התייעצות

התייעצות

האספי שלי הולך לקבוצת מיומנויות כבר כמה חודשים. לפני שבוע, אחד הילדים בקבוצה (כתה ו) התנהג באופן מגעיל במהלך הפגישה ולאחר הפגישה גם תקף פיזית את הבן שלי וילד נוסף. אמו של הילד הנוסף היתה עדה למתרחש. הבן שלי ממש חטף מכות רצח רק כי ניסה למנוע מהתוקף להכות את הילד השני.
אני דרשתי מהפסיכולוגית להוציא את הילד התוקף מהקבוצה אולם היא לא תעשה את זה.
כמו כן, הבן שלי פגש השבוע במקום אחר את הילד התוקף והוא המשיך לקלל אותו.
אני לא מוכנה שהם ייפגשו.

Navva

New member
את צודקת

בכסף שלך את רשאיתלהרחיק את הילד.
מה הפסיכולוגית אומרת? אם היא מציעה לגשר בין הילדים, אז לא יודעת כיצד היתי מגיבה.
מה העמדה של הילד הנוסף?

אמא שלו פחות מיליטנטית ממני.

חבל לי להרחיק את הילד שלי . למה הוא צריך לשלם את המחיר????

ladybug4NLP

Active member
אם הילד השני לא מבין את המשמעות של מעשיו

מה את מצפה ממנו שיעשה?

בכל קבוצה כזו (וגם בקבוצות רגילות) לרב יהיה מישהו שונה משמעותית בתחום זה או אחר.

אם את לא מקבלת מענה והבן שלך "חוטף" אז המחיר של להשאיר אותו גבוה מהמחיר של להוציא אותו

אלא... אם מי שמנהלים את הקבוצה יכולם לעשות שינוי

ספקטרום פירושו קשת של.. וכנראה הילד השני נמצא במקום אחר בספקטרום משלך. אם שלך היה במקומו, היית מוציאה אותו? היית טוענת שהילד נמצא שם כדי ללמוד מיומנויות
(ולהתנהג בהתאם ולא להרביץ זו גם מיומנות) ובודאי היית עומדת על זכותך להשאיר אותו שם.

יש צורך בדיאלוג עם הצוות וכמובן גם עם ההורה של הילד השני

כל דבר עד גבול מסוים. זה כולל התאמות ללקות.

כשאחד הבנים שלי הפגין אלימות, שיפרנו את האיזון התרופתי שלו וניסינו (בית הספר, המטפלים והמשפחה) להבין מה מפריע לו ולהגיע לרגיעה. ברוך השם, הבעיה נפתרה. אם היא לא הייתה נפתרת, אי אפשר היה להמשיך ולשלוח אותו אל בית הספר. מצער מאוד, אבל ככה זה.

זו לא פעם ראשונה שהוא לא מתנהג בהתאם.

יש לי תחושה שההורים שלו מודעים לחומרת הבעיה או שהם מגוננים עליו.

Navva

New member
האם הפסיכולוגית

האם הפסיכולוגית שמארגנת את הקבוצה שמה דגש על התאמה בין הילדים?
אם היא מודעת למקרה, האם היא עבדה באחת הפגישות על גישור בים בנך לאותו ילד?

הילד הזה נעדר אמפטיה. סוציופט קטן

שההורים שלו עוד לא עשו לו איבחון. היא משתדלת להתאים בין הילדים מבחינת גיל .

אם אין לו אבחון, אולי הטיפול שהוא מקבל בקבוצה

שלכם לא מתאים לו בכלל? איך אפשר לדעת, בלי אבחון, אם האלימות שהוא מפגין אינה תולדה של הטיפול הזה?

גם בעיני זה תמוה שהכניסו אותו לקבוצה כזו ללא

איבחון. אני לא יכולה לשכנע את ההורים שלו לאבחן. נראה לי שהם חיים בהכחשה ולכן לא ממהרים לאבחן. ולפני שכולם פה כועסים עלי בגלל מה שאני כותבת רק אוסיף ואומר שאיבחון מקביל בעיני לבדיקת רופא. איך נדע לטפל ולהקל אם לא נדע איפה יש קושי ?

בדיוק. אולי לילד ההוא יש סיבה מצוינת להתנהג

כפי שהוא מתנהג וצריך רק לאבחן את הסיבה הזו. אם היו, לדוגמה, מגבסים לי את רגל ימין למרות ששברתי את רגל שמאל, אולי גם אני הייתי פורק את התסכול שלי על סובבי.

randy1982

New member
אולי תנסי לדבר ישירות עם הורי הילד התוקף

אם יש לך קשר איתם, או שאת מכירה אותם.
לנסות לעורר בהם אמפתיה, איך הם היו מרגישים אילו זה היה בנם?

הכתובת שלך היא מי שאת משלמת לו עבור השירות.

ברגע שלילד השני אין בכלל אבחון, שום נימוק טיפולי לא חל עליו. (זה להבדיל ממצב בו הליכי אבחון לא מצליחים להגיע לתוצאה משמעותית). מי שבכלל לא מנסה להתאבחן, לא יכול לדרוש התאמות ולא יכול לדרוש התחשבות.

מרב געש

New member
אז ככה

תפקידנו הוא ללמד את הילדים שלנו להתמודד עם כל דבר שהם מסוגלים להתמודד איתו עם הדרכה, ולהן עליהם מפני דברים שהם למעלה מכוחותיהם.... אז חשוב גםמללמד אותם להתמודד עם אלימות, מכל מיני סוגים. ואף הטיפול מלווה עי אשת מקצוע שאת סומכת עליה אז היא תעשה את זה בדרכה.
אם היא תעזור לילד שלך לעבד את החוויה ולדעת יותר טוב אך להגיב עליה בפעם הבאה שיותקף, וולינלא במקום טיפולי- אז אולי מזל שהפעם הראשונה היתה אצלה. במקביל היא יכולה לעבוד גם עם התוקף, וגם עם שניהם על הקר בינהם בעקךבות התקרית - אולי עדיף כך?
אגב, הבן שלך מוכן להמשיך ללכת למפגשים אצלה?

למעלה