התייעצות

ליאהה

New member
התייעצות ../images/Emo92.gif

אני תוהה. התגרשתי מאדם שתלטן ואלים. ידוע לי שהוא לא ישתנה לעולם אלא אם יבחר בזה. השאלה היא כזו: האם להתמודד מול נסיונות השליטה שלו באמצעות כח נגדי (עו"ד, בתי משפט וכד) דבר שמצריך השקעת אנרגיה מרובה. או , לחיות את חיי ולהתעלם ממעשיו. מתלבטת. כי יש בסיפור ילדים שכבר גדולים ומבינים ולא נראה לי בריא שייפלו במלחמה בין האבא לביני ומצד שני, הוא לוקח /מחזיר את הילדים מתי ואיך שבא לו, משלם מתי שנח לו לא משתתף בהוצאות רפואיות וכד'.

ליאהה

השאלה היא באיזה שלב של הגרושין את נמצאת ומהם נסיונות השליטה. לא מומלץ לשאול שאלה כוללת כמו שאת שואלת ולצפות לקבלת תשובות שניתן להסתמך עליהם. אני ממליצה לך להפנות את השאלה, יחד עם הפרטים הנחוצים, לעו"ד, שיוכל לתת לך ייעוץ מתאים. בהצלחה

ליאהה

New member
אני

3 שנים אחרי הגט האקס כבר הספיק להתחתן ולהתגרש שוב ועדיין הוא עושה מה שבא לו, אני יודעת שעו"ד יכול לתת לי עיצה אבל השאלה היא בכללי אם להתעלם ממעשיו או להלחם.

אא ניר

New member
../images/Emo122.gif

השאלה של לאהה היתה ברמה רוחנית כמעט. שאלה כזו על החיים.

r o n i t 3 7

New member
במלחמות אין מנצחים

כמובן שאת חייבת להמשיך בחייך, את גרושה ולא חייבת לתת לו דין וחשבון על הקורה אותך, לגבי הילדים הסיפור שונה, את צריכה לשתף לאותו [במידה והוא מעוניין להיות שותף], נכון שקשה לנהל חיים כאשר אין מי שיתחלק איתך בגידול הילדים, ונכון שאת צריכה גם קצת חופש לעצמך, אבל אין אפשרות לכפות על האבא לראות את ילדיו, ואדם אשר אינו שותף לחיי ילדיו ופוגע בהם ואינו רואה זאת אין לך הרבה מה לעשות בנידון... אמנם קשה - אבל אין זה אומר בלתי אפשרי...

תשובה לא פשוטה לבעייה לא קלה

את צריכה להחליט מה וכמה את מסכימה לבלוע ולהבליג ולהמשיך לחיות איתו, ויותר חשוב, מה אינך מסכימה ואינך יכולה להשלים איתו. אם יש משהו כזה (שאינך יכולה ומסכימה להשלים איתו) אז בכפוף ליעוץ מקצועי, תתצטרכי לגייס את כל הכוח שיש לך כדי להלחם. אי אפשר להלחם בחצי כוח ולקבל חצי תוצאות. אם יראה שאת רצינית ונחושה, וחשוב יותר, בעלת יכולת אמיתית להשיג את מטרותייך יתכן וישתכנע לקצר את תהליך הלחימה ולהגיע להסכמה. לגבי הילדים: אם אין ברירה אז אין ברירה, אבל בכל מקרה שם תצטרכי להיות חזקה ולפחות מהצד שלך לא לערב אותם. ואם הצד השני יחליט לערב/להשתמש/לפגוע את תתצטרכי גם להיות שם בשבילם וגם לגלות איפוק מלערב אותם מצידך (אני מתכוון שנניח והוא מספר להם את הצד שלו, אז זה לא אומר שאת צריכה לספר להם את הצד שלך (כמה ואיך הוא לא בסדר) אלא רק את ההכרחי להרגעתם. בכל מקרה תצטרכי לעשות שיקול של כדאיות (האם מחיר המלחמה שווה את מה שאת נלחמת עליו) השתדלי לעשות שיקול זה במחשבה קרה, מצב בו את נטולת רגשות (כעס, פחד, או כל רגש אחר) זה לא קל, ואת יכול להרהר בכך כמה שתרצי עד שתגיעי להחלטה הנכונה. איך תוכלי לדעת אם החלטתך נכונה? עליך לבחור החלטה כזו, שאת מרגישה היום שתהיי שלמה איתה גם בעתיד. בהצלחה יניב

ayb1

Well-known member
להערכתי את חייבת לשים גבולות

ברורים. לביתך הוא בכלל לא יכנס בלי הזמנה ואישור ממך ואם צריך יש לבקש צו הרחקה מבית משפט. את שהוא חייב לשלם לפי פסקי דין יש לדרוש דרך הוצאה לפועל בלי היסוסו אלא אם את יודעת שאין לו. את הילדים יקח רק בתאום ובהתאם למה שהיסכמתם בהסכם הגירושין-אם כי כאן לגלות גמישות תוך התחשבות ברצון הילדים. עליך להעמיד את הדברים כך שהם יהיו ברורים גם לו,אחרת תהיה זליגת מתמשכת וחייך לא יהיו חיים. הצבת הגבולות היום תהיה קלה יותר מהצבתם מחר. היתנהלותו היא תהליך מתגלגל כל זמן שתאפשרי זאת,אין כאן מלחמה מתמשכת אלא חיתוך חד וברור אותו ממילא תהיי חייבת לעשות מוטב מיד מאשר לדחות-כמו כאב שינים שאת דוחה את הטיפול בו..

למעלה