התייעצות

רוני471

New member
התייעצות../images/Emo7.gif

שלום אני אם לילדה מקסימה בת 5 פלוס,יש לי בעיה לביתי יש חברה מקסימה הן מסתדרות מצויין אבל לחברה יש מין משחק כזה לגעת במקומות האינטימים ולעשות נעימי אחת לשניה, לפני מספר חודשיים תפסתי אותם בחדר והסברנו להן שזה בסדר לעשות רק כל אחת לעצמה אבל לא לגעת בגופה של האחרת, ביתי התלוננה שהחברה מבקשת לשחק איתה בגן במישחק הזה, עם התיעצות עם הגננת היא גיחחה ואמרה שזה מאוד טבעי בגיל הזה והיא תשים לב, ביתי הצליחה להבין שזה מעשה אסור לגעת בגופה של החברה , היום שוב שיחקו יחד וניגשתי לבדוק מה קורה תפסנו אותן שהחברה מכריחה את ביתי להכניס צבע לתוך איברה הימני הזדעזעתי ולא ידעתי איך להתייחס משיחה עם ביתי הבנתי שהיא סירבה והילדה הכניסה לעצמה או לפחות ניסתה החברה של ביתי קטנה מימנה בשנה האם זה מעיד על משהו לגבי החברה? איך להתיחחס מה הייתם עושים במקומי? האם לנתק בינהם את הקשר? תודה רוני

פלגיה

New member
אני חושבת שהגננת צודקת

משחקים כאלה הם טבעיים בגיל הזה. הם לא תקיפה מינית ולא הטרדה מינית - הם הכרת הגוף. לשם הכרת הגוף צריך להכיר לפעמים גם את גופו של האחר. לפעמים טוב יותר לתת מגבלות על המשחק (למשל: בלי החדרת איברים וחפצים לתוך איברי המין) ולא לאסור אותו בכלל.

מלמלה

New member
אני מופתעת!! או מעט שמרנית?

אבל נראה לי לא לענין שילדות יכניסו אצבעות זו לזו לאיברי המין. לא צויין עד איזה גין זה "נורמלי" ומתי לא. והאם זה גם עם בני המין השני? עדאיזה גבול לתת לילדים לבדוק את גופו שלו ושל האחר?

פלגיה

New member
הבהרה

אני לא מרשה הכנסת אצבעות (או כל דבר אחר לאיברי המין) הסכנה היא שאם אומר "הכל אסור", המשחקים ייעשו בלי שאוכל לשלוט עליהם. אם אתן כללים שהם בעצם "כללי בטיחות" - אני ממזערת סיכונים. עד איזה גיל? בגיל חמש כבר הייתי מגבילה "משחקי רופא" עם בני המין השני. אני לא מומחית ואין לי תשובות מוסמכות, אבל אני ואחיותי שיחקנו משחקים כאלה עד גיל 12, ואני מודה מקרב לב לאימא שלי שידעה (אין לי ספק) והעלימה עין. בכל זאת תמיד עולה השאלה מתי זה מוגזם, בעיקר כאשר מדובר במסגרת הגן ולא בין כתלי הבית. פעם מצאתי באינטרנט מסמך שכתבו פסיכולוגים חינוכיים לגבי התנהגויות מיניות אצל ילדים - מה נקרא "נורמלי", מה מעלה חשדות ומה מדאיג ביותר ומחייב טיפול (כי מעיד שהילד עצמו כנראה קורבן לתקיפות). אני לא זוכרת את הפרטים, וגם אין לי סיכוי למצוא עכשיו מסמך כזה במסגרת חסימות האינטרנט במחשב שלי, אבל הכלל היה שכאשר דברים הופכים לאובססיביים הם מדאיגים. כל דבר שהוא "מפעם לפעם" ולא התנהגות קבועה, נחשב לחלק מהסקרנות הטבעית של ילד כלפי העולם הסובב ובתוכו לאדם ולמבנה האדם. אה, ואני שמרנית מאוד בנושאי מין. משחקי-גוף כאלה הם תמימים ולא נכנסים אצלי בכלל להגדרה הזאת.

מלמלה

New member
אבל רוני ציינה שהחברה מבקשת שוב ושוב

בעיני זה על גבול האובססיה במיוחד שהבת שלה מרגישה עם זה לא נוח ולכן כאשר הגננת מגחחת נראה לי לא במקום. ועם כל ההבהרות אני מסכימה.

Via Dolorosa

New member
הפרעת סיפוק

היא בהחלט דבר שצריך לטפל בו. אבל נראה לי שבגיל חמש קצת מוקדם מדי לאבחן את זה ולקרוא לזה אובססיה. ברור שאם הילדה לא מרגישה עם זה נוח היא לא צריכה להסכים לזה. השאלה היחידה היא האם הילדה לא מרגישה נוח, או אמא שלה.

קישורים למאמרים בנושא

בלי קשר למצב הספציפי ההגדרה שלי של משחק היא שכולם נהנים. במצב שלאחד כבר לא נעים, זה כבר לא נחשב משחק אני חושבת שכל אחד יכול לגעת באיברים המוצנעים בגופו אבל אין לגעת בשל אחרים. בכל מקרה, אני לא חושבת שהגננת צריכה לגחך. היא צריכה להקשיב, להכיל ואז להסביר את הדברים כפי שהיא רואה אותם. והנה קישורים (רגע לפני שאינטרנט רימון נכנס לביתינו...) אתר שפ"י התנהגות בגן עד כיתה ד הלול - התנהגות מינית נורמלית או בעייתית? רחל.

למעלה