התייעצות

התייעצות

שלום, לאחרונה אני חווה חלומות עם מוטיב של אלימות שחוזר על עצמו הרבה. או שאני כועס מאוד על משהו בעבודה עד כדי דחיפות (ואני לא אדם אלים). או שאני צועק על משהו ברחוב. או שאני נותן למשהו אגרוף (בחלום הזה ממש התעוררתי תוך כדי ביצוע האגרוף באויר, מזל שהייתי בדיוק עם הגב כלפי בת זוגתי אחרת היא חוטפת). או שאני בועט במשהו, וגם כאן אני מתעורר מהביטה בחלום. אתמול בלילה חלמתי שאני נוסע עם בת זוגתי ברכב ואנחנו מגיעים לשדה בוער מאש ואין דרך מוצא מלבד פניית פרסה. אני הנוהג. בסוף יצאנו משם בשלום. מוטיב הסכנה והתחושה דומים בחלומות הקודמים וגם ההרגשה שהם היו במציאות נכונים לכל החלומות. האם יש למשהו רעיון כיצד לטפל בזה. אני יכול כמוכן להתעלם מזה ולחיות עם זה בשלום. אבל אשמח לשמוע המלצות ושיטות טיפול מעניינות. שבת שלום, ד.ד.

makron2

New member
שלום...

בפורום הזה אנו לפעמים משתמשים בסיוטים הללו כדיי לקבל מודעות לעובדה שאנו חולמים - בעיקר בגלל שהרגעים הללו מאוד שונים מהמציאות וקל לאמן את עצמנו לזכור שברגע שקורים דברים כאלו כנראה ומדובר בחלום ואז מוטיב הסכנה פוחת. לאחר הידיעה אנו נוטים לשלוט בסביבת החלום ולהתאמן בשליטה עצמית במצבים קיצוניים כדיי לבצע תהליך של התמודדות עם הסיוט בזמן שחווים אותו - ההתמודדות אמורה להיות כחלק מהבנה האינטימית של צורות המחשבה שלנו מאחר שבזמן שיודעים שחולמים יש יכולת ללמוד כיצד לשלוט ברגשות/במעשים שלנו *במידה מסויימת - מעיין הבנה של כוחה של מחשבה והבנה מי/מה אנחנו. בעקרון האימון הזה נועד ע"מ לשנות את עצמך במידה מסויימת ע"י ההבנה של צורת המחשבה שלך ובעקיפין גם את צורות המחשבה של אחרים. "התעוררתי תוך כדי ביצוע האגרוף באויר" - אם זה קורה רק בסוף החלום אז זה דיי שגרתי,אם זה קורה במהלך כל החלום ועלול לגרום לפגיעה עצמית או פגיעה בזוגתך רצוי להתייעץ עם מרפאת שינה.

למעלה