התייעצות

התייעצות

חברתי חלתה לפני שבוע. בעוד שבועיים תעבור ניתוח. היא בחורה מאוד חזקה ואופטימית. מחר אפגוש אותה. אני קצת לא יודעת איך לנהוג.אני בדילמה. האם לדבר איתה כרגיל על העבודה,ו"כאילו" להתעלם ? האם לשאול, לעודד וכד' ? האמת דברתי איתה אתמול בלילה בטלפון ונשמע כאילו אני זאת שצריכה את העידוד.

אם את יודעת שהיא עומדת לעבור ניתוח,

וזה איננו סוד, מה הסיבה שתתעלמי ממנו. לא ציינת מה המחלה ומהו הניתוח. את מכירה את האשה ויודעת האם היא נוהגת לדבר בגלוי על הבעיות שלה, או שהיא מהסוג המדחיק והמתעלם. על פי זה כדאי לך לנהוג. יש אנשים המוכנים ואפילו רוצים לדבר על כל בעיה, ותהיה החמורה ביותר, ואחרים "לא רוצים לדעת" ואם חברתך נמנית על הסוג השני, עדיף לעודד באופן כללי ולא להכנס לפרטים.

pf26

New member
נורא תלוי באופי שלה וביחסים בינכן

לצערי הייתי במצבך לפני כמה שנים. גם אצלנו הרושם היה שאני זקוקה ליותר עידוד מהחברה. שוחחנו על כל דבר, החל בחששות מהניתוח (מי יגדל את הילדים אם יקרה הנורא מכל), דרך בחילות, עצירות, נשירת שיער ותרופות קשות. אנחנו מתנהלות דרך הומור שחור. זה מה שמחזיק אותי וגם היא חזקה בקטע של הומור שחור. אין סוף בדיחות על סרטן, גידולים שונים, התקרחות ומה לא. אבל הלב בפנים בוכה. גם היום, כשעברו 7 שנים והיא נחשבת בריאה. שיעבור לה קל ככל האפשר. ליבי אתכן.

בת אל 7

New member
יש מקרים שאין אנו יודעים כיצד לנהוג עם חברינו

אשר נמצאים בעת מצוקה, ועל כן אני חושבת שזרימה טובה בלי לתכנן מראש מה נאמר ומה נגיד, היא הדרך הטובה ביותר, לתת לצד השני להוביל אותנו,,,ולפי אינטואציות בריאות שלנו להגיב.. לפני שבועיים ביקרתי חברה שהיתה מאד חולה(ביניתים היא נפטרה) ידעתי שימיה ספורים,,נכנסתי ללחץ מה אומר וכיצד אנהג. והנה להפתעתי מצאתי אשה תוססת, צוחקת ואופטימית,,ראיתי ספר שהיא קוראת מונח על השולחן התחלתי לדובב איתה על הספר והיא ברצון המליצה וסיפרה לי על תוכנו אחכ" סיפרה בשיבחה של הפיליפינית שלה,,התחלנו לדבר על מטפלות,,,ולאט לאט ובבטחון היא הובילה אותי לדבר על מחלתה לא היתי צריכה לתכנן בכלל, השיחה קלחה,,כאשר היא מעודדת אותי, גם את הבעת געגועי אליה לא היה לי צורך לתכנן הוא בא ממקום אמיתי וספונטני. היא חסרה לי מאד.

תתנהגי בטבעיות, תהי את עצמך

ותני לשיחה לזרום תראי לאן נושבת הרוח ותנהגי בהתאם . אנשים חולים או אנשים בשכול יותר חזקים לפעמים מהאנשים הסובבים אותם מאחךת לחברתך החלמה מהירה .

קצת קשה לדעת מה קורה אצלה בפנים

את מספרת שהיא חזקה וסביר שהיא תעשה הכל ולא תרצה להפגין חולשה או חששות את בהחלט יכולה לשאול מה את יכולה לעזור או לעשות למענה? כמה נח לה לדבר על זה? החלמה מהירה גם ממני.

למעלה