התייעצות...

עינת12

New member
יש בארץ כדורי מלטונין בחנויות טבע

שם נמכר המלטונין הטבעי ולא הסינטטי, בכדורים או בטיפות. הרופאה שלי אמרה לי ישירות שהיא מאד היתה רוצה לתת מרשמים למלטונין, אבל אסור לה, והציעה לי לקנות מלטונית טבעי שנמכר בחנויות טבע. (אני קונה כדורים של 3 מ"ג. יש גם כדורים של 6 מ"ג ויש טיפות). הסיבות לזה שמותר לרשום בארץ כדורי שינה אך לא מלטונין הן פוליטיות לחלוטין. וזה ח-ב-ל מאד מאד מאד.

ronitbh1

New member
אצלינו אותה בעיה גם ללא לקיחת

ריטלין. בדיוק היום דיברתי עם רופא ממעבדת השינה בתל השומר. מדובר בשיחת בירור לפני הזמנה לבדיקה - הוא שאל כמה שאלות על הרגלי השינה והאם היא נוחרת או סובלת מדום נשימה. מכיוון שאין את הבעיות הנ"ל אז אין טעם בבדיקה במעבדת השינה ולכן הוא המליץ על שבוע ניטור השעון הביולוגי וניהול יומן מעקב שינה. הילדה אמורה לענוד "שעון" במשך שבוע ולאחר מכן הנתונים יוזנו למחשב לניתוח ואיתור הבעיה. אם יתברר שמדובר בבעיה של השעון הביולוגי - הוא ישקול לתת מלטונין.

קשור לאופן פעילות מערכת העצבים

אחד המאפיינים האישיותיים של הפרעות קשב וריכוז הוא פעילות מערכת עצבים המוגדרת כרקאטיבית, משמעותה פיעלותה נמוכה ביחס לנורמה. אחד מחוקרי האישיות הידועים בעולם בשם אייסנק, אפיין דפוס פעילות זה כאקסטרוברטיות.מדד זה מבטא פעילות נמוכה של מערכת העצבים המרכזית. בסדרת מחקרים שאני עשיתי ( 4 עד עכשיו) אפיינתי אישיותית את האנשים עם ADHD כדפוס אקטרוברטי. אחד המאפיינים התנהגותיים של זה מתטא בהתעוררות איטית וקשיים להיכנס למצב מנוחה ושינה. עם הדבר לא פוגע בתפקוד היומי שלו, ולא מביא אותו להשתחרר מהתחבויות שלו, לא צריך להפריע. גם אני(עם ADHD) טיפוס של לילה ואוהב לעבוד בשעות הקטנות של הלילה. אם זה מפריע לו, אז ניתן לפנות לייעוץ במעבדות השינה של הטכניון או של בי"ח רמב"ם. אולם, אני לא מציע התערבות תרופתית גם לעניין זה, אם ההפרעה מינורית. ערב טוב, גיל

למעלה