התייעצות

catsss

New member
התייעצות

אני חושבת שיש לי פחד מאינטימיות, אני אומנם בחורה צעירה אבל לא היה לי אף קשר רומנטי עם בחור (אולי עם אחד אבל זה נגמר אחרי 2 פגישות)
כרגע אני מאוהבת בבחור והוא רוצה לנסות איתי קשר אבל זה מאוד מרתיע אותי, עד עכשיו לא הבנתי מה זה המחסום הזה שגורם לי לא לרצות להיות עם בחור
שאני ממש מאוהבת בו ונראלי שעליתי על זה שאולי יש לי פחד מאינטימיות?
מה אתה חושב ,וכיצד אפשר להתגבר על זה?

גרא.

New member
catsss,הפחד,המחסום מאינטימיות,יכול להיות נפשי

ו/אופיזיולוגי.כדאי במצב שלך להתוועץ עם סקסולוג.וממנו באם יש צורך להמשיך לטיפול אחר.

שלום catsss

כידוע לך, פחד מפני אינטימיות אינו וירוס ואינה מחלה מדבקת, או הפרעה גנטית. זהו קושי נרכש ביצירת קשר רגשי מחייב עם אדם אחר, אשר נובע מהפרעות בתחום זה בעברנו האישי. על אף שקיים שאלון למילוי אישי לאבחון פחד ביצירת אינטימיות, מומלץ לפנות לטיפול בכדי להיעזר בניסיונו של המטפל בהבנת הקושי, מקורותיו ודרכי התמודדות.

קאטססס-לי נראה שמוקדם עדיין עבורך לפנות

לעזרה מקצועית.לדעתי הפחדים שלך נובעים כנראה מחוסר ניסיון,חוסר ידע,פחד מהבלתי נודע וכו'.אלה דברים טבעיים שיש צורך להתנסות בהם על מנת לצעוד עימם קדימה צעד אחר

צעד,ע"פ תחושות הבטן (רגשות) והמשיכה ההדדית בין השניים.בניית אינטינמיות חיובית היא תהליך רגשי ופנימי שהדרייב שלו ניזון מתשוקה ,משיכה,אהבה ועוד,ואין צורך לחשוש

מעצם ההתנסות.לדעתי,משום שיש לך רגשות חמים כלפי הבחור,ומצידו יש רצון להתקרב אלייך,אך את חוששת,טוב תעשי אם תשתפי אותו בתחושותייך הכנות.תאמרי לו שגם את חשה רצון להתקרבות ביניכם,אך את רוצה שיעזור לך בהתקרבות זו,שיעשה זאת בזהירות ובקצב המתאים לך.שיהיה קשוב אלייך,שלא ירתע אם תבקשי ממנו תוך כדי התהליך להאט או לעצור ע"פ הרגשתך הטובה.תשמעי איך הוא מגיב בשיחתכם זו.תשאליהו אם יש לו נסיון קודם ובאם הוא יכל להתאים מעשיו לקצב שלך,לאור חששותייך.יש חוויות בחיים שעלינו לחוות ממש כדי להכירן מקרוב,וזו אחת החוויות המרגשות והנעימות שקיימות ביחסים בין המינים.דעי לך שרבים בגילך ,צעירים יותר או מבוגרים יותר הם מחוסרי ניסיון וידע בעניין ובשל כך לעיתים עוצרים עצמם מלהיכנס לחוויה,במקום ללמוד איך לחוות אותה בעצמם.זאת לא בושה לומר את תחושתך לבן זוג קרוב ואהוב.הוא אמור להבין לליבך ולהתחשב ברגשותייך והססנותך הטבעית.במידה ותלכי בדרך זו ותחווי את הרגעים המרגשים הללו בהצלחה ובתחושה טובה,סימן הוא שיכלת לקושי הראשוני. במידה וזה לא ילך למרות נסיונותייך,רק אז יהיה מקום עבורך לחשוב על סיוע מקצועי.
ממליץ לך גם להיכנס לפורום "שבינו לבינה" - שם תקבלי תגובות מגוונות ותומכות.בהצלחה.

השאלה היא

מה catsss מרגישה -- שהיא חוששת מהעניין רק בגלל חוסר ניסיון, או שמא יש שם "עוד משהו".

catsss

New member
עוד משהו הכוונה להטרדה מיניתת? אם כן אז זה לא

יכול להיות שיש משהו, הרי הפחד הזה לא הגיע סתם

"הפעם הראשונה"

לפני כל פעם שאנחנו מנסים משהו חדש בחיים, אנחנו מתרגשים וקצת חוששים. זוכרת את היום הראשון שלך בבית הספר? את הפעם הראשונה שהלכת לצופים? או פגישה ראשונה עם אדם חדש?
תמיד לפני משהו חדש חושבים "איך יהיה", "מה יהיה", ו"האם אני אהיה בסדר".
זה נורמאלי.

את כתבת בכותרת "פחד מאינטימיות" שזו בעיה יותר רצינית.
פה כבר מדובר על פחד מאוד עמוק, סלידה ורתיעה.
וזה קורה בעיקר אצל אנשים שעברו ניסיון רע בתחום החדש.
בהקשר של מין, ניסיון רע שכזה באמת יכול להיות הטרדה מינית, ניצול מיני או אפילו אונס.
אנשים שעברו חוויות כאלה יירתעו ממפגש מיני ראשון או אפילו ממגע פיזי קל. עד כדי בחילה, הזעה, תחושה של ניתוק מהגוף או אפילו תחושה ש"אני הולך למות". המגע עלול ממש "להכניס אותם לסרטים" של זכרונות רעים וכו'.

לאילו מהקטגוריות האלה את מרגישה שאת שייכת?

אגב, האם עברת שיעורי "חינוך מיני" בבית הספר או בצבא?
השיעורים האלה מיועדים בדיוק בשביל להפחית את החרדה הנורמאלית. ולא יעזרו כנראה למי שיש לו פחד ממשי מאינטימיות.

אגב

את יכולה פשוט להריץ חיפוש על המלים "הפעם הראשונה" ב"גוגל". תראי מגוון חששות של אנשים בסביבות הגיל שלך סביב נושא המין.
כמובן שכל המידע הזה לא ייתן לך אבחון. אבל אולי ייתן לך כיוון כללי מאיזה סוג של פחד זה שמטריד אותך -- הרגיל או העמוק יותר.

catsss

New member
לא מדובר בחשש קל מדובר ברתיעה אבל ממש

על גבול החרדה

צר לי לשמוע.

את כותבת נורא בקיצור.
אבל לפי התיאור הקצר של "רתיעה על גבול החרדה" -- כנראה בכל זאת כדאי לפנות לסקסולוג.

גרא.

New member
catsss,חזרנו להתחלה.המסקנה,כדאי להקשיב

לעומק לאנשי מקצוע בריאות הנפש.אין פתרון אינסטנט בנוסח אולי זה או זה.הבעייה שלך הובהרה,גם ההמלצה,להחלטתך.

למעלה