התייעצות...

ליאהה

New member
התייעצות... ../images/Emo92.gif

בני הבכור מתקשה מאוד להרדם בלילה. הוא מוגדר כבעל הפרעת קשב ולוקח ריטלין.. מה אני יכולה לעשות על מנת לעזור לו להרדם.???

התייעצות

את לא כותבת מאיזה איזור את אבל אני יודעת שיש בבי"ח רמב"ם בחיפה את מרפאת השינה שפרופסור פילר הוא אחראי המחלקה (לא בטוחה) אבל הוא מומחה בבעיות שינה אצל ילדים, ממומלץ לברר

05 מיכל

New member
איזה רטלין ובאיזו שעה?

האם הוא לוקח רטלין ארוך טווח? באיזו שעה הוא מקבל אותו? במילים אחרות, אני שואלת אותך אם ייתכן שהרטלין עצמו מונע ממנו להירדם, או שזו בעיה נפרדת.

דליה.ד

New member
שלום ליאהה וברוכה הבאה../images/Emo140.gif

מכיוון שהוא לוקח כדור כל כך מוקדם בבוקר לא נראה לי שזו הסיבה להירדמות מאוחרת. יש לי עוד כמה שאלות חשובות: בן כמה הוא? מה סדר היום שלו? האם הוא ישן במהלך היום?

05 מיכל

New member
וגם לי יש עוד שאלה:

האם קשיי השנה הם חדשים? והאם היו קיימים לפני שהתחלתם לתת רטלין? אני אישית מתקשה להירדם גם כמה שעות אחרי שהשפעת הרטלין פגה, כך שלא הייתי שוללת את הקשר רק על סמך השעה המוקדמת שבה הוא ניתן.

ליאהה

New member
אבל מהשמוזר הוא

שלא נראה שלא ישן מספיק יעני הוא ממש לא עייף בבוקר ובמהל היום לא עצבני ולא מראה סימנים אחרים שלי עייפות.

zivadina

New member
קונצרטה ובעיות שינה

אני מכירה מספר ילדים שהקונצרטה מפריעה להם להרדם בלילה, גם אם לקחו אותה מוקדם. כך, שאם את לגמרי בטוחה שבעיות השינה הן רק בימים של הקונצרטה, כדאי לעבור לריטלין פחות ארוך, למשל SR או LA.

ליאהה

New member
תודה, תודה. ../images/Emo140.gif

הוא בן 9 בגלל דרישה של האבא הוא לומד בתלמוד תורה (סוג של..) והלימודים מסתיימים בסופ השבוע הזה. במהלך היום הוא מאוד פעיל (פעילויות חיוביות) חברים , תנועת נוער וכד'. בדרך כלל הוא לא ישן במהלך היום..

הגל הקל

New member
זה קורה גם אצלנו

יש שני הסברים שקבלנו לכך 1. הראש עדיין מלא מחשבות ולוקח זמן עד שראש גומר לעבד אותן. 2. כל רעש קטן בבית או כזה שמגיע מבחוץ, צפריע, אפילו מה שלך נראה רעש קטן ולא זניח, בשבילו זה רעש חזק מאוד , ובמקרים מסוימים מפחיד. מה שאני עושה, שתהליך ההשכב הוא יותר ארוך, לדבר אתו על מה שקרה לו היום, לתת לו חיזוקים לגבי התנהגות טובה, וזה מקצר את זמן השינה , וכמובן להפחית רעשי רקע עד כמה שניתן, טלויזיה וכו '

erezt3

New member
מלטונין

שלום, ליאהה, ניתן לטפל בבעיות שינה עם כדור בשם מלטונין. הכדור ניתן ללא מירשם רופא וכנראה אינו מזיק, להבדיל מכדורי שינה. אני אישית סובל גם מהבעיה והכדור הזה חולל אצלי פלאים. קשה להשיג את הכדור בארץ אומנם , אבל תנסי להשיג בבית מרקחת בבר אלן או לבקש ממשהו שנוסע לארה"ב להביא לך . שם זה נמצא בכל בית מרקחת.

spidergirl

New member
בארץ צריך מרשם

למלטונין ניתן להשיג בשור טבצ'ניק למשל.

שמעתי על הכדור הזה והייתי רוצה לדעת

האם ניתן לתת אותו לילד בן 12 שגם לוקח רטלין וסובל (ממש סובל) מקשיי שינה? הוא שוקל 33 האם כדור של 3 N"ג הוא מתאים - קניתי בארה"ב ועדיין לא נתתי לו.

חייבים מרשם מרופא למלטונין

אבל בארץ יש רק סירופ, אין בכדורים וזה ממש יקר. אפשר להשיג בארה"ב בלי מרשם של רופא ב-GNC (חנות טבע) בקבוקון שיש בו 120 כדורים (1 ליום ) ב- 6$ וזה עוזר מאוד לבני.

למעלה