התייעצות

שחרוני4

New member
התייעצות

אני רוצה להפוך לצמחונית, אבל אני לא רואה את עצמי בלי בשר/עוף. זה שיגעון. אני מודעת לתעשיית החלב, הביצים והבשר ואני מאוד אוהבת בעלי חיים, ורוצים בכול ליבי להיות צמחונית אבל אני פשוט לא רואה את עצמי ככה. בעיקר בעיקר אל סבתא. שכול המנות מורכבות מבשר בדרך כלל וגם המאכלים האהובים עליי. זה קשה. ואני כן רוצה. סבתא מביעה התנגדות. אני חושבת שיהיה לי מסובך להיות צמחונית, בטיולים, בחגים ובכ'ו. מה אתם אומרים?

d a p h n a

New member
כמה אפשרויות

1) לנסות. תנסי להמנע מאכילת בשר (תוך הקפדה על אכילה מאוזנת שאר הזמן) למשך איזשהוא פרק זמן, ותראי אם מצליח לך. תופתעי לגלות שבמקומות רבים אין בעיה לטייל תוך שמירה על צמחונות, אם כי כמובן יש יוצאים מן הכלל וזה גם תלוי כמה את מחמירה בצמחונות שלך. 2) לנסות לצמצם. אז קשה לך להיות צמחונית בחגים ובטיולים? בסדר. יש חגים כמה פעמים בשנה וטיולים גם לא יותר מדי. אז בשאר הזמן תשמרי על צמחונות, ומתי שלא מסתדר, לא מסתדר. לא חייבים להיות שחור/לבן. אמנם מבחינת היחס לבעלי חיים אולי עדיף לא לצרוך בשר בכלל, אבל אם את לא יכולה לעשות את זה כרגע, את עדיין יכולה לצרוך פחות בשר : להעדיף לאכול בצורה צמחונית מלבד במצבי קיצון שזה לא מתאפשר. היה לי ידיד שהיה צמחוני כל הזמן, מלבד כאשר הוא נסע לבקר את אחותו בארה"ב. למה? כי בארה"ב הוא נורא נורא אהב את הבשר וזה ממש הרס לו את הטיול להיות בלי זה. אז פעם בשנה או שנתיים כשהוא נסע לארה"ב הוא אכל בשר במשך שבוע-שבועיים, ואז חזר לארץ והפסיק. לי זה נראה מוזר, כי אני לא רגילה לאכול בשר (גם גדלתי בבית שלא היה בו בשר אז זה אף פעם לא היה חלק מרכזי בתזונה שלי), ונראה לי עכשיו ממש משונה בכלל לחשוב על לאכול בשר. אבל בשבילו זה מה שהתאים. אז אולי זה לא עומד ב"ספר הכללים של הצמחוני", אבל עדיין עדיף שהוא יאכל בשר שבועיים בשנה מאשר 52 שבועות בשנה, לא?

מגי 336

New member
אולי כדאי לשתף את סבתא

וגם את ההורים.. הבת שלי כבר הרבה זמן מדברת על להיות צמחונית, אבל המשיכה לאכול בשר כי זה מה שהיה... ברגע שהחליטה שזהו זה - היא קנתה ספר המסביר את עקרונות הצמחונות ולמה זה טוב, קראה ו.. הקריאה גם לי. אם לא שוכנעתי עד עכשיו, לאחר שהבנתי שהיא החלטית - אני זורמת איתה. זו גם הסיבה שהגעתי לפורום זה, לקרוא ולהבין מה אוכלים הצמחונים. בתחילה היא הפסיקה לאכול בכלל - בשר, עוף, דגים, ביצים... אז הכנתי לה עדשים ותבשילי ירקות. שכנעתי אותה לפחות כן לאכול ביצים ודגים (היא מאד אוהבת טונה) אז בארוחות משפחתיות - במקום לאכול את הצלי אני מכינה לה דג, או פשטדת ירקות (עם ביצים...) גם אני אשמח לטיפים כיצד לנהוג עם ילד צמחוני במשפחה.

שחרוני4

New member
תגובה

לראשונה- קראתי. כן אני פשוט אנסה להפחית, היום הייתי בקניות עם אמא שלי ואחי הקטן וקניתי לי קציצת לקט ירקות של טבעול. זה נראה לי מאוד טעים, עם גזר, שעועית, תפוח אדמה, בצל ועוד ירקות. לשניה- סבתא שלי התנגדה. גם אמא שלי אמרה ישר 'מה, לא לאכול בשר? איך תגדלי? זה לא בריא'. בסוף שבוע אני אוכלת בשר/עוף שאמא מבשלת, ואז ראשון זה אותו דבר ושאר השבוע זה שניצל תירס. בחגים אני אוכל מה שיש. באירועים אשתדל להימנע מבשר/עוף ובטיולים כנ"ל.אני חושבת שאני אקנה את הקציצת ירקות, או פשוט דברים אחרים. בטבעול יש נקנקיות מהצומח והמון דברים טעימים מהצומח. תודה שעניתם לי.

d a p h n a

New member
רק לא כדאי להסתמך רק על "טבעולים"

חשוב לקבל חלבון גם ממקורות אחרים, כמו קטניות (עדשים, שעועית, חומוס).

עם הזמן כדאי יהיה לקבל

יעוץ תזונתי אישי מרופא מומחה בתחום. או תזונאי. אבל בהחלט אפשר להתחיל בהפחתת מספר ארוחות הבשר והדגים.

למעלה