התייעצות

ashton1

New member
התייעצות

החלטתי בסוף ללכת על מחשב לא יקר. בסביבות 4500 ש"ח. ליתר דיוק DELL INSPIRON 6400. אני צריך אותו בעיקר לגלישה אלחוטית באינטרנט ולמדיה. קודם כל, דעתכם על הבחירה שלי, בשביל הצרכים שלי. ושאלה נוספת, האם ויסטה תרוץ עליו מספיק טוב? כאשר הוא נמכר עם כרטיס מסך מובנה. מצרף מפרט: Intel® Pentium® Dual-Core 1.86GHz (T2130) ~, 533MHz FSB, 1MB L2 מעבד 15.4” WXGA TFT (1280x800) MAT מסך 2,048MB DDR II 667Mhz (up to 4GB) (2 Dimm) זיכרון 120GB SATA (5,400 RPM) דיסק קשיח DVD/RW Multi burner מדיה Intel® Graphics Media Accelerator 950GML (up to 224MB) כרטיס מסך modem + LAN + Wireless ABG + Bluetooth תקשורת 2.9 kg משקל ומידות Free Dos תוכנה Mic ,VGA , Fire-wire, 4xUSB2.0 ,RG-11, RG-45, S-video (6-cell 53WHr Li-Ion Battary) יציאות 3 אחריות

יאיר B

New member
מה זה מדיה? צפייה בסרטים?

אם רק לצפות בסרטים ולשמוע מוזיקה - זה בסדר למחשב הזה (אין דרישות מיוחדות מסרטים ומוזיקה כך גם מאינטרנט). לגבי הויטה: המחשב מגיע עם free Dos, מה שאומר שתצטרך להתקין לבד ויסטה (לא יודע מה קורה עם דרייברים, אם הם מגיעים באריזה או שצריך להוריד לבד מאתר דל). מבחינת לסחוב ויסטה: אני לא חושב שתהיה בעיה עם ויסטה (אפילו הפרימיום). הוא מגיע עם 2GB זיכרון שזה לא רע בכלל. אין שום בעיה עם כרטיסי מסך מובנים מהסדרות האחרונות (GMA950 ומעלה) עם ויסטה, אם כי אני תמיד מציע את הביסייק (ובטח שלא את האולטימייט) שהיא קלה יותר מבחינה גרפית (ללא ממשק Aero).

ashton1

New member
תשמעו, רק במקום אחד ראיתי שהוא

נמכר בלי ויסטה. ברב המקומות הוא בא עם BASIC. אבל מה דעתכם בכלל על המחשב? הוא לא הכי חדש.

gal4it

New member
מצטרפת לשאלה.. .וגם..

במידה ואני רוכשת את ה-XP בנפרד, אני אמורה לקבל את הדיסק , נכון? וגם, סליחה על הבורות, אבל מה הכוונה "דרייברים"? אם יתקינו לי בחנות את ה-XP אני יוכל להשתמש במחשב, או שאני אצטרך להוריד דרייברים למינהם?

Jan22

New member
יש חברות שעובדות עם CD ויש חברות ש...

מספקות מחיצה נפרדת (מחיצת RECOVERY ,כלומר שחזור במקרה של אובדן מידע וכו'). דרייברים DRIVERS ,במחשב שאת קונה יש רכיבים שנקראים חומרה ,כגון מעבד ,זיכרון ,לוח אם ,כרטיס מסך ,הארדיסק ...כל אלה דורשים דרייברים - תוכנה שתאפשר למערכת שאת עובדת איתה ,לעבוד עם חומרה X (תקראי לזה ''מתווך''). לפותח השרשור: אינספיריון הוא הליין לצרכן הפרטי של DELL ,מה שאומר מארז יותר רגיש למכות ונפילות (לעומת העיסקי שעשוי לרוב אחרת וגם יותר חזק ,רק תלוי ספציפית באיזה דגם ...!!?). מבחינת עבודה עם משחקים / תוכנות גראפיות מקצועיות - זה לא הנייד מכיוון שהכרטיס הוא משולב ONBOARD (מה שאומר שהזיכרון שיתופי) . עבור עבודה עם מוסיקה /סרטים /תוכנות אופיס וכו' הדגם בסדר גמור ,האמת הייתי אפילו לוקח מעבד חלש יותר ומשקיע על זיכרון והארדיסק גדולים ,וגם הייתי יכול לחסוך כמה מאות שקלים (תחשוב עם עצמך טוב אם באמת יש לך צורך בדואל קור ,אחרת חבל על הכסף שלך : 4500 בזמן שאפשר למצוא בפחות ושיתאים לעבודה שלך בדיוק !).

gal4it

New member
...

מה הכוונה "יש חברות שעובדות עם CD "? אני התכוונתי בקנייה של ה-XP בנפרד ולא כחלק מהמחשב. נראה לי שאם אני משקיעה 500 ש"ח על תוכנה חוקית אז המינימום שמגיע לי זה לקבל את הדיסק, אחרת על מה אני משלמת? וגם לא הבנתי מהתשובה שלך, אם יתקינו לי את ה-XP בחנות שאני קונה ממנה, זה יהייה מוכן לשימוש, או שאני עדיין אצטרך להסתבך עם להוריד את הדרייברים בעצמי?

Jan22

New member
למשל

IBM (לנובו כיום ,IBM נרכשה על ידה) לא עובדת עם CDים אלא עם מחיצות נסתרות ,וכפתור IBM ACCESS שאומר - שכאשר תלחצי על זה תוכלי לשחזר את ההארדיסק למצב ההתחלתי שבו קיבלת את הנייד ,כלומר המערכת ש''קנית'' נמצאת וקיימת ,רק שהיא בתור גיבוי בהארדיסק. כשאת קונה נייד את מקבלת מערכת הפעלה עם דרייברים מותקנים. למשל אם תקני נייד עם XP ,תקבלי אותו עם SP2 (שזו חבילת ההרחבה והתיקונים האחרונה שיצאה ממיקרוסופט נכון להיום. כמו כן בקרוב תצא SP3. ראשי תיבות SERVICE PACK).אם וכאשר תבצעי שחזור מערכת ,תחזרי לאותה מערכת עם אותן הגדרות ראשוניות וכמובן עם אותם הדרייברים הדרושים עבור כל סוגי החומרה בנייד.

gal4it

New member
תודה, אבל....

שוב לא הבנת אותי, אני קונה את המחשב ללא מערכת הפעלה FREE DOS וקונה את המערכת הפעלה בנפרד, במקרה באותה חנות, ובמקרה באותה חנות גם מתקינים לי את אותה מערכת הפעלה.. והשאלה אם אחרי שהם יתקינו לי אותה אני אצטרך להתעסק עם דרייברים או לא.

RoyBO

New member
לא

כל העניין בהתקנה של מערכת הפעלה הוא החיפוש אחרי דרייברים מתאימים, זה מה שקשה ועל זה לוקח הטכנאי יותר כסף.

bar666xp

New member
תלוי ברמת השירות של החנות/מעבדת החנות

אם הטכנאי מקצוען אמיתי והחנות רצינית בעלת מתן חשיבות גבוה לשירות.... תקבל/י CD צרוב עם כל הדרייברים שאינם ניתמכים ע"י היצרן ו/או שיגידו לך כי הם מצויים באתר יצרן WWW..... ואיך למצוא אותם.

למעלה