התייעצות

sharongr5

New member
התייעצות

שלום לכולם. אני בחור בן 40 בעל משקל תקין וכושר מצויין (עוסק בריצה תחרותית). לפני כחודשיים גילו לי כולסטרול גבוה (סה"כ כולסטרול 262, LDL 180), כל שאר הבדיקות תקינות. החלטתי להוריד את הכולסטרול באופן טבעי ללא תרופות. מזה כחודש אני צורך מידי יום : 1500 מ"ג אומגה 3 20 מ"ג כמוסות פוליקוסאנול 60 מ"ג Q10 בנוסף אני מקפיד על תזונה מאוזנת שתורמת לעליית כולסטרול טוב. אציין שבבדיקה האחרונה לפני כיומיים חלה ירידה בכולסטרול הכללי ל 230 ואני מרגיש מצויין. בכוונתי להמשיך באותה דרך. רציתי להתייעץ האם השילוב של התוספים הוא בסדר ? תודה רבה !!

כולסטרול ותוספי תזונה

שרון שלום רב, ראשית אני חייבת לציין לטובה את השינוי שבצעת באורח חייך שאין ספק שיביא לתוצאות טובות עם הזמן. בחירת תוספי התזונה שלך היא נכונה ובינתיים גם מראה ירידה בערכים. ייתכן ולא תתרחש ירידה לאורך כל הדרך ולכן יש לבצע בדיקות דם אחת ל 3-4 חודשים. בנוסף, ניתן גם לשנות את תוספי התזונה תוך כדי התהליך. פעילות גופנית מתמדת בשילוב של תזונה מאוזנת המצמצמת משמעותית את צריכת השומנים בכלל ואת צריכת הכולסטרול בפרט יתרמו לשיפור פרופיל שומני הדם. יש להמיר את צריכת השומן הרווי בשומן בלתי רווי. כמו כן, רצוי להרבות בצריכת סיבים תזונתיים במזון, או לנטול השלמה של סיבים תזונתיים המסייעים בהורדת הכולסטרול, ומומלץ להעלות את צריכת הירקות והפירות בשלל צבעים. אומגה 3 "950" היא תוסף התזונה היחיד המכיל 950 מ"ג של חומצות שומן רב בלתי רוויות טהורות מסוג אומגה 3. הנחיות: 1-2 כמוסות ביום, עם הארוחות. שתי כמוסות של אומגה 3 950 יתנו לך כמעט 2 גרם של אומגה 3 המהווה מינון מדהים לאיזון רמות הכולסטרול והטריגליצרידים ולשמירה על קרומי הגוף. בנוסף אתה יכול להעלות ל 2 כמוסות ביום של פוליקסנול 20 מ"ג ליום. אשמח לענות לכל שאלה נוספת, בריאות שלמה ושבוע טוב, דנה בר לבב

sharongr5

New member
שלום דנה- ותודה על תשובתך המרגיעה

רק לראות אם הבנתי נכון, כעיקרון, אני יכול לצרוך מדי יום : קיו אינזים 10 40 מ"ג פוליקוסאנול (הבנתי שזה 2 של 20?) וסביב ה-2 גרם ליום אומגה 3 האם הבנתי נכון? תודה רבה שוב!

כולסטרול ותוספי תזונה

שרון שלום שוב, הבנת נכון מאוד
! כמו כן קו-אנזים Q10 אינו מומלץ לנטילה לפני השינה כיוון שחיוני ליצירת אנרגיה בגוף ולכן בעל אפקט מעורר. אשמח לענות לכל שאלה נוספת, בריאות שלמה והמשך שבוע טוב, דנה בר לבב

למעלה