התייעצות

• פותח הנושא אפ5
  • פורסם בתאריך

אפ5

New member
התייעצות

לפני 33 ימים קניתי חרוזים שטרם הגיעו (וכנראה גם לא יגיעו). אני בתקשורת עם המוכר כבר יותר משבוע. הוא חוזר אליי כל יומיים שלושה. בקיצור נראה לי שהוא מנסה למשוך זמן. עכשיו הוא כתב לי: Hello. We are still figuring out what to do. We shipped the items but have no control over the package after it leaves the US. At best we may have to refund your money but we are checking on our responsibility. האם לפתוח דיספיוט ואם כן איך עושים את זה ומה זה אומר. הרכישה התבצעה מהמשתמש האישי ולא מהחנות אבל עדיין, לא בא לי פידבק שלילי. הסכום לא גבוה. מה הייתם עושים?

תפתחי דיספיוט ביום ה-45

לא מעט חבילות מארה"ב מתעכבות מעבר ה-5 שבועות ונראה לי שאת עדיין לא צריכה להיות כ" מוטרדת... בעיקרון מי שקנית ממנו צריך לבדוק אם יש להם ביטוח שמכסה את ישראל ואם יש להם מספר מעקב... אם לא אז ברגע שתפתחי דיספיוט הוא יצטרך להוכיח שהוא שלח את החבילה ואם הוא לא יכול להוכיח אז כנראה שיחזירו לך את הכסף (אבל אם הוא כן יוכיח שהוא שלח אז באמת אין לו אחריות על אובדן החבילה ואז הכל תלוי בטוב ליבו להחזיר את הכסף). מכיוון שזו התעסקות מעצבנת ולא נעימה שעלולה בהחלט לגרום לפידבק שלילי, עדיף שבכל מקרה תחכי את הזמן המקסימלי שאת יכולה לחכות (45 ימים) ואם עדיין החבילה לא תגיע אז תפתחי דיספיוט (ומניסיון כדאי לפתוח דיספיוט גם אם המוכר מבטיח להחזיר את הכסף!)... ועכשיו דבר חשוב שאנשים כאן לא יודעים או לא מיישמים - כשאת משלמת עם פייפאל, כל עוד לא שילמת עם הבלאנס של הפייפאל (כלומר לא עם כסף שהיה לך בחשבון כתוצאה מקבלת כספים מלקוחות למשל) אז אוטומטית בעצם התשלום נעשה דרך הכרטיס אשראי שרשמת בפייפאל ואז בעצם את זכאית לקבל החזר מלא דרך חברת האשראי. השירות לקוחות של חברות האשראי בארץ ידוע כאחד הטובים בארץ ולא מבייש שירות איכותי ברמה עולמית
(לא אני לא עובדת שם או משהו חחח פשוט הם באמת בסדר). המענה הקולי מהיר, מחזירים לך את הכסף תוך 10 ימים על סמך טופס כשל תמורה שאת צריכה למלא, ואת יכולה לעשות את זה עד חצי שנה מהיום שבו כביכול היית אמורה לקבל את החבילה... הם עושים את כל התקשורת מול המוכר ובעקרון בניגוד לפייפאל לא מספיק להוכיח שהם שלחו את החבילה אלא הם צריכים להוכיח שקיבלת את החבילה ואת זה הם לא יכולים לעשות... כך שזו בהחלט חלופה שהייתי מעדיפה על פני פתיחת דיספיוט ואז החמרה לclaim... במקרה הזה (של החזר מחברת האשראי) יש גם טריק, קצת לא נעים להגיד אבל אם את פוחדת מפידבק שלילי פשוט לחכות את ה-4 חודשים שאפשר לתת פידבק ורק אז לפנות להחזר דרך חברת האשראי (מכיוון שתקופת ההמתנה שלהם הרבה יותר ארוכה מפייפאל, בינינו 45 ימים זה לא מספיק!).

milshake

New member
33 ימים זה לא כזה הרבה

כמה זמן לקח למוכר לשלוח? לי כבר היו חבילות ששלחתי לארה"ב יום אחרי המכירה ועדיין לקח להם שמונה שבועות להגיע ליעד. כבר שלחתי חבילה חלופית במקום (שכמובן הגיעה אחרי שבועיים). ככה זה דואר אקונומי, זה קורה. תמתיני עוד שבוע ואם עדיין נאדא אז תפתיחי דיספיוט רק כדי להיות מכוסה. גם תיידעי את המוכר לפני שאת פותחת כזה רק כדי לכסות את התחת שלך ולצאת בסדר. אחרי זה יש עוד איזה שבועיים ל-CLAIM. קיצור לדעתי חודש וחצי למשלוח בינלאומי זה פרק זמן סביר שיש להמתין לפני שבאים בתלונות. את יכולה גם לבקש ממנו זיכוי כאשר תבטיחי לו שאם המוצר אכן יגיע תשלמי לו עוד פעם את הכסף, אם זה לא עסקה יקרה מדי הוא בטח יסכים.

אפ5

New member
אין לי מושג כמה זמן לקח לו

בכל מקרה לא נראה לי שזה יגיע ואני עדיין צריכה את החרוזים
אולי אבקש שישלח שוב ונתחלק חצי חצי. כבר עשיתי את זה בעבר אם מוכרת שהתייעצה איתי איך לפתור את העניין והצעתי שתחזיר לי חצי מהסכום.

glassarah

New member
אני גם לא חושבת שזה הרבה זמן

ובכלל אני מקבלת תחושה שמשהו דפוק בדואר ישראל בזמן האחרון, בחודשים האחרונים חבילות לוקחות הרבה יותר זמן להגיע אליי מאשר בעבר. אין לי מושג למה. זה מעצבן. בכל מקרה, לא נראה לי שצריך להתחיל לחשוב על דיספיוט בשלב הזה, אני הייתי מחכה עוד.

אפ5

New member
תודה על התגובה המפורטת!

הוא שלח לי מספר מעקב ובדואר ישראל אין תעוד של חבילה כזו, כלומר היא לא הגיעה לארץ. הם אמרו שהמוכר צריך למלא טופס חקירה והוא עדיין חושב איך לפתור את העניין. השאלה היא האם זה חלק מהאחריות שלו. אני רואה הרבה מקרים פה בפורום שבאים אל המוכרים בטענות על משלוח שלא הגיע ועל החזרת כסף. זה רק מפחד מפידבק שלילי?

milshake

New member
המספר שנותנים מארה"ב בד"כ לא ניתן למעכב בארץ

אבל הוא כן ניתן למעקב ב-usps - את יכולה לבדוק שם מתי נשלח. אם הוא שלח שבוע אחרי התשלום, זה עדיין סביר. בכל אופן, זה לא בטוח אבוד, זה גם יכול היה להתקע במכס אצלנו.

אפ5

New member
נשלח ביום שהזמנתי!

ב 30 למרץ. עוד לא קרה לי שמשלוח הגיע אחרי כל כך הרבה זמן, לרוב הוא נאבד איפה שהוא בדרך, ואני מזמינה הרבה מארה"ב. מוצר שנשלח אליי ב 15 למרץ הגיע בערך שבוע אחרי.

milshake

New member
כל חבילה בפני עצמה

לפעמים הם גם כותבים שנשלח ישר למרות שלא באמת נשלח

nbrosh

New member
לדעתי זה מספיק זמן

אני קונה המון מארה"ב - זה מגיע מהר מאד - ואם לא שולים מיד החלפה. יש כאן מוכר בעייתי ויש לסמן לו גבול אדום. לטעמי - לפתוח דספיוט.

אפ5

New member
אני גם קונה הרבה מארה"ב

משלוח שנשלח שבועיים אחריו הגיע תוך פחות משבוע. הוא כבר שלח לי פעם אחת והגיע תוך זמן סביר. אני די בטוחה שהמשלוח אבוד.

רות מלר

New member
לא ניתן לעקוב בארץ ? משונה מאוד

מה שנשלח אלי מסין אני יכולה לעקוב בארץ העניין הוא שעד שזה א מגיע לארץ אי אפשר לעקוב משלוח שיצא מסין ב- 15 באפריל זאת אומרת שבדואר הסיני התאריך האחרון שהוזן היה ה- 15 באפריל הגיע לארץ רק ב- 2 במאי וכמו שמעטפה טיילה מכאן לצרפת במקם לאוסטרליה-גם להם יכולים לקרות ניסים אני הייתי מחכה ליום ה-40 ואז פותחת תביעה

אפ5

New member
אני אחכה

לפני הדיספיוט אני צריכה להודיע למוכר?

RolyzCreations

New member
נראה לי הוגן לנהוג כפי שהיית רוצה שינהגו בך

איך היית מגיבה אם לקוחה היתה פותחת דיספיוט אחרי 33 יום בלבד? בלי להודיע לך קודם?

אפ5

New member
נכון

אבל מצד שני אני "רודפת" אחריו כבר מעל שבוע והוא חוזר אליי פעם בשלושה ימים. בתור מוכרת אני מבררת מיד מה קרה עם החבילה ומודיעה ישר ללקוח (קרה לי בשבוע שעבר). הוא די נפנף אותי. לפחות ככה זה נראה מהצד שלי ויש לי נסיון עם מוכרים שנפנפו אותי אחרי תקופה שהחבילה לא הגיעה ובסופו של דבר הפסדתי כסף. לא רוצה שוב מקרה כזה.

דווקא לא משונה, בדיוק כמו בדוגמא שנתת

על הדואר בסין, מכל מקום בעולם לא ניתן לעקוב בארץ אלא עד שהחבילה מגיעה לארץ... אם אין מידע על החבילה בארץ משמע שהחבילה עוד לא הגיעה לארץ...

למעלה