התייעצות

התייעצות

בנושא אימון אישי והתקפי חרדה: האם ניתן למצוא פתרון להתקפי חרדה ע"י אימון אישי או שזה לא מסגולותיו? יש לי חברה מאד טובה שלאחרונה סובלת מהתקפי חרדה תכופים, לי אין כל הכשרה מקצועית שאוכל לעזור לה חוץ מהפעמים שהיא מספרת לי כמה זה מטריד אותה ולי נותר רק לשאול אותה ממה היא חרדה והיא טוענת שאין שום דבר ספציפי מה דעתבם?

בהחלט כדאי לדבר עם מאמן

לא ברור לי מה זה במונחים שלך (או שלה) התקף חרדה בכל מקרה אם היא כשירה מנטאלית ומסוגלת לתקשר עם אדם נוסף ופתוחה לדרכים חדשות לגלות בתוכה עוצמה שתביא אותה לשלוות נפש (ויותר) אז כן, לדבר עם מאמן יהיה כדאי בכל מקרה כדאי לחפש דרך, ויש די והותר

התקפי חרדה בטיפול של מאמן?

שלום. מדוע לפנות למאמן בעניין התקפי חרדה? מה זה ב"מונחים שלך" חרדה? כל אחד יגדיר במומחים שלו כל דבר? זה נושא לטיפול מקצועי של פסיכולוג קליני. המאמן ככל שיהיה לא עובר הכשרה לטפל בנושאים מסוג זה. פסיכולוג קליני מבין ומתמחה בנושא, בסיבות השונות לחרדה ובדרכי הטיפול בהן. מנשה כהן פסיכולוג קליני

שלום מנשה

אני מבין שאתה לא מסכים עם התשובה שנתתי לאמא הטרייה אני בהחלט מכבד את דעתך האם מעניין אותך להבין מדוע הצעתי את מה שהצעתי? אני לא מבטיח שבעקבות ההסבר תשנה את דעתך ולא מבטיח שתקבל את הקשר בין הסיבה לתוצאה אני כן מבטיח שתבין שיש סיבה וגם תבין מהי

דויד42

New member
חרדה ומצבים כאלה זה סימן להפנות הלאה -

כשלומדים אימון מקבלים קובץ עם סימנים מתי להפנות מתאמן למטפל מקצועי כמו פסיכיאטר וזה נשמע לי מקרה לא מתאים לאימון אולי אחרי שיבריא ... תכתבו לי ואשמח לשלוח לכם את הקובץ. שיהיה טוב לכולם.

מנשה 41

New member
סימנים חשובים כנראה - אנא שלח

שלום לך. אשמח לקבל את הקובץ אותו אתה מזכיר. אני מניח שזה צריכה להיות אחד הדרכים לתיחום העיסוק של אימון מול או במקביל למקצועות טיפוליים אחרים. בברכה, מנשה

התקף חרדה

הי, ראשית,חשוב להבין מה עוצמת התקפי החרדה ומה שכיחותם. במידה ומדובר בהתקפים קלאסיים חריפים אשר מופיעים בתדירות גבוהה ומפריעים מאד לאיכות החיים של האשה- אני ממש לא בטוחה שאימון הוא הכלי להתמודדות עם התקפי חרדה קלאסיים אלא בשילוב עם כלי נוסף- פסיכולוגי או תרופתי. התקפי חרדה מופיעים בד"כ על רקע מסויים, בשל סיבה מסויימת. האימון יכול לעזור להתמודד עם הסימפטומים- איך להרגיע את עצמנו, שימוש בדמיון המודרך, תרגול התמודדות בשעת התקף ועוד.. נראה לי ששילוב שמברר את הסיבות להתקפים עם אימון ותרגול של טכניקות שעשויות להקל הוא השילוב המומלץ. בהצלחה!! אילת לבנון אימון אישי וייעוץ קריירה

bridges

New member
זה תלוי

היי, אימון אישי איננו תחליף לטיפול פסיכולוגי. השאלה, כפי שנשאל קודם, זה למה היא מתכוונת כשהיא אומרת "התקפי חרדה" והאם יש לה הסטוריה של התקפים כאלה. אני חושב שהדרך הנכונה לנקוט במקרה זה (במיוחד משום שהיא אומרת שאין שום דבר ספציפי שגורם להתקפים) היא להתייעץ עם פסיכולוג או פסיכיאטר. רונן

NLP והתקפי חרדה

כאן דווקא תהליכי NLP יכולים לעזור בצורה אפקטיבית, שכן ב NLP קודם כל בוחנים איך היא עושה את התקפי החרדה הללו, מה הטריגר שלהם, ואז מה קורה, ומהו התהליך הלא מודע שהיא עוברת.. ברגע שיש את זה, לעשות אחרי זה את השינוי זה קל מאוד
מיקי

מה ומי יכול לעזור בטיפול בהתקפי חרדה?

שלום. כל אחד בעקרון יכול לעזור בהרבה נושאים לאנשים - ע"י עידוד,שיחה, נוכחות, אהבה, עצה, תרגילים כאלה או אחרים. אבל לא כל אחד רשאי ומוסמך לטפל בנושאים כמו התקפי חרדה. כמו שלא כל אחד יכול לטפל בדלקת או בכאבי בטן לא מזוהים. נראה שהולכים פה לאיבוד דרך ידע חלקי כזה או אחר בקורסים שעושים קיצורי דרך לא אחראיים. כשלא יודעים את הכתובת המתאימה לכל ענין. מנשה כהן פסיכולוג קליני

האלי

New member
כל אחד (כמעט)

יכול לעזור בטיפול בהתקפי חרדה. כל מה שנדרש ממנו הוא רצון טוב, נכונות לעזור ו"הקשבה נקיה". (ניתן ללמוד איך להשיג הקשבה נקיה בקורס שאורך לכל היותר שלושה חודשים) יסלח לי כבוד הפסיכולוג הקליני אך למרות שאין לי כל הסמכה פסיכולוגית שהיא אני עובד גם עם אנשים המבקשים להשתחרר ממגוון מצוקות שונות שלפסיכולוגיה הקלינית יש שמות קליניים מפוצצים בשבילן. לשמחתי (ולשמחתם של אלו שאני עובד איתם) בד"כ המסע שאנחנו עושים יחד מצליח להביא את התוצאות הרצויות גם במקומות שפסיכולוגים, קליניים ואחרים, נכשלו. אשמח לשתף אותך בידע שלי ע"מ שתוכל להיות אדם יותר מאושר ומתוך כך גם פסיכולוג קליני טוב יותר. בכבוד רב הילד שצעק שהמלך הוא עירום.

נפלא לך ולמי שנעזר בך

שלום רב. נפלא שאתה יכול לעזור כל כך, בדרך משלך, מהידע והאישיות שלך, בלי להזדקק ל"שמות מפוצצים" [ובלי הכשרה מתאימה, כנראה], ונפלא עוד יותר שאתה עושה זאת "במקומות שפסיכולוגים קליניים ואחרים נכשלו" ושאתה גם כנראה יכול לגרום שאהיה בעצמי ל "אדם יותר מאושר ומתוך כך כם פסיכולוג קליני טוב יותר". נפלא. מי יכול לחלוק על הצהרה כזאת?. אמרתי - שכל אחד יכול לעזור, אבל לא כל אחד יכול לטפל באופן מקצועי במצוקה או הפרעה, כמו תגובת חרדה. אני מדבר על הכשרה והסמכה לטפל במצבי חרדה. פשוט מאד. כמו שלרופא יש הכשרה והסמכה לתת טיפול רפואי, או לעו"ד לעסוק בעריכת דין. אבל אתה יכול לקרוא בראש חוצות המלך הוא ערום..המלך הוא ערום..ואולי זה יעשה כמה בני אדם למאושרים יותר. בהצלחה מנשה

קראתי התייחסותכם ביררתי עוד

מדובר בהתקפי חרדה, כנראה, בירור רפואי העלה ממצאים תקינים בדרך כלל זה קורה לה חצי שעה אחרי שנרדמת, מתעוררת עם דופק מואץ והרגשה לא נעימה שוחחתי איתה לנסות להבין ממה זה, אבל חוץ מלהקשיב אני לא ממש יודעת לסייע הכי מטריד זה בזמן ההתקפים הללו, היא אומרת שהא מרגישה שמשהו רע הולך לקרות..ומפחדת היא היתה בעבר אצל פסיכולוג קליני והם פשוט חיפשו גברים מהעבר, זה לא ממש עזר ולכן הופסק הטיפול אחרי 15 מפגשים, משהו כזה יש משהו שיכול לעזור במקרה הזה?

מנשה 41

New member
מקורות רבים להופעת חרדה

שלום לאמא טרייה האם אפשר להבין שהתקפי חרדה הם של אמא "טרייה"? או שאת אמא טרייה ושואלת על חברה? יכולות להיות סיבות שונות להופעת חרדה, ולהופעה במצב הספציפי שתארת - חצי שעה אחרי שנרדמת טיפול פסיכולוגי הוא הטיפול המתאים - למרות שלפעמים נראה שזה "לא ממש עוזר" בטווח הקצר. הברור דורש זמן ויצירת קשר. אני יכול כאן כמשתתף להעלות השערות אבל צריך דיאלוג. האם יתכן שהפסיכולג הלך לכיוון של בדיקת הקשר שלה עם בן הזוג, עם האב כמקור תמיכה [הייתה או לא הייתה]: האם יש בן זוג? האם היא לבד? מה טיב הקשר? האם מקבלת עזרה/הבנה? האם מרגישה לבד למרות זוגיות? האם היא קוראת לעזרה? צריכה מישהו/משהו שיעזור לה להרפות ולתת אימון [שינה היא מקום כזה של להתמסר, לתת אמון]. האם האימהות [חדשה?] מאיימת? מפחידה? יכול להיות קושי ביחסי אם-בת, כאשר עכשיו היא בתפקיד האם..נפתח הנושא [הורות, אמהות], "עניין לא-סגור" ביחסים אלה. כאמור - אלו הן השערות. חרדה יכולה להיות סימפטום לעניין שיש להעמיק בו..משהו שקשור להתפתחות שלה..ולכן היא לא "נעלמת מהר". אם התקפי החרדה הם תכופים וקשים כדאי לנסות לטווח הקצר טיפול תרופתי מתאים. נסי לחזור לכאן אם מתאים לך/לה... מנשה

עונה לך בשמחה

לא, התקפי החרדה אינם של אימא טרייה, היא אמנם אמא אבל זה התחיל עוד לפני ההריון מה שכן לדעתי,היא יותר מתוחה ולחוצה עכשיו ומאד דואגת לילד, תמיד. לגבי טיפול פסיכולוגי-איזה סוג של טיפול מתאים במקרה הזה? ועוד דבר, יש משהו שכתבת שאפילו אני שמתי לב אצלה זה שאם התינוק שלה ער אין מצב שהיא תשאיר אותו אצל אביו או מישהו מהמשפחה ותלך לישון..מאד קשה לי עם זה.כששאלתי אותה פעם למה היא ענתה לי שפשוט היא מרגישה שהיא תמיד צריכה להיות בסביבה של תינוקה מה דעתך?

מנשה 41

New member
תורפה בחיבור ביחסי אם-ילד

שלום לך אמא טרייה. אולי נעשה כאן, במסגרת הפורום, עוד כברת דרך בהבנה של התקפי החרדה המסתוריים של חברתך. לדבריך - התקפי החרדה החלו עוד לפני ההריון והם מופיעים גם עכשיו. כפי הנראה מחשבותיה/דאותיה היו ועודם לגבי יכולתה/כשירותה לתפקד כאם ולסמוך על עצמה.[ חסר פה מידע - כמו האם זו לידה ראשונה]. תפקיד האם-לעתיד-לבוא כבר פתח אצלה "פצע" ביחסי אם-ילד, נאמר שהיא חוותה את אמה כלא אפקטיבית ביחס אליה [או דווקא "אמא נפלאה" שהיא לא יכולה לשוות לה], ועתה הנושא נפתח וכביכול "מדמם" מתוך הגיונה של הנפש לעשות תיקונים בחלק הפצוע. עפ"י ההשערות שלי והתגובה שלך - זה כנראה כך, ללא קשר אם יש או אין לה תמיכה מבן זוג ומהסביבה הקרובה; כי הissue שלה כנראה הוא בדיקת יכולתה להיות אם ולטפל בתינוק.הילדה הפנימית שלה אולי מתעוררת כאן עם חסר באם. בקיצור לפעמים חושבים על הצמד המופנם אם-ילד ולא עליה עכשיו כמות שהיא. הטיפול המתאים הוא ע"י פסיכולוג/ית שעוסק בייצוג היחסים שתארתי בתוך הנפש שלה. כלומר מה שנרשם שם ב"תוכנה" או מה שהוקלט שם הנפשה הרכה. אני מנחש שפסיכולוגית יכולה להתאים כדי לתת מקום לזהות/הזדהות לבנות בטחון ושיקום החלקים החלשים. כפי שכתבתי במכתב קודם החרדה היא סימפטום שפותח נושא ולכן יכול שלא להועיל לטפל בחרדה כמו שצטפלים בכאב ברגל. מבחינה פסיכולוגית החרדה יכולה לרדת בתוך קשר רגשי שנבנה עם המטפל/ת, גם ללא טכניקות כלשהן. אם תחפשו ולא תמצאו מטפלת - אוכל לעזור, גם תלוי באיזור המגורים. רצוי בטיפול כזה שלא יהיה מרחק גדול מדי כדי שטיפול "יחזיק". אם הדברים מדברים ועוזרים - מציע שנעצור את השיח כאן כדי שהיא תוכל לעשות את הטיפול בעצמה. נראה לי שאת ממלאת כאן תפקיד חיובי של הכלה וקרבה וסמפטיה - תנאים טובים לבניית אימון. זה מה שהיא צריכה: לשקם את האימון [trust ] בעצמה. מקווה שהדברים יוסיפו בהירות כדי להכנס לטיפול נפשי. מנשה

למעלה