התייעצות

לוטה1985

New member
התייעצות

היי
לא כתבתי כאן מזמן אך המצב אותו מצב המטפלת עדיין בחו"ל נשאר עוד חודש, אני לא מתחברת בכלל למטפלת החלופית, הבולמוסים לפני השינה חוגגים (פתאום נראה לי שאני לא יכולה להירדם בלי זה) ורמות החרדה והמתח עולות מהעליה במשקל ומהתקופה הלא פשוטה שאני עוברת ( מחפשת גם דירה לעבור במיידי לאחר פיצוצים עם השותף שרק גורמות למצב שלי להחמיר)
רציתי להתייעץ איתכן לגבי 2 דברים:
מישהי בפורום ניסתה טופומקס כאמצעי למיגור בולמוסים וכעזרה לשינה? כי חשבתי לקחת את זה עד שהמטפלת תחזור על אף שהבנתי שתופעות הלוואי שלה קשות
שאלה שניה- יש למישהי רעיון למסגרת חלופית עד שהמטפלת תחזור? אני לא מתחברת כלל לפסיכולגית החלופית ולא רוצה להישאר חודש רק בטיפול דיאטני
תודה

טופומקס

לפני 10 שנים בערך היה לי המון הקאות וכאבי בטן (אז זה לא היה הפרעת אכילה) והביאו לי טופומקס.
לי זה עזר מאוד מאוד!!!! זה הפסיק לי את ההקאות אחרי שנה וחצי שכלום לא עזר.
אני לא יכולה לענות עם זה עוזר לבולמוסים אבל זה בהחלט הפסיק לי את ההקאות.
לי אישית לא היה תופעות לוואי.
בהצלחה!!!

charlota

New member
ביקשתי פעם מהפסיכיאטר לרשום לי את זה

בתקווה שזה יידכא לי את הדחף לבלמס. קראתי עליה איפשהו...
מיותר לציין שגם אם חשתי פחות רעבה, זה לא אומר שפתאום יש לבור שלי תחתית.
התרופה הייתה אז יקרה (לפני כ4-5 שנים) לא יודעת מה מחירה היום.
לגבי תופעות לוואי - היא גרמה לי לנימולים בגפיים, מאוד לא נעים.
פעם אחת, שכחתי לקחת אותה, אז התעוררתי מוקדם ולקחתי (הייתי אמורה לקחת לפני השינה), וזה התברר כטעות. זה היה בשבת ונסעתי עם חברות ללונה פארק, וחצי פנים נרדמו לי עם נימולים כאלה...

בכל אופן, הבנתי שזה לא מה שיפסיק לי את הבולמוסים...

ניסיתי וזה עשה לי רק רע

גם עליתי במשקל (אני בעלת עודף משקל קיצוני) וגם איבדתי את חוש הטעם, כל דבר הרגיש לי תפל וחסר טעם. לא עזר בכלום.

adi948

New member
תראי,

תרופות יכולות להשפיע על אנשים באופנים שונים (כך שלקבל התרשמות מאחרים לא הכרח יספר לך על ההתמודדות שלך עם התרופה. חשוב שתקחי זאת לתשומת ליבך כשאת קוראת את התגובות כאן.

אני סבלתי מבולימיה במשך שנים, ותקופה ארוכה לקחתי טופמקס (שאגב משמשת בעיקר כמייצבת מצב רוח, שהתגלתה כיעילה גם במקרים של בולמוסים). אני יכולה לספר לך שלי אכן התרופה עזרה (אבל לא כמשהו שבאורח פלא דיכא את הבולמוסים... לשם כך נדרשה עוד עבודה.)
אני חייבת לומר רק שמדובר בתרופה שמחייבת! מעקב רופא, שכן אי התמדה באופן הלקיחה שלה יכולה לגרום בעיות רבות.

לדעתי, מאד כדאי להתייעץ עם הרופא, ולקבל החלטה משותפת.

בהצלחה!

למעלה