התייעצות ....

ha1231

New member
התייעצות ....

שבת שלום יקרות,
הייתי ביום חמישי אצל רופא כדי שאולי יותר להושיע לי ולעזור לי בתחום הטיפולים שלא מניבים תוצאות טובות.
הוא די נלחץ מהמצב שלי ולא מוכן לטפל בי כלל, גם בגלל בעיות בריאות וגם בעקבות האנדו' שגרם להידבקויות קשות מאוד ובעקבות כך השחלות שלי לא ממוקמות במקומן הטבעי ובעת שאיבה צריך לעבור דרך הרחם כדי להגיע אליהם, הוא די חשש מזה שלא יפגע בעברים נוספים בדרך חס וחלילה.
הוא המליץ לי להגיע ליחידה של האנדו' בתל השמור לשמוע את דעתם ולעבור ניתוח שיקבע את השחלות במקום אחד כדי שבעת שאיבה יוכלו להגיע ישירות אליהן ללא חדירה לרחם.
אני ממש לא רוצה לעבור ניתוח ובטח שלא ניתוח עם פתיחת בטן (שעברתי כזה לפני 9 שנים) כי אחרי ניתוח אני אצרך לחכות אולי שנה עד שאוכל לעשות שוב IVF, אם עכשיו הבציות שלי לא טובות מה יהיה עוד שנה חבל לי על הזמן.
ודבר נוסף יש לי הדבקויות קשות בניתוח הראשון היו לי הדבקיות של כל אזור האגן עם המעיים ומאז עברתי גם ניתוח קייסרי אני לא רוצה לחשוב מה קורה שם בפנים...

והשאלה שלי היא:
מה אתן אומרות שווה לי ללכת ליחידה אולי יוכלו לעשות לי את הניתוח בלפרוסקופיה ללא פתיחת בטן זו המומחיות שלהם?

אודה על התשובות
בתודה מראש
ושבת שלום

הי

לדעתי התייעצות עם היחידה אף פעם לא מזיקה... בכל זאת זאת המומחיות שלהם. תנסי, תגידי שאת ממש לא רוצה ניתוח פתיחת בטן, ואם יש לך אופציות אחרות.
לא מזיק לשמוע... בסוף ההחלטה היא שלך.
בהצלחה!

זואילי

New member
הי מתוקה

מצטערת לשמוע שיצאת מהפגישה עם כיוון שבכלל לא היה במניו.
אבל חושבת שאם הרופא (מי?) נתן המלצה על מרפאת האנדו בתה"ש, אז הוא יודע ששם יש נסיון רב בבטן מורכבת.
תראי, ניתוחי בטן, בין אם לפה' ובין אם פתיחת בטן - יש להם מחיר. אם האנדו גורם להידבקויות אז על אחת כמה וכמה ניתוח.
מה לעשות - ניתוח מביא להידבקויות. ואת זה אנחנו צריכות לקחת בחשבון.

יש כאן כמה שאלות שצריך ללבן.
ראשית, האם את סובלת? יש לך פגיעה באיכות החיים? כי זה - בלי קשר לרצון להרות ולטיפולים - זה החרא של האנדו. ואז אין הרבה ברירות. או שנכנסים לדיכוי אבל הוא לא פותר שום בעייה בתכל'ס אלא רק יכול אולי להקל על סימפטומים, או שנכנסים לעוד ניתוח שאת תוצאותיו הטובות ניתן רק לקוות (הרי כל אחת מרגישה אחרת אחרי ניתוח לאורך זמן וגם תלוי איך שומרים על תוצאות הניתוח).

מהרוח של דברייך, את ממוקדת הריון. את לא מדברת על תלונות אנדואיות אלא הכל מתכוונן לכיוון השגת ההריון.
אז יש גם שאלה - האם במצב הבטן כיום - יש לאנדו השפעה על הכניסה להריון מבחינת יש או אין פגיעה בשחלות/ביציות וגם האם הגוף במצב הנוכחי יכול לשאת הריון - החל מאם האנדו יפגע בהשתרשות (אם את במצב בטן חולה ודלקתי - אז האם יש בכלל סיכוי להשתרשות) וכלה באם הגוף יכול להחזיק הריון עד סופו הטוב. זו התייעצות עם רופא אנדו+רופא פריון עם זיקה לאנדו.
במצב כזה - האם למשל אופציה (ורק אם זו אכן אופציה שאת מוכנה לקבל) של תרומת ביצית תפתור את העניין של השגת הריון?
אני כותבת את זה רק לתת לך עוד כיוון. לנסות לראות אם עוברים טובים מלכתחילה יכולים להשתרש אצלך ולהפוך לתינוק בידיים. אבל זה אקספרימנט רציני, שיש לו הרבה אספקטים, גם נפשיים, גם כלכליים, גם זמן שלוקח (על חשבון זמן הביציות שלך).
(אם את רוצה לשוחח על תרומת ביצית - אפשר גם במסר. been there done that יכולה לספר לך מנסיוני.).
דרך אגב, אני התייעצתי עם 5 רופאים והצעתם אלי היתה - הריון עם עובר אחד... ז'תומרת תאומים לא בא בחשבון בבטן שלי. גם לזה הרבה אספקטים בהמשך הדרך (החל מכמה מקפיאים במבחנה אחת, כמה עוברים מחזירים ואופציית דילול לא פשוטה נפשית ופיזית בהמשך והיה אם..)

שאלה נוספת אם אכן הולכים על ניתוח- האם ניתן לעשות אותו בלפה'. ואת זה צריך לדסקס עם מומחה אנדו שהוא כירורג כמובן.
בלפה' הראשונה שלי, 2 השחלות היו צמודות אחת לשנייה - בצד אחד. הן הוחזרו למקומן ונשארו במקום משנת 2007. בלי שום פתיחת בטן. גם את הכריתה של חלק מהשלפוחית עשו בלי לפתוח.
היום הגישה היא זעיר פולשנית וגם דברים "גדולים" עושים בלפה'. בניתוח השני שלי הרי כרתו לי חלק מהמעי בלפה'.
אז צריך לשמוע מהרופא שמיומן בזה.

דבר נוסף וחשוב שהזכרנו כאן ולא מספיק פעמים - כך או אחרת - כל פעולה פולשנית שאת עוברת - צילום רחם, היסטרו, גם שאיבה וגם החזרה חייבת!! להיות עם כיסוי אנטיביוטי כולל מעקב אחרייך אחרי. בבטן מורכבת - חייבים לשמור עלייך מזיהומים.
אני גם הזדהמתי מהחזרה... ואת יודעת מה? באישפוז לא ידעו לשים את האצבע מה גרם לזה. היה מימצא בשחלה שלא ידעו מה היה, אבצס או אנדומטריומה (ובחרו לא לעשות ביופסיה לשמחתי כי טיפול תרופתי עזר. המימצא כבר לא שם.. בדקתי..) - וכל זה היה מהחזרת עוברים בלבד.

את כותבת שאת לא רוצה ניתוח. מהסיבה שזה יעכב את ההריון. אני יכולה להבין את הגישה. אבל רק את יודעת אם הגישה הזו מקדמת אותך למטרתך. בגישה זו את לא מנותחת, מצב איכות חייך הוא - ?? את עושה טיפולים עם הורמונים שרק ממשיכים ללבות ולחרב את הבטן - והריון - -אין.
אז האם זו דרך ללא מוצא שתוצאותיה הם רק פגיעה בבריאותך? צריך לחשוב גם על זה..

אני מתנצלת אם דבריי לא נעימים לאוזן, צריך להסתכל על הדברים לטוב ולרע, כולל המחיר שמשלמים על כל צעד ועל כל החלטה, גם אם זה נוגע במקומות כואבים, זו דעתי.

קבלי חיבוק גדול על התמודדות ענקית לא פשוטה

ha1231

New member
קודם כל שולחת אליך
על כל מה שעברת

זה ארוך לא יודעת מאיפה להתחיל לענות לך.

הייתי אצל ד"ר טל מבית חולים בני ציון, והוא די נלחץ מכל מה שסיפרתי לו על מצב הבריאות שלי אנדומטריוס, מום מולד בלב ולחץ דם ועל כך שהייתי אצל רופאה פרופ' דירנפלד בניסיון לטיפול נוסף, עם שינוי קל בפרוטוקול הייתי במעקב ולפני שאיבה עם 2 זקיקים שלא בטוח מה יש בהם והיא קיבלה רגליים קרות ולא הייתה מוכנה לבצע את השאיבה כי זו בעיה להיכנס אלי ושצריך לעבור דרך הרחם שאולי חס וחלילה תפגע במשהו, אך היא טענה שיש לה הרבה מאוד ניסיון. ואחרי שלא הייתה מוכנה לבצע את השאיבה ישר הציעה לי תרומת בצית, טוב היא בין היחידים בארץ שיכולים לבצע את התרומה בחו"ל. הוא די חשש והראה לי את התמנוה מול העיניים שאני צריכה לחשוב על זה שאני אימא לילד וצריכה לדאוג לו ושלא חס וחלילה אהיה נכה או משהו בכיוון לאחר שאיבה לא טובה.

בסך הכול אני מצב טוב לא סובלת יותר מידי מהאנדו' רק בתקופת המחזור וגם על זה אני מתגברת בכדורים, (אני לא בדיכוי כי כל הזמן נמצאת בחוסר וודאות) אצלי לקחת גלולות זה סיכון בגלל הלב ולחץ הדם, ההורמונים מאותה הסיבה מאוד מסוכנים עבורי, גם הקרדיולוג שלי מעדיף שלא אעבור את כל המסכת הזו עוד פעם.

אני די ממוקדת בהריון זו המטרה שעומדת לי כרגע מול העניים, אני מחכה לחוות דעת של פרופ' זיידמן שהוא גם מומחה באנדו' וגם בפריון כך שהוא יכול לחשוב לכיוונים שונים.

אני ממש אבל ממש לא רוצה לעבור שוב ניתוח, עברתי ניתוח לפני 9 שנים ועל אותו חתך עברתי גם ניתוח קייסרי לפני שנתיים וחצי בערך, כשלקחתי את כל הניירת שלי לבית החולים לפני הניתוח כולל דו"ח ניתוח מנהל המחלקה ניסה לעשות הכול כדי שלא אגיע לניתוח (גם היפוך לעובר) בעקבות כל ההדבקויות שכבר היו שם ע"פ הדו"ח. עכשיו אני בטוחה שהמצב עוד יותר גרוע וקשה לי להאמין שיצליחו לבצע את הניתוח ללא פתיחה. כל כניסה לחדר ניתוח כרוך בסיכונים רבים.

בעיה בתוך הרחם אין לי סביר להניח שמחוצה לו בטוח שכן שהאנדו הרס לי את הבציות וכל חלקה טובה מסביב. להיכנס להריון אני יכולה וכמו שהרופאים אומרים אני יודעת. גם על תרומת בצית חשבנו ואנו לא פוסלים שום דבר גם אימוץ עומד על הפרק.
אני גם לא יכולה הריון מרובה עוברים בעקבות ההסטוריה שלי לפני 5 שנים בערך הריון של תאומות שנגמר בחודש שישי לאחר התקצרות הצוואר והתחלת לידה עם ירידת מים.
בהריון השני עברתי קשירה, אצלי גם מחזירים עד 2 עוברים בלבד, למרות שלא הצלחתי לייצור יותר מיזה.

לגבי האנטיביוטיקה אף פעם לא קיבלתי בגלל האנדו' או בעקבות הידבקויות קשות, בעבר קיבלתי בגלל הלב אך גם לגבי זה היום יש הנחיות אחרות ואני לא מקבלת כלל.

שיהיה שבוע טוב ובשורות טובות.
אמן

זואילי

New member
לדעתי, וכבר כתבתי לך את זה

את מורכבת מדי לרופאים בצפון. וזו בעייה.
נראה לי שבאמת כדאי לוותר עליהם ואם לעשות טיפולים - אז במרכז, למרות הטירחה.

זיידמן - הוא לא מומחה אנדו. הוא רק עובד הרבה בשיתוף פעולה עם מרפאת האנדו בתה"ש ולכן הוא שולט בחומר
. אבל טרם שמעתי על אנדואית שטופלה אצלו - שהוא עשה איתה משהו שונה. הוא בהחלט במומלצי הפורום כאן לאורך השנים, אבל הפרוטוקולים שלו לאנדואיות מאוד שיגרתיים.
מציעה לך שוב - לכי לבר חווה. רק בגלל היצירתיות שלו - כי מה שיש לו אין לאף רופא אחר. (אבל אנדו אצלו הוא פחות אישיו).

ורופאי פריון שמאודדדדד מתייחסים לאנדו הם אליצור ושיף.

רופאים לתרומת ביצית בארץ יש המון. וגם בצפון לא חסרים.

ולגבי אנטיביוטיקה - אז מעכשיו זו אחריות שלך - את זו שצריכה להגיד לרופאים לתת לך כיסוי אנטיביוטי. את חייבת לשמור על עצמך.

ותראי, כל רופא שתעמדי מולו - לאף אחד לא יהיו הביצים להגיד לך לעצור. יאמרו לך מה המצב, יגידו לך כמה זה קשה ואפילו מסוכן עבורך, אבל תמיד יגידו לך מה שאת רוצה לשמוע - שאת יכולה להכנס להריון.
השאלה היא אם את באמת רוצה לשלם את המחיר הגופני הזה כולל לסכן את עצמך. כי המחיר יכול להשבית אותך יותר משאת מדמיינת. מנסיון.

ha1231

New member
את צודקת ב- 100%

הרופאים המרכז זה משהו אחר לגמרי מאזור הצפון וזה מוכח...
אם אצטרך ובעת הצורך אחשוב על האפשרות הזו לעבור את הטפולים במרכז עם כל מה שכרוך בזה.

אתייעץ עם בר חווה ונראה מה יש לו להציע גם עם ד"ר שיף שמעתי עליו הרבה. ד"ר טל הרופא שהייתי אצלו המליץ לי שבגלל המצב המורכב שלי עדיף לי להיות מטופלת בבית חולים ציבורי ועדיף במרכז מאשר בבית חולים פרטי שאם חס וחלילה יקרה משהו יהיו מספיק רופאים מתחומים שונים שיוכלו לעזור.

לגבי אנטיביוטיקה אני ממש נגד התרופה הזו ונמנעת מלקחת אותה בגלל כל הנזקים שהיא עושה אעשה מאמץ ואבקש שיתנו לי כיסוי בפעם הבאה שאצטרך לעבור שוב שאיבה.

זואילי

New member
לגבי מה שאמר טל

כן ולא..

את הטיפול- רק בפרטי
כי בציבורי לא יהיה לך ה-רופא ה-אחד שאיתו תלכי.

אנדו וכל המשתמע ממנו - בהחלט, וגם תמיד אני מציעה את זה לבנות כאן - תלכו לציבורי. ולבי"ח גדול ומנוסה. תה"ש הכי מנוסים כיום.

מאמי, את גם לוקחת הורמונים שעושים פי אלף נזק מאנטיביוטיקה חד פעמית... זה לא תירוץ
הכל עניין של גישה ואיך את מסתכלת על הדברים.

שיהיה בהצלחה!!

ha1231

New member
אקח זאת לתשומת ליבי

את הטיפולים עד היום עשיתי בפרטי בבית חולים בחיפה. וממש לא מתאים לי ללכת לציבורי ולא לדעת מי ישאב וגם מי יעשה את המעקב אני רוצה ללכת עם רופא אחד ויחיד כל הטיפול. באיחוד בעקבות המורכבות שלי.
נכון שאם חס וחלילה קורה משהו אז מקרה זה עדיף את הבית חולים הציבורי.

ברור שאם אצטרך לעבור ניתוח אעשה רק בבית חולים ציבורי וידוע לי שתל השומר הוא מספר אחד. אני כל הזמן אומרת שאם היה לי את הידע שיש לי היום לא הייתי עוברת את הניתוח בזמנו בבית חולים בצפון עם פתיחת בטן וכל המסביב.

liats80

New member
היי

אף פעם לא מזיק לשמוע חוות דעת.
אם ישנן הדבקויות קשות יכול מאוד להיות שהן חלק מהסיבה שהטיפולים לא מצליחים. זה משהו שבהחלט צריך לבדוק.
מדוע את חושבת שתאלצי לחכות שנה לאחר ניתוח ועד טפולים? בדר"כ ממליצים לנצל את חלון ההזדמנויות שיכול להפתח לאחר ניתוח. אני חזרתי לטיפולים מיד אחרי המחזור הראשון לאחר הניתוח (לפרוסקופיה).
נראה לי שחבל להמשיך בטיפולים שכ"כ קשים גם פיזי וגם נפשית שיכול מאוד להיות שיש סיבה פיזיולוגית לחוסר ההצלחה.
זה לא אומר את צריכה מיד לרוץ לניתוח. יכול להיות שרופא אנדו ייעץ אחרת. ובסופו של דבר את זו שמחליטה. אבל כדאי לשמוע מה הם אומרים כדיי לקבל את ההחלטה הנכונה ביותר עבורך שמבוססת על כל המידע שניתן לאסוף.
בקשר ללפרוסקופיה מול פתיחת בטן - בודאי שלפרוסקופיה קלה יותר מבחינת החולה. אני לא יודעת מה ימליצו לך בתל השומר. בכל אופן שווה ללחת ליחידה ולשמוע ולהתייעץ. תשאלי לגבי לפרוסקופיה, תאמרי שזו ההעדפה שלך ותראי מה הם אומרים. אולי זה אפשרי... אולי לא.
ועוד משהו קטן - אני חושבת שבסופו של דבר הבריאות שלך חשובה יותר מכל דבר אחר. זה א פשוט לעכב טיפולים (אני יודעת מנסיון), אבל לפעמים זה מה שצריך לעשות כדיי לשמור על עצמך ויכול מאוד להיות שהעיכוב הזה יתברר כהכרחי להצלחתם.
מאחלת לך שמשאלת ליבך תתגשם הכי קרוב שאפשר

ליאת.

ha1231

New member
תודה רבה

נראה לי שאקח בחשבון את מה שאת כותבת ואלך לשמוע מה שיש להם להמליץ לי ביחידה.
אחרי ניתוח עם פתיחת בטן קשה לי להאמין שאפשר להתחיל ישר בטיפולים, יכול להיות שאחרי לפרוסקופיה זה שונה.
גם ההחלמה מניתוח שכזה עם פתיחה הרבה יותר קשה וארוכה.

ברור שהבריאות חשובה יותר ובגלל זה אני לא ממהרת לכיוון הניתוח מה גם שיש לי ילד קטן בבית שזקוק לי ואני לו באותה המידה.

תודה רבה מאחלת לכולם שהמשאלות יתגשמו לטובה....

דסי31

New member
היי חן

אני ממש ממליצה לך ללכת לתל השומר להתייעצות, בכלל לא בטוח שיצטרכו לבצע פתיחת בטן במצב שלך. אם תגיעי למסקנה שאת הולכת לניתוח שם, אני מאמינה שיעשו הכל כדי לא להגיע למצב כזה, אבל כנראה שיזהירו אותך ויחתימו אותך שזה יכול לקרות.
אצלי היה ניתוח די מסיבי (בתל השומר) עם הפרדת שחלות, ניקוי הידבקויות מהאגן, שחרור אורטר, וכריתת חצוצרות (שתיים במחיר אחד), וכל זה בלפרוסקופיה. וגם החלמה מלפרוסקופיה זה הרבה פחות משנה.

בכל מקרה, אם המצב של האגן באמת כל כך קשה ואי אפשר לשאוב מהשחלות דרך הנרתיק, אולי כדאי בכל מקרה ללכת על ניתוח כדי "לסדר" שם את העניינים, כי בכל מקרה זה לא נשמע לי רעיון טוב לעשות שאיבה דרך הרחם, יותר מועד לפורענות (כלומר לזיהומים מיותרים).
בכל מקרה לא יזיק ללכת לייעוץ שם, אין לך מה להפסיד.

בהצלחה

ha1231

New member
תודה רבה

במצבי הנוכחי עברתי כמה וכמה שאיבות וברוך השם הכול עבר בשלום ללא שום תקלות או בעיות עם כל הרופאים שעשו זאת והיו כמה. הרופא הפרטי שלקחתי היה מעולה בזה ולא הרגשתי כלל שעברתי שאיבה.
יכול להיות שאכן ההדבקויות פוגעות בשחלות וגורמות לבציות להיות פחות טובות והניתוח יכול לעזור במצב כזה.
נראה לי שאלך להתייעצות, אני לא חותמת בשום אופן על פתיחת בטן אם זה לא מתאפשר בלפרוסקופיה שלא יעשו כלום שיסגרו וישאירו את המצב כפי שהוא.
במקרה שלי פתיחת בטן היא מהתבור כלפי מטה זה ניתוח הרבה יותר קשה בעקבות התערבות של המעיים לכל ההדבקויות באגן.

למעלה