התייעצות

התייעצות

יש כאן מישהי שהיתה בהריון מעל גיל 35 ובחרה לא לעשות מי שפיר?
אפשר לשמוע למה כדאי/לא כדאי לעשות את הבדיקה? מה אתן יודעות עליה? למה בחרתן לא לעשותה? איזה בדיקות אחרות עשיתן מקום?

דינהלה1

New member
אני עשיתי

גם בהריון התאומים שבו הסיכון הוא כפול. הלכתי לרופא עם המלצות עבור השקט הנפשי. עד כמה שידוע לי אין היום בדיקה במקום. במקביל לשפיר צריך לבצע בדיקות גנטיות. בהתאם לתוצאות הבדיקות בודקים במי השפיר אם צריך.
זה הריון ראשון שלך?

לא

זה הריון רביעי אבל הקודמים היו מתחת לגיל 35 והבדיקות היו טובות אז אף אחד מעולם לא המליץ לי על מי שפיר.
עכשיו אני מעל 35 ועל פי ההמלצות זה הקו הקובע ואני לא רוצה לעשות אבל לא יודע מה לעשות.
בינתיים כל הבדיקות יצאו מעולות.
בדיקות גנטיות לא עשיתי מעולם באף הריון.

שבי38

New member
לא מכירה בדיקה

בעלת אותו דיוק , התחלתי את ההריון האחרון בגיל 37 ורציתי לעשות "סיסי שילייה" בעיקרון כמו מי שפיר רק עד השבוע ה12.

שבי38

New member
לא עשיתי

זה כמו מי שפיר רק את תאי העובר שואבים מסיסי שילייה ולא ממישפיר, זה נעשה בשלבים מוקדמים שלהריון וסיכון להפלה גבוהה יותר , הרופא שעשיתי אצלו מעקב המליצ שלא לעשות.כי בשקיפות עורפית לא נראה מהשהוא שמעורר חשד אז המליצ לחכות למי שפיר.

אני ממש לא יודעת מה לעשות

הבדיקות עד עכשיו היו ממש ממש טובות ואני ממש לא רוצה לסכן את ההריון הזה.

שבי38

New member
תיפני למומחה

היום הסיכון כבר לא גבוהה כמו פעם , ממליצה על פרופסור ליפיץ מתל השומר

מומחים לא כל כך

מרשימים אותי. יותר חשוב לי האנושיות. זה לא מה שיגרום לי כן או לא לעשות את הבדיקה, המומחיות של הרופא. אף פעם לא נתתי חשיבות גדולה מדי לתעודות. אולי הניסיון עושה את ההבדל אבל אני לא בטוחה שזה מה שיעזור לי להחליט לכאן או לכאן.

עלמה7

New member
סליחה שאני מתערבת

(באתי בעקבות האירוח על היום הולדת, אבל פה יותר מעניין)
ילדתי את הבן השלישי שלי בגיל 38, לפני קצת יותר משנה, אחרי הריון ספונטני ותקין.
החלטתי לעשות בדיקת סיסי שליה, כי לא רציתי לחכות למי שפיר.
אם יש בעיה שמתגלה במי שפיר, כבר לא עושים גרידה אלא לידה מוקדמת,ולא רציתי לעבור את התהליך הזה (ולצערי היו בסביבתי כמה שעברו אותו, כך שידעתי במה זה כרוך).
לכן החלטתי לקחת את הסיכון הגבוה יותר להפלה (פי 2 ממי שפיר), אבל לדעת מוקדם, עוד לפני שרואים את הבטן ולפני שהילדים הגדולים ובעבודה ידעו על ההריון.
עשיתי אצל פרופ' ליפיץ, שאנושיות היא לא המאפיין מספר אחת שלו. מקצועיות דווקא כן, וגם המון ניסיון, ולדעתי זה מה שחשוב בבדיקה הזו, שלוקחת בערך חצי שעה ואחר כך את לא רואה יותר את הרופא. הניסיון חשוב, כי אין הרבה רופאים שעושים את הבדיקה, ולכן אם תחליטי, אני בכל זאת ממליצה לשקול את ליפיץ (שהוא גם מאוד מאוד יקר).
הבדיקה עצמה בכלל לא נעימה, כי היא וגינלית (חצי שעה, כאמור), וגם קצת כואבת.
מי שפיר (שאותה עשיתי עם שני הגדולים) יותר נעימה, למרות שגם היא לא תענוג גדול (במיוחד הזריקה לפני).
אבל זה עובר, והכי חשוב זה שהתשובה מגיעה ושהכל בסדר...
בהצלחה במה שתבחרי לעשות וכמובן בהריון.

דינהלה1

New member
לא התעמקתי בבדיקה הזאת ולא הציעו לי אותה

אני באופן אישי. אם היו מציעים לי לערוך אותה, מאחר והסיכון לעובר הוא יותר גבוה והיא לא נעימה לא הייתי מעדיפה אותה. אבל כל אחד והשיקולים שלו. האם הרופא אמר בפירוש שהבדיקה יכולה להחליף את בדיקת מי השפיר?

פינליש

New member
אני!

ילדתי חודשיים לפני יומולדת 38.
לא רציתי לעשות מי שפיר למרות שהומלץ לי בייעוץ הגנטי משתי סיבות:
דופן בטן עבה או בשם היותר עממי - דאבה. רואים פחות טוב באולטרסאונדים.
ובגלל CPC למרות שנספג.
לא רציתי כי התבחין המרובע יצא מושלם, כי הייתי אחרי טיפולים ולא רציתי לסכן את ההריון וכי פחדתי על עצמי.
גם בהריון הבא בעזרת השם שבטח יהיה בגיל הרבעים וצפונה אני לא אעשה.
אני לא מוצאת צורך בכך עם כל הבדיקות שיש היום.
מקווה שעזרתי.

מה זה CPC?

אני עשיתי השבוע בדיקה דם ראשונה בתבחין המרובע. נכון לעכשיו השקיפות שלי מעולה. אני מאוד מקווה שתוצאות התבחין המרובע יהיו אופטימיות.
תודה על השיתוף, חשוב לי לשמוע דעות כאלה בעיקר כי אני נוטה ללא לרצות לעשות את המי שפיר.

למעלה