התייעצות

התייעצות

אני בד"כ לא כותבת בפורום הזה אבל רציתי להתייעץ אתכם. אני בת 36, יש לי כבר 3 ילדים בריאים ונהדרים ואני ובעלי חושבים על הרביעי. בזמן האחרון יש לי המון התלבטויות, אנחנו מתקרבים לגיל 40, אני לא בטוחה שיהיה לנו קל עם הרביעי/ת, על אף שאנחנו ממש ממש רוצים עוד אחד. אשמח לשמוע מנסיונכם על הורות בגיל הזה, כמה כח באמת יש לקום בלילות? להיות עם 4 ילדים? אני יודעת שזה לא מאוד מאוד מאוחר אבל זה מאוחר בשבילי.... ככה חשבתי עד שפתאום נהיה לנו חשק...

שבי38

New member
קשה אבל כיף

יש לי פערים גדולים בין הילדים הגדולים לקטנה ולכן יש לי יחסית הרבה עזרה. ועדיין קשה גם כלכלית.

אצלי הפערים לא כל כך גדולים

2.5 בין אחד לשני, אז לא נראה לי שתהיה עזרה כל כך גדולה... גם מבחינה כלכלית אני קצת חוששת אבל לא בא לי שזו תהיה הסיבה ללא להביא עוד ילד...

דינהלה1

New member
תינוק חדש במשפחה

הרחבת המשפחה דורשת הערכות חדשה ושינויים לתקופה הראשנה. בעיני התקופה הכי אינטנסיבית היא השנה הראשונה מאחר וברגע שהתינוק מתחיל ללכת, לאכול אוכל רגיל, שנות השינה מתאזנות והולך למעון כבר אפשר לחזור לסדר יום דומה לזה של הגדולים ויותר קל. כמובן שיש מחיר כלכלי מסוים. אני השתמשתי במוצרים שנשארו לי מהגדולה, חלק קניתי יד 2. ביגוד לתאומים אני משתמשת הרבה ביגוד יד 2 שאני מקבלת מחברה ובתמורה נותנת לה את הביגוד של הגדולה שלי. מחפשת מבצעים וחנויות אאוטלט ואני מכירה הרבה הורים שנוהגים כך. כל אחד צריך לעשות את החשבון בהתאם להכנסות והמצב הכלכלי, אצלי מהזמן שהגדולה שנכנסה לגן חובה ופחת התשלום לגן התפנה לי סכום לטובת הוצ' אחרות. כך גם ברגע שנגמרו הוצ' חיתולים והפורמולה. אני בעד ללמד את התאומים בשיתוף ולהתחלק במה שיש, יש אופניים אחד וקורקינט אחד וכל אחד נוסע בתורו וגם אלו הם ירשו מהגדולה, האופניים שלה יעברו אליהם בבוא היום וכך הלאה. .אני באופן אישי לא חולה על מותגים וגאדג'טים לעצמי ואת הסיפוק אני מקבלת מהנתינה לילדי, אבל לא כולם כאלה לכן זה מאוד אישי וכל אחד צריך לעשות את החשבון עם עצמו. עזרה מהמשפחה אין לי בכלל ומזמינה בייביסיטר בתשלום. הגדולה שלי קצת עוזרת לי להעסיק את התאומים כך שיש לנו פה ושם כמה רגעים של שקט כדי לנוח או לעבוד בבית.

אין לי עניין עם מותגים

זה בכל לא האישיו, וגם בגלל שההפרשים קטנים אז באמת הכל עובר אחד לשני, גם ממינים שונים. דווקא יש לי עזרה מהמשפחה, לפחות היתה עד היום, מעניין באמת יהיה מה יקרה עכשיו, הסבים והסבתות כבר קצת עייפים מעזרה בגידול כל הנכדים (לא רק שלי גם של האחים שלי). זה פשוט שלילד רביעי כבר צריך להחליף אוטו, יש מן הסתם יותר הוצאות מזון (אני מיניקה הרבה כל ילד אז אני לא מדברת על התקופה הראשונה) חיתולים, יש דברים שהתבלו לגמרי כמו עגלה, ברור שהכל אני יכולה לקבל גם מחברות אבל נראה לי שבכל זאת זו הוצאה לא קטנה. אני גם נשארת עם כל ילד בבית עד גיל שנתיים בערך כך שאין הוצאות על גנים פרטיים בשנתיים הראשונות, אבל אני צריכה לזכור שיש לי עדיין ילד מחותל אחד שהולך השנה עוד למסגרת פרטית. והגדולים אמנם כבר בבית הספר אבל גם שם יש הוצאות. ובלי קשר להוצאות, יש עוד כל כך הרבה דברים לחשוב עליהם כמו כל הבילויים, חוגים, מתנות, טיולים, הלוגיסטיקה, העומס, לפזר את כולם למסגרות בבוקר, האיסוף בצהריים, ההשכבה בערב, את כל הדברים שאני עושה לבד כי בן זוגי עובד עד שעות מאוחרות מאוד, אז המחשבה על התפעול הלוגיסטי קצת מלחיצה אותי. תשומת הלב שאצטרך להקדיש ל4 במקום ל3. כשיש פעמים שבאותה שניה שלושתם רוצים להגיד לי משהו ממש חשוב, או שכל אחד צריך עזרה בדיוק באותו הרגע, שאני לפעמים מרגישה שקשה לי להתחלק ל3 באותה השניה. וגם נכנס פה נושא הגיל, אני כבר בת 36, אני לא מאמינה שאנ י כותבת את זה, פכעם זה היה נראה לי כל כך גדול ועכשיו אני בגיל הזה, אני פוחדת שלא יהיה לי כח לרדוף אחרי כולם עוד הרבה זמן. לא שאני חולה או משהו אבל אני לא נהיית צעירה. דווקא אני מרגישה היום שיש לי כוחות אבל מה יהיה שאהיה בת 40 עם ילד בקושי בן 3? מצד שני כל כך מתחשק לי ללדת שוב, כל כך מתחשק לי להיניק שוב, כל כך מסקרן אותי לדעת איך יראה עוד חיבור ביני לבין בעלי, כל כך מתחשק לי שלילדים יהיה עוד שותף/ה לשחק, להתחלק, לשתף, להיות חבר, להיות דוגמא, להתאמן ביחסים, לאהוב, להיות נאהב, אני חושבת שככל שיש יותר ילדים כך הם יוצאים יותר נשכרים, יש להם יותר אפשרויות להתאמן בלהיות חלק מהחברה בעולם, יש להם עוד אנשים שאוהבים אותם בכל מחיר, אני מאמינה שאין כמו ערך המשפחה. זה הדבר הכי גדול, המתנה הכי גדולה שאני יכולה לתת להם ולעצמי ולבן זוגי. עברנו כמה תקופות לא קלות ואנחנו כעט בתקופה כל כך מדהימה שמתחשק לנו להעצים את האושר. יש כל כך הרבה שיקולים לכאן ולכאן ואני חושבת שאולי צריך לשקול את זה הרבה, בגלל זה אני שואלת כאן כי מעניין אותי לדעת איך עוד אנשים מתמודדים עם זה.

restart2

New member
לא הייתי מוותר ת על החוויה

היי אני אמא ל4 בנות- גילאים= 25,22,14,8 את הרביעית ילדתי בגיל 40. ההורות בגיל הזה שונה ומדהימה. בחיים הכול עניין של גישה והסתכלות לדוגמא- אני מאוד אוהבת לסוע לטיולים לחו"ל זוגיים וגם משפחתיים. יש היגידו -שלהביא ילד יגרור ויתור או קושי.. אני ראיתי זאת כבחירה שבשלוש השנים הראשונות.. לא לסוע. הבחירה הייתה הנאה צרופה! ההריון הלידה ההנקה בכל דבר נהניתי ומיציתי. החלפת הרכב הייתה שדרוג נפלא.. בלידה הרביעית לא רצתי לקנות את ה"עגלה" שיש בשילב ודומיו.. השאלתי מחברה עגלה לחודשים הראשונים... והרכישות היו מתונות לפי הצורך.. ההנאה מילד רביעי היא של כל הבית . האחיות שותפות, באופן אישי אף פעם לא נעזרתי במשפחה, כך שאם הייתי זקוקה לבביביסיטר - האחיות הגדולות התנדבו.. חשבי עליכם עוד 5,10 שנים בנוגע לקבלת ההחלטה ממקום עתידי איך היית רואה את חייך אם תחליטו שלא תצטערי? ואם תחליטו חיובי האם ישנה את הראייה העתידית ? בהצלחה גמר חתימה טובה
אירית

תודה על מה שכתבת

את באמת צודקת, לחשוב 5-10 שנים קדימה ויותר זה מה שגרם לי ולבן זוגי לחשוב מלכתחילה על להביא עוד ילד, תמיד חלמנו על משפחה גדולה וראינו את הקדימה יותר מאשר את הקושי של ההתחלה. אצלי הילדים לא יוכלו לשמור על הקטן/ה כי הם בעצמם עוד קטנים, ההפרשים שלך הרבה יותר גדולים (אולי זה יותר שפוי לחכות עוד קצת...) בכל מקרה אני ממש מודה לך שכתבת את מה שכתבת כי זה הזכיר לי למה רצינו עוד אחד מלכתחילה. השאלות שלך באמת משהו ששווה לקחת בחשבון ונראה לי שאם אחליט שלא אצטער על כך ביום מן הימים. תודה על בניסוח הזה... וגם על השיתוף בחווית הגידול של 4 ילדים...

דינהלה1

New member
ההתמודדות אצלי

כשמלאו לגדולה שלי 3 שנים נולדו לי התאומים, מאז נאלצנו לעזוב את ת"א בגלל יוקר המחיה והדירות מה שהיה לא קל בכלל. אבל בתמורה קנינו דירה גדולה ומרווחת ושידרגנו לרכב גדול יותר. עקב חוסר כדאיות כלכלית עזבתי את מקום עבדתי והייתי עם הילדים בבית. היום אני מחפשת משרה חלקית שתישתלב עם האימהות וזה לא קל בכלל. את בתי ילדתי בגיל 37 את התאומים בגיל 40 אני לא מרגישה שוני פיזיולוגי זה הרבה עניין של שמירה על כושר. הקושי אצלי יותר מתבטא בזה שאין סבא וסבתא שיכולים לעזור. כל הקשיים שתיארת בגידול 3 ילדים עוברים בדיוק גם עלי. אני יכולה לאמר שככל שהם גדלים קצת יותר קל. כשהתאומים ניגמלו מחיתולים זו הייתה הקלה גדולה מאוד. אני מלמדת אותם לחכות בסבלנות לתור שלהם. הגדולה עצמאית בהרבה מובנים למשל היא בוחרת את הבגדים ומתלבשת לבד, ואני נעזרת בה פה ושם. היא מעסיקה ומשחקת איתם. עם כל הקושי אני לא מצטערת על שום דבר. העמדתי בראש סדר העדיפויות שלי בחיים את משפחתי. לימדתי את עצמי שאי אפשר להיות אימא מושלמת אבל בהחלט אני האימא הכי טובה שאני יכולה להיות לילדי. לדעתי מאחר והורות טובה בנויה מפרמטרים רבים זה לא נכון להתמקד רק בגיל ההורים (עד גבול מסויים כמובן) כשיש את מה שנחוץ כדי לגדל ילד מאושר.

לא יודעת

אני דווקא מרגישה שונות פיזיולוגית. גם אני עושה ספורט, שומרת על תזונה, מבחינת משקל אני מאוד מאוד מאוזנת ומרוצה מהמשקל אבל הגוף השתנה אחרי 3 לידות, או עם הגיל, יש לי יותר כאבי גב, אני רואה פחות טוב, יש לי דלקות במפרקים בגלל ההורמונים (בתקופות של הריון או הנקה), מבחינת המחזור החודשי אני פחות מאוזנת, ועוד כל מיני דברים שאני אחסוך מכן אבל אתן בטוח מבינות... לא הכל משפיע עלי ביומיום אבל אני חושבת על הכל + 3 ילדים + בחילות ועייפות של הריון וזה גורם לי לחשוב פעמיים. אולי אני מפונקת אבל לא היו לי הריונות קלים. אני הרבה יותר אוהבת את הלידה עצמה ואת ההנקה. מבחינת גידול הילדים זה באמת אושר גדול, אני עובדת במשרה שמאפשרת לי להיות הרבה מאוד עם הילדים בבית. יש לזה פלוסים ויש מינוסים. אני חווה עם הילדים את הכל. בכל מקרה אני אוהבת את האמהות. זה חלק ממה שגורם לי לרצות עוד ילד. היית עושה היום עוד ילד?

דינהלה1

New member
אצלי

אני כבר בת 43+ וחשה מסופקת משלושת ילדי ומרוצה ממשפחתי. גם אצלי הגוף לא חזר למה שהיה קודם אבל אני זורמת עם מה שיש. ההריון האחרון היה לי מסורבל וקשה בגלל שהיה הריון תאומים ולאו דווקא בגלל הגיל. בכל מקרה התאומים היו הפתעה כך שדילגתי שלב ומאימא לילדה אחת הפכתי בבת אחת לאם לשלושה ללא תכנון מוקדם. בעקבות המעבר הזה עברתי תקופה מאוד אינטנסיבית ללא שום עזרה כי פשוט אין. אני עדין מרגישה שעוד עבודה רבה לפני ולא הייתי חושבת על ילד נוסף בפער גילאים כזה. אחרי כמה שנים שנישארתי עם הילדים בבית עכשיו הייתי רוצה קצת לחזור לעולם המבוגרים ומחפשת משרה חלקית.

למעלה