחסית (תהליכים פשוטים בשילוב עם בסיס נתונים וממשק למשתמש) עבור חברה חיצונית.
אני רגיל לעבוד בvisual studio על c#, אך הבנתי שזה לצורך למידה בלבד, ואסור לי להשתמש בזה לצורך פיתוח מוצר חיצוני.
אם כן, האם תוכלו להמליץ על סביבת פיתוח חינמית טובה לצרכים אלו?
בנוסף- האם מותר לי לעבוד עם mysql? הבנתי שזו האופציה החינמית היחידה.

תודה

pitoach

New member
visual studio היא תוכנה מקצועית בשימות כל

חברות התוכנה שמפתחות בטכנולוגיות דוטנט. אני לא חושב שיש חברה אחת שמפתחת C# בלי שום שימוש ב visual studio. זו התוכנה הרשמית של מייקרוסופט לפתח C# (ועוד). יש יותר ממליון חברות מסחריות שעובדות עם התוכנה.
מהיכן החלטת שהיא לשימוש לימודי בלבד?!?

ישנם הרבה גרסאות של visual studio. תבחר את הגרסה שמתאימה לך. יש גרסה חינמית EXPRESS (גם בה ניתן לפתח תוכנות מסחריות כמובן אבל יש בה פחות אפשרויות מגרסאות אחרות) ויש גרסאות יותר כבדות כאמור

הצעה: לפני שאתה מתחיל ללמוד לפתח תתחיל מעט לגלוש בפורומים ולקבל הת ההתרשמות וההרגשה. לא הגיוני היום לעבור את גיל ההתבגרות בלי להבין מה זה רשיון GPL או מה זה תוכנה חינמית או קוד פתוח. זה יעזור לך מאוד כשתתחיל את הלימוד להבין את הכיוון שמתאים לך.

MySQL היא תוכנה חינמית ברשיון GPL (אם לא שינו את זה) + קוד פתוח.

גם לשרתים המסחריים כמו של חברת מייקורוסופט ns-sql ושל אורקל יש גרסה חינמית של שרת מסד הנתונים. גם בגרסה החינמית של SQL EXPRESS מותר לעשות שימוש מחסרי כמובן אבל כמו ב visual studio גם כאן יש הרבה מאוד דברים שאין בה ויש בגרסאות המלאה יותר. אני בטוח שבשלב זה הגרסה החינמית תספיק לך

לסיכום: אם אתה לא בטוח גש לאתר הרשמי של התוכנה שאתה מחפש ובדוק את הרשיון שם. קרא ותבין לבד מה מותר ומה לא. זה מומלץ מאוד להתרגל לקרוא לבד.

למעלה