התייעצות

התייעצות

ד"ר גייסט שלום רב, אני בת 21. מזה כשלושה חודשים אני סובלת מתופעה חוזרת - כל כמה שבועות מופיע מעין פצע/בלוטה קטנה באזור התחתון של השפתיים החיצוניות (קרוב יותר לפי הטבעת). בנוסף לתחושת אי הנעימות המתלווה לבלוטה זו, המופיעה כשאר יש נגיעה/שפשוף של המקום, שמתי לי כי כעבור מס' ימים מהופעתה מתחיל גם גירוד פנימי בלתי נסבל. לאחר ביקור אצל רופא נשים נטלתי שני כדורים (בהפרש של שלושה ימים אחד מהשני) נגד פטריות ואכן התופעה חלפה. עם זאת, את הטיפול הזה עברתי כבר פעמיים ולא נראה לי כל כך הגיוני שהתופעה חוזרת על עצמה וזה הפיתרון הראוי לה. מה לדעתך יכול להיות ההסבר הן להופעת הבלוטה/פצע הזה והן לגירוד שמופיע מס' ימים מאוחר יותר? האם הגיוני שיש קשר בין שתי התופעות? אודה לתשובתך!

התייעצות

כמובן שהתשובה שלי ממש לא שלמה בלי בדיקה אבל נראה לי שמקור הבליטה והפצע הוא בשפשוף או מתיחה של האזור הזה זסמוך לפי הטבעת, למשך בזמן יחסי מין . כתוצאה מחדירת אבר המין יש מתיחה של האזור והרבה פעמים נוצר כעין קרע עדין מאד של העור המצפה וזה שורף. ייתכן שבתהליך הריפוי יש בליטה של האזור וגרד. אם את לא מקיימת יחסי מין, ההסבר בודאי אחר . בכל מקרה, לא קורה כלום מטפול חוזר נגד פטרת, אבל לא נשמע לי שזו פטרת. בכל אופן, אם זה מה שעוזר, את יכולה להמשיך להשתמש.

למעלה