התייעצות

gmail4

New member
התייעצות

שלום.. אני מתעניינת בלימודי פליאונטולוגיה (מדעי הפרה הסטוריה). רציתי לדעת האם ניתן ללמוד את המקצוע הנ"ל בפני עצמו או שזה נכלל בתוך לימודי הארכיאולוגיה? או שיש תואר מוכר אחר שהלימודים הנ"ל נכללים בתוכו...כגון: מדעי הרוח לסוגיו.. היכן ניתן ללמוד את המקצוע הנ"ל ומה הדרישות? תודה מראש,

פרהיסטוריה

פליאונטולוגיה ופרהיסטוריה אינם זהים. בפליאונטולוגיה עוסקים בחקר מאובנים. יש קורסים בפליאונטולוגיה במחלקות לגיאולוגיה. פרהיסטוריה עוסקת בחקר בני אדם בתקופות קדומות - מראשית התפתחותם ועד לתקופה הכלקוליתית. בפרהיסטוריה מחקר בעלי חיים קדומים מתקיים כחלק ממהחקר אוכלוסיות אנושיות. למשל, כאשר מתגלות עצמות בעלי חיים באתרים ארכיאולוגיים. אפשר ללמוד פרהיסטוריה בכל אוניברסיטה בארץ שבה מלמדים ארכיאולוגיה. לכל מקום הדגשים שלו בחקר הפרהיסטורי (תקופות, שיטות מחקר וכו') אבל בתואר ראשון בדרך כלל ההבדלים באים לידי ביטוי קטן מאוד. התואר שמקבלים הוא תואר בארכיאולוגיה. זה מה שכתוב על התעודה. במהלך הלימודים כל אחד בוחר את התקופה שבה הוא יתמחה וירחיב, וזו יכולה להיות פרהיסטוריה. המחלקות והחוגים לארכיאולוגיה נמצאים באופן מסורתי בפקולטות למדעי הרוח (בארץ) והחברה (בארה"ב). דרישות הקבלה בדרך כלל אינן גבוהות.

shay4442

New member
פליאונטולוגיה גם עוסקת בדינוזאורים

במאובנים והעצמות שלהם, לימודים בנושא זה לא מלמדים בארץ(בין השאר כי לא נמצאו בישראל חוץ מהמקרה המוזר של העקבות בבית זית) למעשה המשפט הראשון בשיעור הראשון שהמרצה שלנו אמר ב"מבוא לפרהיסטוריה" זה:"פה לא נלמד על דינוזארים" -רק כדי להדגיש המחקר הפרהיסטורי-ארכיאולוגי בישראל הוא מתחיל באופן תיארוטי(והרבה פחות באופן מעשי) מרגע פיצול ההומיניד(דמוי אדם) מהקוף אי שם בין 7-5 מיליון שנים לפני זמננו

Lakedaimon

New member
לימודים בחו"ל

צר לי אך פליאונתולוגיה לא ניתן ללמוד בארץ כתואר (כמו של רוס מ"חברים") אלא רק בחו"ל. בארץ יש קורס מבוא לזה במסגרת תואר בגיאולוגיה, עד כמה שאני זוכר.

למדתי קורס מבוא בפליאונטולוגיה

כמו שאתה מתאר. קורס משעמם למדי, לוקה מאד בחסר מבחינת הרקע התיאורטי ומתמקד בעיקר באיך תזהה ותתאר גלובוגרינה ולאיזה תקופה תתארך סלע בו מצאת אותה. לא מזמן שאלתי מישהו שסיים לפני שנתיים תואר בגיאולוגיה על איזה ספר הוא ימליץ לי בתור מבוא לפליאונטולוגיה- ההמלצה שלו היתה על ספר שקראתי מזמן, ונכתב ב-1974.

פליאונטולוגיה שייכת לגיאולוגיה.

וכדאי לך לחשוב טוב אם את רוצה לעשות קריירה של זיהוי פורמיניפרים וקונודונטים- הפליאונטולוגים העוסקים בדברים מרגשים כמו חשיפת דינוזאורים ואמוניטים הם מיעוט זעיר.

למעלה