התייעצות :X

התייעצות :X

היי, אני שירי בכיתה י' (די ברור) רציתי להתייעץ איתכם בקשר למשהו.. ככה, עברתי השנה לפנימיה דתית לבנות, אמרו לנו שנהיה אקסטרניות (נחזור הביתה כל יום) אחרי חודש, כשהגענו אמרו שבסוף אין, הראו לנו בסיור חדרים נוחים, כשהגענו ראינו שהחדרים שהראו הם בכלל הבניין של הבנות המרוקאיות (יש בניין לבנות רוסיות/קווקאזיות ויש בניין חדש ומפואר למרוקאיות) והחדרים שלנו הם גועל נפש! כל השקעים יוצאים כזה ורופפים, זה מסוכן, ואין איפה לתלות כביסה (למרוקאיות יש), אוכל פשוט מגעיל, אמרו שיש חדר כושר ויש כולה 3 מכשירים, אמרו שיש בריכה- שיקרו, אמרו שיש מנעולים בארונות, אין ואין! מסוכן אפילו להשאיר טישו! אנחנו לומדות 10-11 שעות ביום(!), ועוד חובה לבחור חוג של שעה, אנחנו חוזרות הביתה פעם בשבועיים, מתעוררות ב-6, סתם כדי להעיר כמה שיותר מוקדם :/ כיבוי אורות ב-22:00... בזמן הפנוי היחיד אנחנו עושות שיעורים, אין זמן לישון ואין זמן לעצמנו. חוץ מזה, אין טלויזיה ואין מחשבים (כדי לקבל קצת זמן במחשב צריך לקבוע מראש כמה ימים), עכשיו אני מדברת מהבית כי חליתי (כנראה בגלל האוכל המגעיל ששם). חשבתי להביא מחשב נייד, אבל שוב, הוא לא ישרוד שם יום! אבל מצד שני, זה בצפר לבנות, יש רק 18 בנות בכיתה, כולן מנומסות, מתלבשות בנורמליות ולא כמו זונות, שיער אסוף, כבוד למורים, המורים טובים ומצליחים להעביר שיעור בשקט והכל.. חשבתי לעבור לבצפר אחר, (יש פה מישהו מעפולה?) יש בצפר שקוראים לו אופק (עמל1), שמעתי מחברה שלומדת שם שזה בצפר טוב שגם חוזרים הביתה כל יום, אבל זה בצפר לילדים מתקשים (ואני לא כזאת). מסיימים כל יום בשעה נורמלית והבצפר מממן מינובוסים לבית. אבל, זה בצפר מעורב והבנות קצת-הרבה פרחות (ויותר מזה) ואני לא בטוחה שהמורים מצליחים להעביר שיעור כמו שצריך! עכשיו ההתייעצות, חשוב לי לסיים את הלימודים עם בגרות טובה ולא אכפת לי אם אהיה מקובלת או לא, גם לא אכפת לי מחברות בבצפר כי יש לי מספיק חברות מבחוץ. מה הייתם עושים במקומי? הייתם נשארים בפנימיה או עוברים לתיכון ההוא שאמרתי? - תודה, המאמי המיואשת מעפולה (חח סתם XD) שירי ;)

אגב...

בפנימיה קמים ב-6, לומדים מ-8:10 עד 18:00+ 50 דקות של חוג (יוצא שלומדים כמעט עד 7 בערב). בסה"כ זה 55-60 שעות לימוד, זה חוקי בכלל?? X_X

DEANC

New member
ברוכה הבאה למערכת הבחירות בישראל../images/Emo13.gif

אם את לא מרוצה מבית הספר את תמיד יכולה לעבור אך אני ממליץ לך להחליט ומהר, אלו שלושת שנות הבגרויות וכמה שתעברי יותר מהר תשתלבי ותסתגלי מהר יותר למורים ולחומר הנלמד. יכול להיות שבית הספר הזה יתן לך ציונים גבוהים יותר אבל כאן מגיעה השאלה - האם זה שווה את זה? דבר אחד אני חייב לכתוב על הפנימייה הזאת - היא גזענית ומגעילה. מה הסיפור של חלוקת המגורים ע"פ מוצא? גזענות לשמה. בנוסף גם הנימה שלך אינה יפה, עלייך לרכוש כבוד רב יותר לחילוניות שלובשות בגדים רגילים ולא בגדים ארוכים וחמים גם בימים חמים. מקווה שתחליטי את ההחלטה שתתאים לך ושתלמדי לכבד גם אחרים. דין

ממ../images/Emo110.gif

לא הבנתי מה הקטע הזה של החלוקה של המרוקאיות ושל הרוסיות/קווקאזיות? זה ממש דבילי..:// ו.. אין לכם בתי ספר אחרים בסביבה חוץ משני אלו? מממ.. אם אין^^ אז את יכולה לעשות טבלה כזאת.. בעד ונגד.. או יתרונות חסרונות.. זה נשמע דבילי אבל זה יעזור לך..:)

זה נשמע ממש רע.

לדעתי אם זה כ"כ גרוע, תעברי. וזה נשמע רע. למ לחלק מגורים לפי מוצא? מזה אמור להיות? זה לא משנה איפה את לומדת אם תרצי ממש יהיו לי בגרויות מעולות. וזה שבנות צנועות לא עושה את הבצפר יותר טוב. כל עוד את בסדר, מה אכפת לך?.. למה לעבור דווקא לעמל? חסרים בתי ספר?.. ואם לא אכפת לך להיות מקובלת עוד יותר קל לבחור בצפר כי אין שיקולי חברים. לדעתי תעברי אבל לא לעמל.

Meitarii

New member
חילוניות שהולכות עם פזור מתלבשות כמו זונות?

בפעם האחרונה שבדקתי לא הייתי כזאת.. אז דבר ראשון קודם כל כדאי שתשני את הגישה שלך.. כי לא כל מי שהיא לא דתייה היא "זונה", בגלל זה הייתי ממליצה לך לדבר פה יפה, כי לפי מה שזכור לי הרוב פה חילוניות..או לפחות לא דתיות.. וחוץ מזה נשמע שהביצפר שלך ממש מפגר.. לחלק חדרים לפי מוצא? מזה השטויות האלה?וללמוד כל יום 10 שעות :| ? אני חושבת שהייתי עוברת משם מהר אבל.. ואמרת שלא חשוב לך חברות,אז מזה משנה אם באופק הזה יהיה פרחות? פרחות יש בכל מקום (חוץ מבפנימיה הזאת) ואת לא תוכלי לשנות את זה

T.T גמאני חילונית

התכוונתי שבבצפר ההוא הבנות מתלבשות כמו זונות. בבצפר בו אני עכשיו, למרות שהוא דתי, מתלבשים בנורמליות ולא בבגדים סגורים ממש וחמים X_X

Princess Galush

New member
ש לכם מגורים לפי עדות?!?!?!

עזבי לעזוב או להישאר, לא הייתי הולכת לשם אם היו משלמים לי! לדעתי, אם את סובלת, תעברי.. בטוח יש פנימיות יותר נורמליות ובתי ספר רגילים יותר נורמליים.

אני מעפולה ../images/Emo13.gif

קודם כל- תעזבי את הפנימייה. לפי מה שאת מתארת יש שם תנאים נוראיים וחלוקה לפי עדות [רק בגלל זה שווה לעבור]. בקשר לעמל1, זה בית ספר לילדים שמתקשים עם מסגרת ולא יכולים להחזיק מעמד בתוך מסגרת רגילה של בית ספר. מלבד התיכון הזה יש לך בעפולה גם את אורט, הקרייה ותיכון דתי. מה איתם? למה פסלת אותם?

אם ככה, ברוכה הבאה ../images/Emo13.gif

אם את רוצה ללמוד בבית ספר דתי יש לך את האולפנא, שהיא תיכון דתי לבנות [נדמה לי שככה קוראים לו
]. אם את לא סגורה על עניין התיכון הדתי יש לך שתי אופציות: אורט, שנמצא בעפולה עילית, הוא יותר ריאלי, אבל יש בו גם דגש על המקצועות ההומניים. הקרייה, שנמצא בעפולה, מאחורי מכבי אש, הוא יותר הומני [יש בו מגמות תיאטרון וכו']. בכל מקרה, אם יש לך עוד שאלות, את מוזמנת לשלוח לי מסר
[אני ביב', אגב, אני סתם מתנחלת פה
]

abs7

New member
זאת בכלל שאלה?!

תשמעי לפי מה שאת מסבירה אם את מתכוונת להוציא תעודת בגרות טובה על חשבון מצב הרוח שלך ואיכות החיים שלך אז את טועה. התנאי חיים שם נוראים ונראה כי את סובלת. אני מאמינה שלא יקרה כלום אם ממוצע הבגרות שלך ירד בחמש נקודות אבל תראי את המשפחה שלך כל יום ותחיי בבית שלך בסביבה נקייה ונוחה. ולא במקום ששם מפלים אותך לרעה בגלל העדה (וגם הוא מקום נוראי בפני עצמו.) אני מאמינה שיש אופציות בעפולה תבדקי אותם רק בבקשה אל תשארי שם !

B R A Y E R

New member
מנהל
../images/Emo153.gif../images/Emo174.gifאני במקומך לא הייתי חושב פעמיים

הפלייה בין דתות זה הדבר הכי מגעיל שאפשר לעשות.. מה גם, שלישון 8 שעות ביום זה די גבולי ולא בריא אם את לומדת 11 שעות ביום.. את יכולה לאבד את הריכוז או להתמוטט. ילדים בגילנו צריכים לישון 9-10 שעות ביום. עדיף לך לחפש כמה שיותר מהר בית ספר אחר.

B R A Y E R

New member
מנהל
../images/Emo153.gif../images/Emo174.gifיָשַן

עכשיו אני מאוד משתדל לא לישון פחות מ8 שעות שינה
בכלל, אחרי דבורקין, אני לא מרשה לעצמי להחסיר יותר מדי שעות שינה:| ואני לא ממליץ לאף אחד לעשות את הטעויות המפגרות שעשיתי..

B R A Y E R

New member
מנהל
../images/Emo153.gif../images/Emo174.gifהיה אמור להיות קמץ ופתח ב"ישן"

דמייני שזה ככה!

אמנם אני שביעיסטית

והגעתי מהעמוד הראשי, אבל אני מאמינה שאנחנו מדברות על אותה הפנימיה. גם אני למדתי שם חצי שנה [בלית ברירה בעיקרון] ועזבתי בהזדמנות הראשונה שהייתה לי. קחי את הרגליים ולכי משם כמה שיותר מהר. מנסיון. :]

למעלה