התייעצות

RolyzCreations

New member
התייעצות

מישהי קנתה ממני 3 סטים של חרוזים והשאירה את ההודעה הבאה בהודעה למוכר:
Hi--I am a fan of yours, so I hope you will not charge me the additional $1/additional beads. These guys should be light enough to keep the cost down--I HOPE!!! THANKS​
לי זו נראית בקשה די חצופה, אבל אני מתלבטת איך לנהוג איתה ומה לענות לה. מצד אחד מדובר בסך הכל בשני דולר, מצד שני באמת עולה לי יותר לשלוח חבילה של 3 סטים מאשר 1, וגם האריזה בה הם נשלחים גדולה יותר = עולה יותר. ובכלל מה היא נכנסת לי לכיס
מצד שלישי יש לה המון פידבקים חיוביים (אני מניחה שאלו פידבקים של קניות כי כרגע אין לה חנות) וסיכוי שתחזור לקנות (אולי). אשמח לעצות להתנהלות מולה ולניסוח.

לא פשוט אבל

בסופו של דבר זה משהו שאת יודעת הכי טוב, האם את יכולה "לספוג" את העלות או לא. מעבר לכך כמו שציינת אם יש לה הרבה פידבקים והיא קונה מנוסה אז היא כנראה קצת מתמקחת- אולי ה ישתלם כי היא תבוא שוב .... אני הייתי זורמת איתה אבל מנסחת לה שכצעד של מחוה ורצון טוב את מוכנה לתת לה הנחה של 2 הדולר הללו וכמובן מקווה לראות אותה שוב.

קודם להיות אדיבים כמובן ../images/Emo13.gif

אסרטיביות היא מילת המפתח. לא תמיד רצוי" להתקפל". לקוח מצויין יכול להיו גם לקוח עם 20 פידבקים אבל לשוב ולקנות אצלך הרבה. אני מציעה, להודות לה על הקנייה והמחמאות כמובן, ולהוסיף הסבר קצרצר שאת מאוד מצטערת, שחבל שלא פנתה אלייך לפני הרכישה שלה, אבל זה המחיר שקבעת בשל עלויות המשלוח והאריזה המיוחדת שמגנה על המוצר. שחשוב לך שהמוצרים יגיעו בשלמותם וכו... אבל את תשמחי לבוא לקראתה ברכישתה הבאה ולכן את מציעה לה X% הנחה לקניה הבאה (אולי עם קופון שאת יכולה להגביל בזמן לעוד חודשיים-שלושה). משהו כזה.

onor

New member
נו באמת... מה תעשי לה עכשיו החזר של 1$

דרך הפיי פאל? איזה אנשים הזויים בחיי.... בדיוק עכשיו מישהי כתבה לי קונבו שהיא רוצה לרכוש פריט אבל היא רוצה שאני יעדכן את מחיר המשלוח לקנדה שהוא 7$ לדעתה ולא 8$ כמו שאני גובה. עוד שניה גם יגידו לנו כמה אנחנו צריכות לגבות עבור הפריטים בחנות שלנו....

RolyzCreations

New member
זה באמת טיפשי להחזיר 2$

מרגיש לי טיפשי להתעקש על השני דולר האלה, אבל זה עניין של עקרון כי באמת עולה יותר לשלוח חבילה כבדה וגדולה יותר. ומצד שני, זה לא פחות טיפשי מצידה לבקש בכלל החזר כזה ו/או להיכנס לי לכיס ולתמחורים שלי. איזה אנשים!

RolyzCreations

New member
../images/Emo51.gif זה כנראה מה שאעשה

אני בכל מקרה נותנת הנחה על קניה חוזרת לכולם (אבל היא לא צריכה לדעת את זה
).

efiwarsh

New member
האמריקאים יסעו 100 ק"מ בשביל הנחה של 1 $ אז

לא לזלזל...תחזירי לה ויתכן ורכשת קונה מסורה. אני רכשתי באטסי פריט ובחנות שלא עשתה מכירה לישראל. שלחתי קונבו למוכרת והיא קבעה לי מחיר של 5$ משלוח. לא התווכחתי. שלמתי וסגרתי ענין. אתמול קבלתי בפייפאל ריפאונד על 1.75$ ובהודעה מהמוכר נרשם החזר על הוצאות משלוח. הבנת? 1.75 $ איזה ישראלי היה מחזיר אם היה מגלה שהמשלוח זול יותר ממה שהוא לקח? צריך ללמוד ממנה. ואין שום שאלה לגבי זה שברור שאחזור אליה תמיד.

milshake

New member
אני מחזיר לפעמים בלי שביקשו ממני

אם לקוח קונה מוצר וכמה דקות אח"כ קונה עוד אחד ושוב משלם מחיר מלא על משלוח (קרה כמה פעמים למרבית הפלא), אני מצרף שתי חבילות ובמקום לחייב 3.5 דולר על כל אחת אני מזכה אותו ב-2.5 דולר. במקרה של הלקוחה הזו זה אכן קצת קטנוני, אולי תתני לה הנחה רק דולר או דולר וחצי ותסבירי שהעלויות של האריזה יותר גבוהות, לא נראה לי שממש ישנה לה גם אם לא תתני, אבל היא תעריך אותך יותר.

nbrosh

New member
תעני לה בבדיחה שתתני לה 50% הנחה

היא תתן 1$ ואת תוותרי לה על 1$, וככה שתיכן תהינה מרוצות, כי הדואר כאן ממש יקר עכשיו.

סיגליתא

New member
זה נשמע חצוף ומעצבן, אבל כמו שאפי אומרת

החזר של 1 דולר הוא מאד משמעותי להם, (מנסיון לקוחה שלא השתמשה בקופון שלה, הזכרתי לה שאלתי אותה אם להחזיר לה את 2 הדולר או שהיא רוצה להזדכות עליהם בפעם הבאה, ביקשה את הזיכוי של ה- 2 דולר , ומאז עשתה כמה רכישות יפות) שווה לנסות, אולי באמת קנית קליינטית טובה, כמה קליינטים קונים 3 סטים בקנייה, תחשבי על הכל, בטוחה שתעשי מה שנכון לך

bartal4

New member
לפעמים אני ממש לא מבין אתכן...

ברור שלהחזיר לה את הדולר ! זה שרות לקוחות והליך מכירה בסיסי לחלוטין ! היא כבר בחנות שלך ! היא יכלה ויכולה לבחור אלפי חנויות אחרות אבל היא אצלך ומדברת איתך ! מה זה דולר או שניים לעומת הסיכוי ללקוחה חוזרת או סתם לקוחה מרוצה . תחזירי וגם תזכרי להגיד לה תודה על המחמאות !

onor

New member
אני פשוט לא מבינה

אם רולי רשמה שהמשלוח עולהX אז כנראה שהוא עולה X. אם רולי תחזיר ללקוחה את הכסף אפילו שזה דולר, זה כמו להגיד "צודקת אני סתם גובה את הדולר הזה ובגלל שעלית עליי אני אחזיר לך אותו" דברים מתומחרים מסיבה מסויימת ומניסיון, כשמסבירים ללקוח שתמחרנו בהתאם ליכולות שלנו, הם מבינים. מחר תבוא לקוחה אחרת שתגיד לרולי שלדעתה היא צריכה להוריד 5$ מהשרשרת ורולי תצטרך להוריד לה 5$? צריך להיות אדיבים, לתת שירות טוב ולהיות שם בשביל הלקוח. לא סתם להוריד במחיר כדי שיחזור. לקוח חוזר רק אם קיבל שירות טוב ומוצר טוב ולא אם כן הורידו לו דולר או לא... זאת דעתי.

רות מלר

New member
לדבר איתה באמריקאית

נכון הם יסע 100 ק"מ להנחה אבל הם גם מבינים כשמסבירים להם לאט אני הייתי מסבירה לה שעלויות המשלוח מישראל לחו"ל גבוהות יותר כששולחים שלושה מוצרים. המחיר שהיא שילמה משקף עלויות ללא רווח. לאחל לה חג שמח (בלי לרשום איזה כי אנחנו לא יודעים מאיזו דת היא- אבל בפסחא יש שם חופש וכמובן לתת לה קופון למכירה נוספת

shayque

New member
זה מזכיר לי

שנתקלתי בחנות באיביי שהמשלוח בכלל (לא רק לישראל) היה מעל הממוצע. בסוף הפירוט על המוצר היה פירוט על עמלת המשלוב - מה העמלה כוללת והרשימה הייתה ארוככככההה, משהו כמו: מעטפה, קופסה, ניילון, סרט הדבקה, דיו במדפסת, דף חשבונית, דלק, paypal fees, זמן המתנה, וכמובן מחיר המשלוח, ואפילו היו עוד כמה... בקיצור, אני גובה 3.90 וורלד-וויד, גם לישראל, למרות שבפועל אני משלם מעט פחות. אבל מה עם כל המסביב?? מסקנה - יש סיבה למה תמחרת כך את מחיר המשלוח. זה מה יש. לא מתאים לה- שתעבור לחנות הבאה.

למעלה